magnolia.ro

Plante de birou care sporesc productivitatea

05 Iulie 2022
Plante de birou care sporesc productivitatea

Productivitatea angajaților este strâns corelată cu moralul acestora, iar, pe lângă strategiile complexe de motivare a echipei, plantele sunt modalitatea simplă, dar eficientă de a reduce stresul și de a spori creativitatea. Așa cum un studiu din 2014 realizat de Asociația Psihologică Americană a demonstrat, plantele de birou sunt secretul multor directori în ceea ce privește puterea de muncă a personalului.

În continuare, vom prezenta cele mai iubite plante de interior, beneficiile acestora, dar și câteva sfaturi de întreținere.

1.      Bonsai, vedeta birourilor

Bonsaiul devine din ce în ce mai popular printre plantele de birou, aduce în încăpere atât pamântul și lemnul, două dintre elementele esențiale ale feng-shui-ului, cât și calmul, energia pozitivă, fiind perfect pentru angajații ce urmăresc să evadeze din agitația urbană. Se spune că bonsaiul creează o strânsă legătură cu proprietarul deoarece un copac în miniatură conectează omul cu natura, făcându-l să uite de grijile cotidiene.

Deși îngrijirea bonsaiului nu este simplă, având constant nevoie de lumină naturală și apă, aceasta poate deveni un nou hobby, un gradinărit adus la scară mică. Însă, nu uita, trebuie să fii pregătit pentru o relație de lungă durată, întrucât micul copăcel ajunge la maturitate abia după 10 ani.

 

2.      Ficusul, simplu și eficient 

Deși este cea mai întâlnită plantă de interior, aceasta nu trebuie subestimată sau considerată banală, având o incredibilă putere de purificare a aerului, datorită sucului unic din frunze. Fie că este vorba de Ficus Ginseng, Ficus Elastica sau Ficus Lyrata Bambino, aceste plante mereu verzi reduc considerabil stările de stres și oboseală, transformând atmosfera de birou într-una plăcută și încurajând relațiile profesionale. Ficusul poate ajunge la o înălțime de până la 3 metri, dacă se află în ghiveciul corespunzător, are destulă lumină și este curățat constant de praf.

 

3.      Aloe vera, dublu efect

Pe lângă aspectul plăcut și îngrijirea simplă a acestei plante, având nevoie doar de lumină și apă o dată la o săptămână, ea are și efecte medicinale. Frunzele de aloe vera, ajunse la maturitate, se pot îndepărta, utilizând gelul din interior pentru tratarea arsurilor, rănilor sau vânătăilor. De asemena, se spune că aloe vera într-un birou reduce efectul negativ al radiațiilor de internet. Având aceste proprietăți terapeutice, planta aduce o stare de siguranță la locul de muncă, scade anxietatea, sporind creativitatea și autonomia angajaților.

 

4.      Sansevieria, planta independentă 

În opoziție cu cele prezentate anterior, sansevieria nu are nevoie de prea multă lumină sau apă, deținând titlul de cea mai rezistentă plantă de birou, deși nu depinde atât de mult de atenția proprietarului. Este cunoscut faptul că sansevieria absoarbe energia negativă și reduce tensiunile de la locul de muncă, încurajând lucrul în echipă.

 

Indiferent că plantele de mai sus sunt potrivite pentru a te motiva să lucrezi eficient, pentru a ajuta o persoană dragă la birou sau pur și simplu vrei să surprinzi un coleg de la locul de muncă, magnolia.ro livrează în 2-4 ore în România și în maximum 24 ore internațional.  

Plante de birou care sporesc productivitateaPlante de birou care sporesc productivitateaPlante de birou care sporesc productivitateaPlante de birou care sporesc productivitateaPlante de birou care sporesc productivitateaPlante de birou care sporesc productivitatea