magnolia.ro

Cele mai frumoase flori de primavara pentru casa, gradina si cei dragi

26 Ianuarie 2023
Cele mai frumoase flori de primavara pentru casa, gradina si cei dragi

Nimic nu marchează sfârșitul iernii mai frumos decât o floare veselă de primăvară. Primăvara înseamnă renașterea naturii și este simbolul speranței, al noilor începuturi. După o lungă perioadă petrecută în interior, oamenii au nevoie de o reconectare cu natura, de culoare și prospețime în viața lor.

Primăvara este la câteva săptămâni distanță, iar parfumul florilor este modalitatea perfectă de a aduce soare în suflet. Iată care sunt cele mai frumoase flori de primăvara pentru casă, grădină și cei dragi!

Cele mai frumoase flori de primăvara pentru casă

Se spune că primăvara este magică, parfumul și culorile ei reușind să îmbunătățească starea de spirit a tuturor oamenilor. Dacă locuiești în oraș și nu ai curte, poți să experimentezi în continuare vibrațiile magice ale acestui anotimp. Secretul aducerii primăverii în casă? Florile!

Iată care sunt câteva dintre cele mai frumoase flori de primăvară pentru casă!

Lalele

Când spui primăvară, spui lalele! Un buchet viu colorat cu cele mai delicate flori va aduce primăvara în interiorul casei tale. Lalelele sunt unele dintre cele mai populare flori de primăvară, acestea vin într-o gamă largă de culori, forme și dimensiuni. Alegeți lalele în nuanțe vibrante pentru un decor vesel sau lalele maro și albe pentru un aspect mai dramatic. Indiferent de gusturile tale, aceste flori, într-o vază simplă, vor aduce un colț din natură, chiar la tine acasă. 

Zambile

Zambilele sunt flori minunate de primăvară, cu un farmec aparte, regăsite mai ales în nuanțe violet, roz și alb. Poți colora casa ta cu un ghiveci de zambile, care va rezista foarte bine, chiar și într-un apartament. Zambilele sunt extrem de parfumate, oferind o explozie de culoare și miros de primăvară, în orice încăpere. 

Narcise

Primăvara chiar ar fi primăvară fără un buchet de narcise în casă? A avea narcise în nuanțe specifice de galben este ca și cum ai aduce soarele direct în casa ta. Deși narcisele galbene sunt cele mai populare, există o gamă uriașă de narcise, inclusiv soiuri cu flori albe și roz-somon, tipuri înalte, dar și narcise pitice „Tete-a-Tete”. 

 

Cele mai frumoase flori de primăvară care îți vor colora grădina

Dacă ai parte de suficient spațiu pentru o grădină în curtea ta, ești cu adevărat norocos, poți contribui chiar tu la renașterea naturii. Atunci când alegi florile pentru grădina ta, ia în considerare mai multe aspecte, precum locul în care intenționezi să le crești, dacă îți dorești o plantație temporară sau permanentă, dar și care sunt culorile ce vor predomina micul tău paradis floral.

Majoritatea soiurilor înfloresc primăvara, dar noi am pregătit pentru tine o listă cu cele mai frumoase flori de primăvară care îți vor colora grădina, alături de câteva sfaturi de îngrijire.

Ghiocei

Ghioceii sunt unele dintre primele flori de primăvară, uneori înflorind chiar din luna ianuarie. Denumirea științifică a ghiocelului este „Galanthus L.” și vine din limba greacă, unde „gala” înseamnă „lapte”, iar „anthos” înseamnă „floare”. Ghioceii se plantează, în general, la începutul toamnei, iar înflorirea are loc după ultimul ger.

Perioada de înflorire: din ianuarie până în martie

Înălțime x întindere: 12 cm x 5 cm

Narcise

Așa cum am menționat anterior, narcisele sunt precum razele de soare aduse de primăvară. Dacă îți plac cu adevărat narcisele, poți planta o gamă largă de tipuri de înflorire timpurie, astfel încât narcise să înflorească în grădina ta din februarie până în mai. Plantați în sol umed, dar bine drenat, în plin soare, în pământ sau în ghivece.

Perioada de înflorire: din februarie până în mai

Înălțime x întindere: 30 cm x 5 cm

buchet lalele colorate

Lalele

Bucură-te de spațiul din grădina ta și colorează decorul cu cele mai frumoase flori de primăvară, lalelele. Alege soiurile tale preferate și adaugă-le la expoziția florală din curtea ta. Plantați lalele în sol umed, dar bine drenat, în plin soare.

