magnolia.ro

6 plante de apartament benefice pentru sanatatea si starea de bine a familiei tale

13 Octombrie 2022
6 plante de apartament benefice pentru sanatatea si starea de bine a familiei tale

Se spune că din naștere omul este conectat cu natura, iar orice plimbare în aer liber calmează, relaxează și reduce stresul. În zilele noastre, orașele devin tot mai aglomerate și ieșirile la munte, pădure sau câmpie tot mai rare, iar plantele de interior sunt colțul din natură transpus direct la tine acasă. Este dovedit că oamenii ce aleg să aibă plante în casă au o calitate a aerului mai bună, un nivel de stres mai scăzut și o stare de spirit îmbunătățită. 

Iată care sunt plantele de apartament benefice atât pentru sănătatea, cât și pentru starea de spirit a familiei tale!

Plante de apartament benefice pentru sănătate

Mulți achiziționează plante de apartament pentru esteticul lor, însă acestea au o serie de beneficii și pentru sănătatea ta, au capacitatea de a purifica aerul, de a reduce stresul și de îmbunătăți calitatea somnului. 

În continuare vom prezenta 3 cele mai benefice plante de interior pentru sănătatea ta și a familiei tale!

Aloe Vera

Aloe Vera a fost utilizată cu scop medicinal timp de mii de ani, fiind renumită pentru gelul specific ce vindecă arsurile solare și iritațiile pielii. Mai mult, noi recomandăm să deții o Aloe Vera în apartamentul tău deoarece are o putere de absorbție incredibilă, reducând substanțele toxice din aer. De asemenea, lichidul său poate fi folosit pentru rețete sănătoase sau tratamente dermatologice. Forma frunzelor sale și verdele plăcut face ca Aloe să fie perfectă pentru un decor modern, minimalist. 

 planta aloe vera in ghiveci decorativ

Planta Spathiphyllum

Planta Spathiphyllum sau Crinul Păcii a fost desemnat de către NASA drept una dintre cele mai benefice plante de interior. Pe lângă aspectul său plăcut, această plantă este cunoscută pentru filtrarea toxinelor și poluanților dăunători din aer. Spathiphyllum are capacitatea de a elimina porii de mucegai ce pot provoca iritații ale pielii și ochilor. De asemenea, este perfectă pentru decorul casei tale, frunzele și micile flori albe fiind de o eleganță aparte.

 planta spathiphyllum crinul pacii in ghiveci decorativ

Planta Sansevieria

Planta Sansevieria originară din Africa Tropicală este cunoscută popular ca “Limba Soacrei” sau “Planta Șarpe” și cucerește orice privitor prin aspectul fermecător al frunzelor. Aceasta și-a câștigat popularitatea datorită beneficiilor aduse sănătății, s-a dovedit că Sansevieria purifică intens aerul, mai ales în timpul nopții. O astfel de plantă amplasată în dormitorul tău îți va îmbunătăți semnificativ calitatea somnului, eliminând substanțele nocive. Cu frunze șerpuite, nuanțe unice și un aspect minimalist, “Limba Soacrei” este perfectă pentru decorul apartamentului tău, dar și pentru sănătatea ta și a familiei tale. 


planta sansevieria in ghiveci

Plante de apartament care induc o stare de bine

Unele plante îmbunătățesc starea ta de sănătate în mod direct, iar altele indirect. Starea de spirit este cea care influențează multe procese din corpul uman, iar stresul cauzează majoritatea bolilor din acest secol, sănătatea mintală fiind la fel de importantă ca cea fizică. 

Iată care sunt 3 plante ce reduc semnificativ stresul și oboseala!

