magnolia.ro

Ziua mamei se sarbatoreste in mai!

27 Aprilie 2022
Ziua mamei se sarbatoreste in mai!

Ziua mamei este o sărbătoare internaţională dedicată mamelor şi maternităţii. Foarte cunoscută în Statele Unite, ziua mamei a început să fie sărbătorită şi în România din anul 2010. Până în acel moment, 8 martie reprezenta ziua în care erau celebrate femeile și mamele deopotrivă.

Nu există o dată fixă pentru ziua mamei. În marea majoritate a statelor, ea se serbează în a doua duminică a lunii mai. În România însă ziua stabilită pentru acest eveniment este prima duminică din luna mai.

Istoria acestei sărbători începe cu mult timp în urmă, inclusiv grecii și romanii având serbări dedicate mamei. Abordată diferit, ziua mamei s-a perpetuat de-a lungul anilor și iată că începe să se contureze și în țara noastră ca fiind o sărbătoare distinctă de ziua femeii.

Sărbătoarea a devenit foarte populară odată cu apariţia ei în Statele Unite. Fondatoarea zilei mamei este considerată Anna Jarvis . În 1905, după moartea mamei sale care şi-a dorit tot timpul să existe o astfel de zi care să onoreze mama şi rolul său în societate, Anna Jarvis reuşeşte să adune susţinători ai acestei idei, urmând la scurt timp să obţină ceea ce mama sa şi-ar fi dorit.

Ziua mamei este o ocazie perfectă pentru a ne arăta recunoştinţa, dragostea şi preţuirea pentru mamele noastre. Obiceiul este ca în această zi mamele să primească flori şi mici obiecte realizate manual.

Recomandat este  să alegi florile galbene, portocalii sau roz . Sunt cele mai potrivite atunci când vrei să aduci un zâmbet pe chipul unei mame. I le poți dărui cu orice ocazie, însă ziua special dedicată ei trebuie marcată într-un mod deosebit.  Vezi întreaga colecție Flori pentru mama și trimite-i cea mai frumoasă dovadă de iubire.       

Ziua mamei se sarbatoreste in mai!Ziua mamei se sarbatoreste in mai!Ziua mamei se sarbatoreste in mai!Ziua mamei se sarbatoreste in mai!