Perioada de înflorire: din martie până în mai

Înălțime x întindere: 45 cm x 25 cm

Floare de nu-mă-uita

Nu-mă-uita sunt flori albastre, vesele, cu creștere joasă. Sunt perfecte pentru a crește în combinație cu lalele și narcise, pentru un peisaj luminos, de primăvară. Cultivă nu-mă-uita în sol umed, dar bine drenat, la umbră parțială.

Perioada de înflorire: din aprilie până în iunie

Înălțime x întindere: 20 cm x 15 cm

Iriși

Irisul cu barbă este un iris popular, cu creștere înaltă, cu petale mari exterioare și interioare, cunoscute. Crește irisul într-un loc însorit, în sol umed, dar bine drenat. Asigură-te că rizomul se află deasupra nivelului solului și că primește soare pentru cea mai mare parte a zilei.

Perioada de înflorire: din mai până în iunie

Înălțime x întindere: 90 cm x 10 cm

Bujori

Bujorii vor fi vedetele lunii mai, în grădina ta. Plini de parfum, culoare și prospețime, bujorii sunt iubiți de oameni, dar și de albine. Bujorii de grădina sunt extrem de decorativi, rezistenți și înfloresc an de an, cu minimum de îngrijire.

Perioada de înflorire: din mai până în iunie

Înălțime x întindere: 90 cm x 90 cm

Magnolia

Dacă ai un copac de magnolie în grădina ta, te vei bucura de un spectacol de culoare și parfum primăvara aceasta. În funcție de soi și de amplasare, magnoliile înfloresc din februarie până în mai. Îngrijirea magnoliei  joacă un rol important în modul în care frumosul arbore se dezvoltă și înflorește. 

Perioada de înflorire: din februarie până în mai

Buchete cu flori de primăvară pe care le poți oferi unei persoane dragi

Florile nu doar că aduc culoare și prospețime casei tale, ci pot aduce și bucurie pe chipul celor dragi ție. Mai mult decât frumusețea și parfumul lor, florile au semnificații aparte și poartă mesaje profunde. Nimic nu spune “Te iubesc” sau “Mulțumesc” mai frumos decât un buchet plin cu cele mai frumoase flori de primăvară.

Iată care sunt recomandările noastre de buchete cu flori de primăvară pe care le poți oferi unei persoane dragi pentru a-i însenina ziua!

Buchet lalele roșii

Buchetul "Mon Amour - Unele dintre cele mai iubite flori, lalelele roșii, alături de gypsophila și decorul în formă de inimă alcătuiesc un cadou romantic, o adevărată declarație de dragoste. Buchetul din lalele roșii "Mon Amour" îi va demonstra partenerei tale cât de mult o prețuiești și îi va spune "Te iubesc!", într-un mod unic.

buchet lalele rosii mon amour

Buchet lalele și iriși

Buchet cu lalele, frezii şi irişi, într-o simfonie de culori. Florile binedispun pe oricine, cu atat mai mult dacă vin din partea cuiva drag. Poți impresiona pe cineva drag cu un cadou neaşteptat: un buchet absolut superb, în cele mai vesele culori.

buchet lalele irisi frezii

Buchet lalele și trandafiri

Buchet Love Poem - Trandafiri și lalele, două dintre cele mai iubite flori, pot fi dăruite într-un singur buchet. Combinația de alb și roșu este contrastantă, făcând ca fiecare floare să iasă în evidență. Trandafirii romantici și lalelele delicate sunt acompaniate de eucaliptul parfumat, iar buchetul este ambalat în hârtie ecologică.

buchet lalele trandafiri love poem

Buchet lalele colorate

Buchetul de lalele "Sweetheart" - Un buchet flori colorate de primăvară va aduce primăvara în inimile celor dragi, reușind să lumineze orice încăpere. Ideal pentru o femeie gingașă, pentru a-i aduce zâmbetul pe buze! 

buchet lalele colorate sweetheart

Acum că ai aflat care sunt cele mai frumoase flori de primăvara, te încurajăm să te bucuri din plin de frumusețea și parfumul acestui anotimp! Fie că îți dorești să umpli casa ta cu farmecul primăverii, fie că îți dorești să aduci zâmbetul pe chipul cuiva drag, Florăria Magnolia vine în ajutorul tău cu serviciul de livrare flori la domiciliu, oriunde în România, în doar 2-4 ore. 

Cele mai frumoase flori de primavara pentru casa, gradina si cei dragiCele mai frumoase flori de primavara pentru casa, gradina si cei dragiCele mai frumoase flori de primavara pentru casa, gradina si cei dragiCele mai frumoase flori de primavara pentru casa, gradina si cei dragiCele mai frumoase flori de primavara pentru casa, gradina si cei dragi