magnolia.ro

Istoria şi semnificaţiile garoafei

14 Iulie 2016
Istoria şi semnificaţiile garoafei

Garoafele sunt, fără îndoială, unele dintre cele mai cunoscute flori. Crescute în grădini, folosite în buchete de flori, aranjamente florale sau corsaje, garoafele rămân flori apreciate de foarte multă lume datorită aspectului dantelat, al parfumul disctret şi al perioadei lungi de păstrare a florii, chiar şi tăiate. Puţini ştiu însă care este istoria acestei flori, care sunt adevăratele semnificaţii ale garoafei şi cum poţi transmite un mesaj cu ajutorul unui buchet cu garoafe.

Denumirea ştiinţifică a garoafei (dată de botanistul grec Theophrastus) este Dianthus, denumire ce vine de la cuvintele greceşti „Dios” şi „anthos”, ceea ce înseamnă „floarea zeilor” sau „floarea divină”. Tocmai de aceea, în unele culturi garoafa era considerată sacră şi , în consecinţă, era folosită în ghirlande de flori la ceremoniile sacre.

În epoca victoriană, când florile erau un adevărat mesager, garoafele erau florile sentimentelor puternice, ale afecţiunii şi dragostei. În funcţie de culoare, garoafele aveau semnificaţii diferite. Garoafele roşii erau asociate cu dragostea maritală, cele roz cu dragostea maternă, garoafele albe cu spiritualitatea, iar cele galbene cu respingerea. De asemenea, garoafa era considerată floarea sănătăţii.

În lume există diferite interpretări ale acestei flori. Chinezii o asociază cu căsătoria, iar coreenii cu ziua părinţilor şi a profesorilor. În SUA şi Canada se oferă buchete din garoafe mamelor de Ziua internaţională a mamei, în timp ce în Irlanda, se oferă garoafe de ziua naţională.

Aşadar semnificaţia garoafei nu este una negativă, cum se crede de către unii oameni. Este şi floarea aducerii aminte a celor dragi, dar nu este o floare mortuară. După cum se vede, multe popoate o folosesc în momentele cele mai fericite ale vieţii, fiind o floare încărcată de simboluri. Dacă doreşti să faci un cadou cuiva drag, garoafele sunt aşadar foarte potrivite. Poţi alege un aranjament cu garoafe roşii pentru persoana iubită sau un buchet cu garoafe roz pentru mama sau cineva foarte apropiat.

Comandă buchete cu garoafe online şi va fi şi mai uşor să faci surprize minunate.

O surpriză este faptul că petalele de garoafe pot fi folosite chiar şi în bucătărie. În funcţie de soiul acestora, gustul petalelor poate fi dulce sau uşor picant. Garoafele se pot folosi atât în decorarea dulciurilor, dar şi în combinaţie cu brânzeturi fine, salate sau paste. Îngheţata, siropurile, gemurile sau lichiorul pot fi aromatizate cu petale de garoafe.