magnolia.ro

7 plante si flori care rezista iarna afara in ghiveci si cum sa le ingrijesti corect

27 Octombrie 2022
7 plante si flori care rezista iarna afara in ghiveci si cum sa le ingrijesti corect

Vremea se răcește, iar culorile florilor din grădina ta se estompează ușor, însă sezonul rece nu trebuie să semnifice adormirea totală a naturii. Iată care sunt 7 plante și flori ce rezistă iarna afară și care te vor ajuta să menții grădina frumoasă pe tot parcursul anului.

Plante care rezistă iarna afara

Toți iubitorii de plante se întristează la venirea iernii, însă nu îți face griji, nuanțele de verde intens ale acestor arbori vor rezista în grădina ta pe tot parcursul anului. 

Molidul Albastru

Ca toți pinii, molidul este una dintre cele mai rezistente și întâlnite plante de iarnă, atât în grădinile oamenilor, cât și în păduri sau parcuri. Îți prezentăm molidul albastru, numit și molidul de argint, care face parte din familia Pinaceae deoarece este un soi deosebit ce în trecut era simbolul luxului. Acesta își are originea în America de Nord și impresionează prin nuanța aparte și prin forma conurilor, care în tinerețe sunt verzi pal. 

molid albastru prim plan

Skimmia Japonica sau Liliacul Japonez

În ghiveciul din grădina ta poți alege și Skimmia Japonica ce va rezista iarna la temperaturi de până la -15 grade Celsius. Numită și Liliac Japonez, această plantă cucerește prin micile flori, dar și prin frunzele parfumate ce conțin uleiuri esențiale. De asemenea, arborele veșnic verde crește între 1 și 1.5m înălțime, iar  fructele roșii specifice rezistă pe tot parcursul iernii, colorând grădina ta. 

skimmia japonica in ghiveci decorativ galben

Ilex

Ilexul este un arbust decorativ originar din Asia și Europa de Nord, care poate atinge dimensiuni impresionante. Frunzele de un verde intens, cu margini zimțate își păstrează culoarea tot anul, de aceea sunt des utilizate în aranjamentele florale pentru sărbătorile de iarnă. Mai mult, micile fructe roșii apar toamna și persistă mai multe luni, acest arbore fiind perfect pentru a da viață grădinii tale în sezonul rece. 

ilex cu fructe rosii in ghiveci decorativ

Plante cu flori care rezistă iarna în ghiveci

Deși iarna nu este un anotimp cunoscut pentru înflorire, grădina ta se poate bucura în continuare de petale și culori. Iată care sunt plantele cu flori ce rezistă iarna în ghiveci!

Helleborus, trandafirul Crăciunului

Helleborus, spânzul sau trandafirul Crăciunului sunt denumirile plantei ce nu doar că rezistă iarna, ci chiar înflorește de la sfârșitul lunii Decembrie până în Martie. Helleborus este foarte iubit fiindcă se îngrijește ușor chiar la tine acasă, rezistă la temperaturi scăzute și surprinde prin florile apărute în cele mai întunecate perioade ale anului, când totul este înghețat. 

helleborus trandafirul craciunului ghiveci alb

trandafirul craciunului in zapada

Iasomie de iarnă

Iasomia de iarnă este o plantă originară din partea de nord a Chinei, cu ramuri lungi ce dau aspect de plantă curgătoare, colorând în fiecare început de primăvară gardurile caselor din România. Și-a câștigat popularitatea, datorită rezistenței la temperaturi scăzute, dar și a florilor galbene ce apar înaintea frunzelor. Acest arbore foios se poate dezvolta foarte frumos și în ghiveci, ajungând la dimensiuni de 1-1.5 metri. 

iasomie de iarna

Calluna vulgaris

Calluna vulgaris este o plantă perenă, cu o creștere lentă și este des întâlnită în grădinile iubitorilor de natură. Numită popular și Iarba Neagră, aceasta este apreciată datorită florilor intens colorate ce rezistă chiar și la temperaturi scăzute, colorând curtea ta în cele mai frumoase nuanțe de roz și alb. 

calluna vulgaris ghiveci colorat

Erica gracilis

Erica gracilis face parte din aceeași familie cu Calluna și este o altă plantă perenă, ce înflorește pe timpul toamnei. De asemenea, planta poate rezista în ghiveci pe timpul iernii, florile colorând grădinile și în zilele cu temperaturi de -8 grade Celsius sau cu vânt. 

erica gracillis in ghiveci de gradina

Cum îngrijești iarna, plantele care stau afara, în ghiveci

Chiar dacă toate plantele menționate anterior sunt foarte rezistente, acestea au nevoie de atenția și iubirea noastră, mai ales în sezonul rece. Iată care sunt care sunt câteva dintre sfaturile de îngrijire pentru fiecare plantă ce vor petrece iarna afară, în ghiveci. 

femeie ingrijire planta gradina iarna

Molidul Albastru

Udarea: o dată pe săptămână în condiții meteo uscate

Temperatura: > -30℃ 

Plantarea: toamna și iarna înainte de îngheț

Skimmia Japonica sau Liliacul Japonez

Udarea: 3-4 ori pe săptămână vara

Temperatura: > -15℃

Plantarea: prin semințe toamna sau prin butași vara

Ilex

Udarea: 3-4 ori pe săptămână vara

Temperatura: > -25℃ 

Plantarea: toamna

Helleborus, trandafirul Crăciunului

Udarea: moderată, pentru a păstra pământul uscat-reavăn

Temperatura: > -15℃

Plantarea: vara

Iasomie de iarnă

Udarea: moderată, fără a determina excesul de umiditate

Temperatura: 

Plantarea: primăvara sau toamna

Calluna vulgaris

Udarea: moderată, pentru a păstra pământul reavăn

Temperatura: > -30℃ 

Plantarea: primăvara sau toamna

Erica gracilis

Udarea: moderată, pentru a păstra pământul reavăn

Temperatura: > -8℃ 

Plantarea: vara

 

Acestea au fost cele 7 plante și flori ce rezistă iarna afară și colorează grădina casei tale, chiar și în cele mai întunecate luni ale anului. Sperăm că acest articol te va ajuta în îngrijirea plantelor în timpul sezonului rece, pentru a te bucura cât mai mult timp de frumusețea naturii. 

7 plante si flori care rezista iarna afara in ghiveci si cum sa le ingrijesti corect7 plante si flori care rezista iarna afara in ghiveci si cum sa le ingrijesti corect7 plante si flori care rezista iarna afara in ghiveci si cum sa le ingrijesti corect7 plante si flori care rezista iarna afara in ghiveci si cum sa le ingrijesti corect7 plante si flori care rezista iarna afara in ghiveci si cum sa le ingrijesti corect7 plante si flori care rezista iarna afara in ghiveci si cum sa le ingrijesti corect7 plante si flori care rezista iarna afara in ghiveci si cum sa le ingrijesti corect7 plante si flori care rezista iarna afara in ghiveci si cum sa le ingrijesti corect7 plante si flori care rezista iarna afara in ghiveci si cum sa le ingrijesti corect