magnolia.ro

Istoria și semnificația trandafirului roz

09 Mai 2022
Istoria și semnificația trandafirului roz

Trandafirii roz sunt florile prin care poți transmite cel mai bine multiple mesaje în diferite situații. Considerația, dragostea sau pasiunea pot lua forma unui buchet cu trandafiri roz. Indiferent dacă vrei să trimiți mulÈ›umirile tale cuiva, dacă vrei să oferi un prim cadou floral iubitei tale, dacă vrei să înveselești pe cineva drag sau dacă vrei să transmiți cuiva aprecierea și admirația ta, trandafirii roz se potrivesc perfect.

 

Trebuie știut însă că fiecare nuanță de roz aduce cu sine alte înțelesuri și se potrivește mai bine unei anumite situații.

Trandafirii roz închis– sunt foarte potriviți dacă vrei să mulțumești cuiva într-un mod elegant. De asemenea, poți transmite aprecierea și recunoștința ta față de cineva.

Trandafirii roz mediu– reprezintă florile emoțiilor, a bucuriei și feminității. Sunt perfecți pentru a fi oferiți persoanei iubite la începutul relației și nu numai. Rămân unele dintre cele mai dăruite flori cu ocazia zilei îndrăgostiților.

Trandafirii roz pal– transmit grația și admirația. Sunt foarte potriviți pentru doamnele și domnișoarele rafinate.

În ceea ce privește istoria trandafirului roz, se pare că urme ale existenței lui datează de peste 40 de milionane de ani. Dovezi istorice mai recente arată faptul că trandafirii roz se găseau în grădinile imperiale din China încă de acum 5000 de ani.

Trandafirii roz sunt considerați clasici datorită faptului că sunt cei mai vechi și cei mai comuni. Trandafirii sălbatici au florile de culoare roz, ceea ce evidențiază și mai mult naturalețea lor. De-a lungul istoriei, trandafirul roz a fost un element foarte des folosit în opere de artă și decorațiuni. În epoca victoriană, de exemplu, trandafirii roz puteau decora orice: de la tapet, la felicitări.

Azi se găsesc numeroase varietăți de trandafiri roz, nuanțele diferind destul de mult. Indiferent de nuanța lor, trandafirii roz rămân unele dintre cele mai delicate și apreciate flori. Comandă un buchet cu trandafiri roz și adu un zâmbet pe chipul cuiva drag.