magnolia.ro

Narcisele, florile lunii martie

09 Martie 2022
Narcisele, florile lunii martie

Fiecare lună a anului are caracteristică o anumită floare. Floarea lunii martie este minunata narcisă. Numeroasele varietăţi de narcise se întrec în frumuseţe şi parfum. Dacă vrei să faci un cadou inspirat, în ton cu anotimpul şi care să aibă o semnificaţie simbolică, alege un buchet care să conţină narcise sau chiar un buchet format exclusiv din narcise.

Legenda narcisei

O veche legendă grecească spune că narcisele ar fi apărut la moartea lui Narcis, un tânăr deosebit de atrăgător şi singuratic. Indiferenţa sa faţă de nimfele care se îndrăgosteau de el a făcut ca zeiţa răzbunării, Nemesis, să îl pedepsească să nu poată iubi pe nimeni, ci să se îndrăgostească de propriul chip şi acest lucru să-i aducă pieirea. Într-una din zile, admirându-şi chipul reflectat într-o fântână, şi-a pierdut viaţa în adâncul fântânii în timp ce încerca să îşi atingă reflexia. Se spune că nimfele s-au adunat să-i plângă dispariţia şi l-au transformat într-o floare, binecunoscuta narcisă.

Simbolistica narcisei

Narcisele sunt asociate cu renaşterea, cu noile începuturi datorită faptului că sunt printre primele flori ce apar primăvara. În unele tradiţii este floarea care se oferă la botezul unui nou născut.

Este, de asemenea, considerată floarea timidităţii, a prieteniei şi respectului. Ca orice element simbolic, şi narcisa este ambivalentă. Ea este considerată şi simbolul iubirii neîmpărtăşite sau a iubirii iraţionale.

În China, narcisa simbolizează norocul, prosperitatea şi speranţa, fiind de bun augur înflorirea unei narcise în preajma anului nou.

Pentru un cadou deosebit, alege buchete de primăvară sau aranjamente florale care conţin narcise. Narcisele galbene sunt luminoase, pline de viaţă şi entuziasm. Pentru sărbătoriţii lunii martie, un astfel de buchet este alegerea ideală!