magnolia.ro

Trandafirii galbeni- semnificație și origini

29 Septembrie 2020
Trandafirii galbeni- semnificație și origini

Trandafirii sunt cele mai populare flori din lume, iar culorile lor diverse îi fac să aibă și semnificații diverse. Dacă cei roșii sunt simbolul clar al iubirii, trandafirii galbeni au alte înțelesuri. Vezi în continuare unde au fost descoperiți primii trandafiri galbeni și care este semnificația lor.

Originea trandafirilor galbeni

Trandafirii galbeni provin din Orientul Mijlociu. Mai exact, aceștia au fost descoperiți  în Afganistan și în sud-estul Asiei în secolul al XVIII-lea. Deși apăruți mult mai târziu decât trandafirii roz și cei roșii, trandafirii galbeni au căpătat un loc aparte în sufletul celor care apreciază culorile vesele.

Ce simbolizează trandafirii galbeni

Galbenul este prin excelență o culoare vibrantă și veselă, sinonimă cu optimismul și fericirea. Trandafirii galbeni sunt asociați cu soarele și cu a sa căldură dătătoare de viață, devenind astfel un simbol al căldurii sufletești și al prieteniei.

Chiar dacă în epoca victoriană galbenul era asociat cu sentimentul de gelozie, aceste semnificații s-au pierdut în timp, iar azi, în majoritatea culturilor, se păstrează doar semnificațiile positive.

Culoarea galben este, de asemenea, asociată cu acea jumătate a creierului responsabilă de comunicare și de exprimarea sentimentelor. Această culoare ajută la clarificarea ideilor, așa că este adesea folosită în meditație. Vizualizarea galbenului pentru o perioadă lungă de timp, potrivit experților în meditație, facilitează comunicarea între oameni deoarece este asociată cu puterea cuvintelor.

Cui dăruiești trandafiri galbeni?

Trandafirii galbeni sunt cadoul ideal pentru prieteni și pentru membri familiei. Ei sunt modul prin care le vei transmite că vrei să-i știi mereu veseli și optimiști. Fiind și un simbol al armoniei, și ajutând la o bună comunicare, un buchet cu trandafiri galbeni este binevenit în locuința oricărei familii.

Trandafirii galbeni- semnificație și originiTrandafirii galbeni- semnificație și origini