Bonsai 

Bonsaiul este una dintre cele mai îndrăgite plante de apartament, acesta îmbină pământul și lemnul, două dintre elementele esențiale ale feng-shui-ului. Datorită duratei mare de viață, se spune că bonsaiul creează o legătură strânsă cu proprietarul, fiind o conexiune directă om-natură. Copacul în miniatură umple casa cu energie pozitivă și induce sentimente de liniște sufletească și calm.

bonsai in ghiveci

Orhidee

Dintotdeauna, aranjamentele cu orhidee din casă au impresionat prin eleganța și frumusețea lor, având o simbolistică profundă. Mai mult decât estetica lor, acestea au o mulțime de beneficii pentru sănătatea și starea de bine a ta și a familiei. Frumoasele flori exotice amplasate într-o cameră pot îmbunătăți calitatea somnului, stimulează relaxarea și aduc un sentiment de calm. De asemenea, orhideele uscate sunt utilizate în ceaiuri medicinale renumite pentru reducerea stării de oboseală. 

 aranjament orhidee phalaenopsis in cutie neagra

Ficus

Ficusul se regăsește des în casele oamenilor, în diverse forme și mărimi. Fie că alegi Ficusul Ginseng, Ficusul Elastica sau Ficusul Lyrata Bambino, aceste plante au o capacitate incredibilă de purificare a aerului, datorită sucului unic din frunze. Ficusul reduce considerabil stările de stres și oboseală, fiind perfect atât pentru camera de zi, cât și pentru dormitor. 

 planta ficus elastica in ghiveci decorativ

Îngrijirea plantelor de apartament

După cum se poate observa, plantele de apartament aduc o mulțime de beneficii pentru sănătatea fizică și psihică a ta și a familiei tale, iar tu trebuie să dai la schimb doar timp, atenție și multă iubire. 

Acestea sunt recomandările noastre pentru plantele de apartament prezentate anterior.

ingrijire_plante_de_apartament.jpeg

Aloe Vera

Lumina: Amplasează Aloe Vera într-o încăpere luminoasă, unde soarele poate ajunge indirect la ea câteva ore pe zi. 

Udarea: Utilizează cantități moderate de apă, pentru a da șansa să crească sănătos. Iarna, udarea se face foarte rar sau deloc deoarece este o plantă suculentă și poate trăi o perioadă fără apă. Excesul de apă va duce la putrezirea rădăcinilor. 

Planta Spathiphyllum

Lumina: Amplasează Spathiphyllum într-un spațiu luminos, dar ferită de razele directe ale soarelui. 

Udarea: În sezonul cald, udarea se face regulat cu cantități moderate de apă, iar iarna cantitatea de apă se reduce.

Temperatura: 14-25 grade Celsius (în funcție de sezon).

Planta Sansevieria

Lumina: Amplasează Sansevieria într-un loc însorit, aceasta nu se decolorează de la lumină. 

Udarea: Se face doar când pământul este complet uscat, iar iarna este suficientă udarea la 3-4 săptămâni

Temperatura: 15-29 grade Celsius (în funcție de sezon). 

Bonsai

Lumina: Bonsaiul are nevoie de multă lumină. Amplasează Bonsaiul lângă o fereastră, dar ferit de razele directe ale soarelui. Iarna amplasează Bonsaiul direct la geam. 

Udarea: Se face doar când pământul este uscat, iar o dată pe săptămână prin imersiune (scufundarea ghiveciului într-un vas cu apă). 

Orhidee

Lumina: Amplasează Orhideea pe un pervaz pentru a beneficia de lumina necesară. 

Udarea: O dată la 7-9 zile cu apă la temperatura camerei.

Temperatura: 15-22 grade Celsius (în funcție de sezon). 

Ficus

Lumina: Amplasează Ficusul într-un spațiu luminos.

Udarea: De două ori pe săptămână cu apă la temperatura camerei. 

Temperatura: 14-22 grade Celsius (în funcție de sezon). 

 

Sperăm că acest articol te-a ajutat să descoperi beneficiile pe care ți le aduc plantele de apartament ție și familiei tale, iar recomandările noastre de îngrijire te vor ajuta să te bucuri de frumoasele frunze și flori cât mai mult timp, chiar la tine acasă. 

6 plante de apartament benefice pentru sanatatea si starea de bine a familiei tale6 plante de apartament benefice pentru sanatatea si starea de bine a familiei tale6 plante de apartament benefice pentru sanatatea si starea de bine a familiei tale6 plante de apartament benefice pentru sanatatea si starea de bine a familiei tale6 plante de apartament benefice pentru sanatatea si starea de bine a familiei tale6 plante de apartament benefice pentru sanatatea si starea de bine a familiei tale6 plante de apartament benefice pentru sanatatea si starea de bine a familiei tale