magnolia.ro

Semnificatia trandafirilor albi. Ce mesaj transmiti atunci cand ii daruiesti

06 Octombrie 2022
Semnificatia trandafirilor albi. Ce mesaj transmiti atunci cand ii daruiesti

 

Trandafirii sunt cele mai cunoscute flori la nivel mondial, aceștia și-au câștigat popularitatea datorită frumuseții, dar și semnificațiilor ample. Culoarea petalelor este foarte importantă în alegerea celor mai potrivite buchete pentru o ocazie specială, iar fiecare nuanță a faimoșilor trandafiri are o semnificație aparte.

Trandafirii albi sunt adesea întâlniți la nunți, fiind numiți și “florile miresei”, aceștia semnifică, de asemenea, tinerețea, inocența, dragostea tânără și loialitatea. Iată care sunt legendele trandafirului alb, ce mesaje transmit aceștia, la ce ocazii se pot dărui, dar și ce idei de buchete și aranjamente cu trandafiri albi vă propunem. 

Legende despre trandafirii albi

În Grecia Antică, trandafirul alb era asociat cu Zeița Afrodita, care mai târziu a fost redenumită Venus de către romani. Ea întruchipa idealul de frumusețe feminină și a jucat un rol important în Iliada, iar trandafirii albi s-au născut din spuma mării şi o însoţeau pe Zeiţă când se ridica din valuri. Există un alt mit conform căruia toți trandafirii erau albi, până când Afrodita și-a înțepat piciorul într-un spin, făcându-i să devină roșii. 

Trandafirul alb este, de asemenea, un simbol în creștinism, fiind asociat cu Fecioara Maria. Asemenea Fecioarei Maria, această floare semnifică puritatea, inocența și nevinovăția. 

În istoria Angliei, în secolul al XIV-lea, a avut loc Războiul Trandafirilor. Acest război a fost între Ducele de York, al cărui simbol era trandafirul alb, și familia Lancaster, reprezentată de trandafirul roșu.

razboiul trandafirilor familia lancaster si familia york

Ce semnificație au trandafirii albi 

Trandafirii albi semnifică puritatea, inocența, dragostea tânără și loialitatea, fiind, în mod tradițional, o alegere populară pentru nunți. Din acest motiv, trandafirii albi sunt numiți și “florile miresei”, dar și “florile speranței”,  reprezentând noile începuturi. 

De asemenea, trandafirul alb poate indica onoare și respect, accentuează latura spirituală, fiind prezent și în aranjamentele funerare

Mai mult, asocierea cu Fecioara Maria face ca trandafirul alb să semnifice sentimentul matern de grijă și protecție, primind denumirea de “florile luminii”.

Mesajul pe care îl transmiți dăruind trandafiri albi

Datorită numeroaselor tradiții și legende, oferirea de trandafiri albi este o modalitate de a transmite mesaje profunde. Dacă vrei să spui iubitei că înseamnă lumea pentru tine și că o consideri o zeiță, trandafirii albi sunt cadoul perfect datorită conexiunii lor cu Afrodita și dragostea. De asemenea, aceste flori poartă mesaje de loialitate, dragoste tânără și sinceră, fiind în centrul atenției la nunți, în decor și în buchetul miresei. În plus, trandafirii albi pot spune “Succes în noul capitol din viața ta!”. 

trandafiri albi in buchet in detaliu

De asemenea, aceștia ajută la transmiterea sincerelor condoleanțe, simbolizând amintirea, atașamentul și respectul pentru cei ce au părăsit această lume. 

 

La ce ocazii poți să dăruiești trandafiri albi

În ciuda nuanței lor modeste, trandafirii albi sunt considerați un cadou perfect, mai ales în rândul femeilor. Trandafirii albi simbolizează eleganța și predomină în decorul multor evenimente. Având un aspect delicat și o aromă plăcută, această floare poate fi oferită pentru orice ocazie, o nuntă, o absolvire, o zi de naștere sau pur și simplu.

Nuntă sau aniversare

După ce Regina Victoria a pășit la altar cu un buchet din trandafiri albi, această modă s-a răspândit pe tot globul. Trandafirii albi semnifică dragostea tânără pe care mirii o poartă unul pentru celălalt, fiind, de asemenea, meniți să marcheze bazele unei relații de dragoste ce va dura toată viața. Mai mult, miresele aleg trandafirii albi în buchetele lor pentru a-și demonstra sinceritatea sentimentelor și loialitatea. 

buchet de mireasa din trandafiri albi

Aceste flori impresionante sunt cadoul perfect și pentru o aniversare pentru a-i transmite partenerului că îl iubești la fel ca în ziua nunții.

