magnolia.ro

Valentine's Day 2022. Idei de cadouri

01 Februarie 2022
Valentine's Day 2022. Idei de cadouri

Chiar dacă se spune că nu ai nevoie de o zi specială pentru a-ți arăta iubirea, această zi există. Ziua îndrăgostiților, Sfântul Valentin sau Valentine’s Day, așa cum este cunoscută această zi în întreaga lume, se sărbătorește în fiecare an în data de 14 februarie și este ocazia perfectă pentru îndrăgostiți să își manifeste dragostea prin gesture deosebite.

Cine a fost Sfântul Valentin și cum s-a născut sărbătoarea iubirii

Despre Sfântul Valentin există mai multe legende, însă cea mai cunoscută dintre ele spune că Valentin a fost un preot roman care a trăit în secolul al III-lea, perioadă în care împăratul Claudiu al II-lea a interzis căsătoriile deoarece susținea că bărbații căsătoriți sunt soldați slabi. Valentin ar fi nesocotit această regulă și a continuat să oficializeze căsătorii în secret.

În momentul în care împăratul află despre faptele preotului, Valentin este închis și condamnat la moarte. Legenda mai spune că în timpul petrecut în închisoare, Valentin s-a îndrăgostit de fiica temnicerului, iar în 14 februarie, ziua în care a fost executat, i-ar fi trimis acesteia o scrisoare semnată „De la Valentinul tău”, de unde ar fi pornit și tradiția trimiterii felicitărilor în această zi.

Primele dovezi ale trimiterii de scrisori de iubire în 14 februarie datează din anul 1415, fiind o poezie compusă de Charles, duce de Orleans, pentru soția lui, pe când era întemnițat în Turnul Londrei. Secolul al XVII-lea este cel în care sărbătoarea devine foarte cunoscută în Anglia, iar în secolul al XVIII-lea, 14 februarie se sărbătorește în multe părți ale lumii, fiind deja populară tradiția oferirii de mici daruri între îndrăgostiți.

Care sunt cele mai potrivite cadouri pentru Valentine’s Day

Chiar dacă sunt persoane care optează pentru cadouri mai costisitoare, florile, însoțite de un cadou dulce, rămân cele mai populare cadouri de Ziua îndrăgostiților.

Deși nu există reguli stricte, sunt, totuși, anumite flori mai potrivite pentru acest eveniment. Trandafirii sunt, bineînțeles în top, însă nu e obligatoriu să fie roșii. Un buchet cu trandafiri roz și albi sau unul cu trandafiri mov vor spune și ele un frumos „Te iubesc”. Să nu uităm de trandafirii criogenați, cei prin care poți transmite mesjul „Dragostea pe care ți-o port este pentru totdeauna”.

Lalelele sau crinii transmit la rândul lor mesaje de iubire și apreciere.

Ce cadouri de Valentine’s Day să oferi în 2022

Un buchet din trandafiri roșii încadrat într-o inimă este un cadou cu care sigur vei impresiona, având două elemente care sunt simboluri ale iubirii: trandafirii și inima.

Perfect pentru această ocazie, buchetul va spune „Te iubesc”, „I love you” sau „Je t’aime” mai bine ca orice cadou.

Cutiile cu trandafiri rămân și anul acesta în topul preferințelor. O cutie cu trandafiri roșii pasionali, accesorizați cu inimi decorative pe care apare mesajul „I love you” este cadoul ce va fi ținut minte de persoana iubită pentru mult timp.

Un buchet cu lalele roz ambalat în hârtie este un cadou potrivit pentru cineva care iubește florile de primăvară. Este delicat și feminin, așa că alege-l cu încredere.

Vezi mai multe opțiuni de cadouri de Valentine’s Day și alege-l pe cel care crezi că va face inima persoanei iubite să vibreze.

Valentine's Day 2022. Idei de cadouriValentine's Day 2022. Idei de cadouriValentine's Day 2022. Idei de cadouri