magnolia.ro

Idei de aranjamente pentru masa de Craciun

21 Decembrie 2021
Idei de aranjamente pentru masa de Craciun

Aerul festiv se instalează în această perioadă în fiecare casă prin bradul împodobit, luminițe și decorațiuni de iarnă. Crăciunul este sărbătoarea bucuriei, iar familia adunată în jurul mesei este, probabil, una dintre cele mai pregnante imagini cu care asociem această sărbătoare. Tocmai de aceea, nici decorațiunile pentru masă nu trebuie uitate.

Pentru ca masa de Crăciun să fie completă,  îți sugerăm câteva aranjamente ce se vor încadra perfect în orice decor.

Coronițele pentru masă

Coronița de Crăciun este unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale sărbătorilor de iarnă. Aşezată în mijlocul mesei, coronița va deveni punctul central ce uneşte familia. Masa este un loc simbolic din fiecare casă, reprezentând uniunea, locul în care se adună toţi membri familiei, iar forma circulară a coroniţei semnifică tot unitatea, continuitatea, fidelitatea.

Aranjamente florale și buchete

Aranjamentele cu flori și accesorii de sezon pot fi și ele punctul de atracție al mesei de Crăciun. Decorate cu elemente naturale sau cu accesorii strălucitoare, aranjamentele florale vor aduce un plus de farmec decorului de sărbătoare. Combinațiile de alb cu roșu, alb cu auriu sau argintiu sunt mereu o alegere inspirată.

Buchetele elegante, în nuanțe festive, sunt și ele o opțiune. Florile combinate cu crenguțe de brad, globuri sau conuri creează un efect special.

Atenție însă la dimensiunea buchetului sau aranjamentului pe care decizi să îl pui în centrul mesei. Un element decorativ prea înalt îi va împiedica pe cei așezați la masă să se vadă cu ușurință. Aranjamentele de dimensiuni mai reduse sunt, așadar, o alegere mai bună.

Coronițele și aranjamentele de masă sunt și o idee de cadou pentru cineva cu care nu reușești să te vezi de Crăciun. Așezând în centrul mesei un element de decor primit de la tine, cei dragi te vor simți mai aproape în zilele speciale de sărbătoare.

Idei de aranjamente pentru masa de CraciunIdei de aranjamente pentru masa de CraciunIdei de aranjamente pentru masa de CraciunIdei de aranjamente pentru masa de CraciunIdei de aranjamente pentru masa de CraciunIdei de aranjamente pentru masa de Craciun