magnolia.ro

5 plante decorative pentru birou. Ce avantaje au si cum sa le alegi pe cele potrivite spatiului tau

10 Noiembrie 2022
5 plante decorative pentru birou. Ce avantaje au si cum sa le alegi pe cele potrivite spatiului tau

Fie că este vorba despre lucrul de acasă sau de la sediul firmei, biroul este spațiul unde îți petreci jumătate din zi, fiind considerat de mulți o a doua casă. De aceea, este foarte important să creezi o atmosferă plăcută și primitoare. Îți poți face spațiul de lucru să arate plin de viață, cu ajutorul plantelor decorative pentru birou. 

Pe lângă estetica plăcută, știai că plantele de interior îți îmbunătățesc sănătatea? Află din acest articol ce avantaje îți oferă plantele de birou, cum le alegi pe cele potrivite și care sunt recomandările noastre!

Ce avantaje îți oferă plantele la birou

În mod natural, oamenii simt o legătură specială cu natura, iar în zilele noastre, foarte multe persoane și-au pierdut această conexiune. Din acest motiv, decorarea cu elemente naturale a locurilor de muncă a devenit tot mai populară. Plantele de birou sunt mai mult decât un decor frumos, acestea au beneficii atât pentru sănătatea mintală, cât și pentru cea fizică. Iată câteva dintre avantajele decorării biroului cu plante!

  1. Plantele de birou reduc stresul

De cele mai multe ori, oamenii ies în natură pentru a se relaxa, a fi mai calmi și a se încărca de energie pozitivă. Amplasarea unui colț de natură în spațiul de lucru va avea aceleași efecte, reușind să te facă, pe cât posibil, să uiți de grijile vieții cotidiene. Astfel, a fost dovedit științific că plantele decorative pentru birou reduc stresul, oboseala cronică și chiar stările de anxietate sau depresie, probleme des întâlnite în societatea de astăzi. 

  1. Plantele de interior purifică aerul

În general, cel mai cunoscut avantaj al plantelor este acela că purifică aerul, reducând substanțele chimice, chiar toxice din încăpere. Astfel, plantele din biroul tău vor diminua mucegaiul și acarienii de praf, vor minimiza emisiile de dioxid de carbon și vor regla umiditatea. Îmbunătățirea calității aerului va reduce șansele de dezvoltare a unor probleme respiratorii. 

  1. Plantele de birou cresc productivitatea

Lucrul într-un spațiu decorat cu plante este considerat mai relaxant, te determină să rămâi focusat și îmbunătățește memoria. De asemenea, reducând stresul, plantele de birou au capacitatea de a te calma, reușind să rezolvi problemele cu răbdare și înțelepciune. 

  1. Plantele de birou sporesc creativitatea

Acest beneficiu are la bază Teoria restaurării atenției ce dovedește că oamenii ce ies în natură sau privesc imagini cu natura se concentrează mai bine și sunt mai creativi. Tot mediul înconjurător este inspirație pură, iar plantele de birou sunt un colț de natură ce colorează viața urbană, agitată. 

  1. Plantele de interior îmbunătățesc sănătatea fizică 

Toate beneficiile de mai sus îmbunătățesc, direct sau indirect, sănătatea fizică. Stresul redus apără sistemul imunitar, purificarea aerului te apără de boli respiratorii, iar simpla prezență a plantelor îți dă o stare de bine.

Cum alegi plantele potrivite pentru biroul tău

fata ingijire plante de birou

 

Datorită avantajelor și frumuseții, plantele decorative de birou sunt din ce în ce mai populare în orice companie. Însă cum alegi plantele potrivite pentru biroul tău? Iată câteva aspecte de care este bine să ții cont!

Lumina necesară

În primul rând, ține cont de amplasarea biroului tău, mai exact de câtă lumină poate primi planta. Dacă nu lucrezi într-un loc luminos, alege o plantă ce rezistă și în zone cu umbră, cum ar fi Zamioculcas.

Timpul pentru îngrijire

Un alt aspect important este timpul pe care îl poți aloca îngrijirii. Dacă ești o persoană foarte ocupată la birou, nu îți face griji, există plante ce nu au nevoie de atât de multă atenție, precum Sansevieria.

