magnolia.ro

Trandafirii portocalii. Ce semnifica si cand au aparut

18 Ianuarie 2022
Trandafirii portocalii. Ce semnifica si cand au aparut

Istoria trandafirilor portocalii

Primul trandafir de culoare portocalie a apărut abia la jumătatea secolului al XX-lea, fiind obținut prin hibridizarea unui trandafir roșu cu unul galben. Trandafirii floribunda, cei de grădină, au fost cei în rândul cărora a avut loc primul succes în ceea ce privește obținerea culorii portocalii. Se întâmpla în anul 1951, iar 9 ani mai târziu, în 1960, era obținut primul trandafir portocaliu Tea, cu floare mare,impunătoare, și a fost denumit „Tropicana”.

Între timp, trandafirii portocalii nu mai sunt o raritate și în prezent există zeci de soiuri de trandafiri în nuanțe încântătoate de portocaliu. „Cherry Brandy”, „Orange Fire”, „Confidential”, „Perfect Peach”, „Marie-Claire” sau „Billionaire” sunt doar câteva dintre soiurile ce se găsesc în florării.

Semnificația trandafirilor portocalii

Portocaliul este o culoare puternică, iar împreună cu semnificația trandafirului, devine simbolul entuziasmului, al pasiunii.

Chiar dacă nu sunt asociați foarte des cu romantismul, trandafirii portocalii, pot, totuși, transmite sentimente puternice, iar dăruirea acestora poate fi o manifestare a fascinației, o metaforă pentru o pasiune intensă sau pentru atracție.

De semenea, poți apela la trandafiri portocalii dacă vrei să mulțumești cuiva sau vrei să îți exprimi admirația. Având o culoare vibrantă, îi poți dărui cu succes persoanelor energice și entuziaste.

Dacă vrei să-i faci cuiva ziua mai luminoasă, poți comanda trandafiri portocalii online, cu livrare la domiciliu.

Trandafirii portocalii. Ce semnifica si cand au aparutTrandafirii portocalii. Ce semnifica si cand au aparutTrandafirii portocalii. Ce semnifica si cand au aparut