magnolia.ro

Sansevieria (Limba soacrei)- intretinere si beneficii

10 Ianuarie 2022
Sansevieria (Limba soacrei)- intretinere si beneficii

Originară din Africa tropicală, Sansevieria, cunoscută popular ca limba soacrei, săbiuță sau planta șarpe, are frunze lanceolate, ferme, frumos colorate, care cresc într-o rozetă. Este o plantă ușor de întreținut și este foarte verastilă, potrivindu-se atât într-un decor classic, cât și în unul modern. Datorită aspectului vertical, planta se potrivește și în spații mai puțin generoase deoarece nu ocupă mult spațiu.

Întreţinere Limba soacrei

Dacă îţi doreşti o plantă rezistentă, foarte adaptabilă și deloc prețențioasă, limba soacrei este o alegere perfectă. Iată cum să o întreții! 

 

Udarea

Udarea se face moderat, doar atunci când pământul din ghiveci este complet uscat. Iarna, dacă planta este păstrată la temperaturi mai scăzute, este suficientă udarea o dată la 3-4 săptămâni. Apa în exces este principala problemă care poate duce la pierderea plantei.

Lumina

Lumina este un element de care Limba soacrei are nevoie din belșug. Planta poate fi așezată în semiumbră sau în plin soare, fără a-și pierde coloritul frunzelor.

Fertilizarea

Fertilizarea se face o dată pe lună, în sezonul cald, cu un îngrășământ specific plantelor decorative prin frunze.  Iarna nu este necesară fertilizarea, planta având nevoie de asigurarea unui repaus.

Temperatura

Temperatura poate varia destul de mult, iar planta nu va suferi. Vara rezistă până la temperaturi de 30 de grade C, iar iarna se mulțumește cu 16-18 grade C. Pentru perioade scurte, rezistă până la 3-4 grade C, însă acest lucru trebuie evidat, frigul fiind un pericol pentru plantă.

Înmulțirea

Înmulțirea plantei este foarte facilă.  Se poate realiza fie prin divizarea tufei, fie prin butași obținuți din frunze.

Beneficiile Sansevieriei

Pe lângă aspectul decorativ, Limba soacrei este și o plantă utilă datorită capacităților sale de a purifica aerul. Sansevieria este o plantă purificatoare, ce elimină din aerul încăperii toluenul, xilenul și formaldehida, substante nocive pentru om.

Potrivită pentru living, bucătărie sau dormitor, Sansevieria este planta de care te vei bucura mulți ani datorită modului foarte ușor de îngrijire. Este, de asemenea, o variantă inspirată de cadou chiar și pentru cei care nu au experiență în îngrijirea plantelor de interior. 

Sansevieria (Limba soacrei)- intretinere si beneficii