Mărimea încăperii

De asemenea, este importantă mărimea biroului tău, pentru a alege dintre o plantă mare în ghiveci și o plantă mică, amplasată direct lângă masa de lucru. Una dintre cele mai populare plante pentru birouri în spații înguste este Bonsaiul

Umiditatea camerei

Umiditatea este reglată în mod natural de plantele de interior, iar, dacă biroul tău are o umiditate scăzută, plantele suculente sunt ideale, mai ales Aloe Vera

Sugestii de plante decorative pentru birou

Dacă decizi să adaugi culoare și vitalitate spațiului tău de lucru, am pregătit câteva sugestii de plante decorative pentru birou, potrivite pentru oricine, indiferent de experiența în grădinărit, timpul disponibil sau tipul de încăpere. 

Zamioculcas

Numită și “ZZ Plant” sau “planta Zuzu”, Zamioculcas este una dintre cele mai iubite plante de interior, datorită capacității sale de a se dezvolta și în locuri mai puțin luminoase. Multe birouri nu sunt amplasate lângă o sursă de lumină naturală, iar ZZ Plant este perfectă pentru o astfel de încăpere.

planta zamioculcas in ghiveci

Sansevieria

Cunoscută și ca “Limba Soacrei” sau “Planta Șarpe”, Sansevieria nu depinde atât de mult de atenția proprietarului, având o capacitate de adaptare foarte mare. Udarea se face moderat și destul de rar, o dată la o lună și, deși preferă locurile luminoase, culoarea frunzelor nu se schimbă în funcție de lumina primită. Toate aceste aspecte o fac să fie perfectă pentru o persoană ce nu dispune de mult timp pentru îngrijirea plantelor de birou. 

planta sansevieria limba soacrei ghiveci

Bonsai Ficus Ginseng

Deși, în general, îngrijirea bonsaiului nu este simplă, având o nevoie constantă de lumină naturală și apă, acesta a devenit din ce în ce mai popular în birourile moderne. Recomandăm Bonsaiul Ficus Ginseng ce nu este pretențios și poate rezista mai mult timp. Copacul în miniatură reunește două dintre elementele feng-shui-ului, pământul și lemnul, aduce calm și energie pozitivă, fiind ideal pentru angajații dintr-un mediu stresant. 

bonsai ficus ginseng ghiveci decorativ

Aloe Vera

Una dintre cele mai cunoscute plante suculente este Aloe Vera, care impresionează prin frunzele cărnoase ce ascund un gel specific, benefic pentru vindecarea arsurilor sau rănilor pielii. Totodată, îngrijirea acestei plante de interior este destul de simplă, dacă îi asiguri o sursă de lumină naturală. Aloe Vera poate trăi o perioadă fără apă și ocupă un loc mic, fiind perfect pentru un aranjament de birou. 

planta suculenta aloe vera

 Planta Yucca

Yucca este una dintre cele mai rezistente plante de apartament și imprezionează prin aspectul tropical ce te relaxează, chiar și la birou. De asemenea, aceasta este în unele zone utilizată ca remediu terapeutic. Îngrijirea plantei Yucca  este una simplu de realizat, fiind nevoie de o udare moderată și de o amplasare într-un loc luminos.

planta yucca in ghiveci

Acestea sunt principalele noastre sugestii de plante decorative pentru birou. Sperăm că acest articol te-a ajutat să descoperi beneficiile plantelor de birou și cum să le alegi pe cele potrivite pentru spațiul tău de lucru! 

5 plante decorative pentru birou. Ce avantaje au si cum sa le alegi pe cele potrivite spatiului tau5 plante decorative pentru birou. Ce avantaje au si cum sa le alegi pe cele potrivite spatiului tau5 plante decorative pentru birou. Ce avantaje au si cum sa le alegi pe cele potrivite spatiului tau5 plante decorative pentru birou. Ce avantaje au si cum sa le alegi pe cele potrivite spatiului tau5 plante decorative pentru birou. Ce avantaje au si cum sa le alegi pe cele potrivite spatiului tau5 plante decorative pentru birou. Ce avantaje au si cum sa le alegi pe cele potrivite spatiului tau