Absolvire

Trandafirii albi sunt adesea dăruiți proaspeților absolvenți ca o modalitate de a le ura succes într-o nouă călătorie, semnificând energia pozitivă și speranța. În plus, aceștia arată și sprijinul tău moral pentru persoana ce începe un nou capitol în viață. 

imbratisare tata fiica absolvire cu buchet trandafiri albi

Pe de altă parte, la finalizarea unui proiect, a unor studii sau a unei etape importante, trandafirii albi pot fi dăruiți pentru mentori, persoanele apropiate ce te-au susținut și te-au ghidat.

Funerare

Într-un moment încărcat de emoții profunde, florile sunt cele care reușesc să transmită cele mai sincere mesaje de condoleanțe și regret, aducând liniște sufletească. Alături de cale, garoafe și crizanteme, trandafirii albi sunt prezenți în coroanele, jerbele și aranjamentele funerare deoarece reprezintă nevinovăția și sunt o modalitate de a spune celorlalți că cei ce au părăsit această lume au fost buni și au ajuns pe tărâmurile Raiului. 

 

Idei de buchete și aranjamente florale cu trandafiri albi

Oamenii folosesc florile pentru a-și exprima sentimentele de secole și, datorită semnificațiilor profunde, buchetele și aranjamentele din trandafiri albi impresionează și emoționează cu fiecare ocazie. Iată ce idei îți propunem pentru un cadou perfect!

Buchet trandafiri albi

Buchetul din trandafiri albi este unul clasic, un simbol al aprecierii sincere, potrivit pentru a-ți demonstra recunoștința și atașamentul față de o persoană dragă, indiferent de ocazie.

buchet din trandafiri albi tinut de fata cu bluza roz

Buchet „Pure White”

Buchetul „Pure White” este de un farmec incontestabil, fiind cadoul ideal atât pentru a felicita pe cineva pentru o reușită în carieră, cât și cadou cu ocazia căsătoriei sau a venirii pe lume a unui copil. 

buchet din trandafiri albi tinut de florist magnolia

Buchet 101 trandafiri albi

Cei 101 trandafiri albi sunt ideea perfectă dacă îți dorești să faci o surpriză inedită! Prin simbolistica sa, acest buchet poate fi însoțit de o cerere în căsătorie.

buchet din 101 trandafiri albi tinut de femeie cu zambet

Aranjament cu trandafiri albi „Pure Love”

Aranjamentul cu trandafiri albi „Pure Love” spune cel mai sincer “Te iubesc!” partenerei tale de viață, cu ocazia aniversării voastre, a zilei ei de naștere sau pentru a-i reaminti cât de importantă este pentru tine. 

aranjament din trandafiri albi in cutie alba pure love

Cutie cu trandafiri albi

Cutia cu trandafiri albi este pe cât de simplă, pe atât elegantă, simbolizează aprecierea și dragostea pură, inocentă, fiind un cadou potrivit pentru persoana iubită, pentru membrii familiei sau pentru o prietenă bună.

trandafiri albi in cutie mare neagra eleganta

Aranjament cu trandafiri albi

Aranjamentul cu trandafiri albi în lădița de lemn marchează cele mai frumoase evenimente din viață și exprimă afecțiunea, recunoștința și admirația pentru cei dragi ție.

aranjament din trandafiri albi in ladita de lemnSperăm că articolul nostru v-a ajutat și de data aceasta în alegerea florilor perfecte pentru a câștiga zâmbetele celor dragi ție! 

 
Semnificatia trandafirilor albi. Ce mesaj transmiti atunci cand ii daruiestiSemnificatia trandafirilor albi. Ce mesaj transmiti atunci cand ii daruiestiSemnificatia trandafirilor albi. Ce mesaj transmiti atunci cand ii daruiestiSemnificatia trandafirilor albi. Ce mesaj transmiti atunci cand ii daruiestiSemnificatia trandafirilor albi. Ce mesaj transmiti atunci cand ii daruiestiSemnificatia trandafirilor albi. Ce mesaj transmiti atunci cand ii daruiestiSemnificatia trandafirilor albi. Ce mesaj transmiti atunci cand ii daruiestiSemnificatia trandafirilor albi. Ce mesaj transmiti atunci cand ii daruiestiSemnificatia trandafirilor albi. Ce mesaj transmiti atunci cand ii daruiestiSemnificatia trandafirilor albi. Ce mesaj transmiti atunci cand ii daruiesti