magnolia.ro

10 lucruri pe care nu le știai despre bujori

05 Mai 2020
10 lucruri pe care nu le știai despre bujori

Sfârșitul primăverii este marcat de prezența uneia dintre cele  mai iubite flori: bujorul. Deși multă lume îi apreciază frumusețea, sunt și lucruri mai puțin cunoscute despre această floare superbă. Iată 10 dintre cele mai interesante lucruri pe care probabil nu le știai despre bujori:

1. Bujorii au o durată de viață foarte îndelungată, plantele putând chiar depăși 100 de ani.

2. Bujorii se găsesc într-o varietate de culori impresionantă. În afară de albastru, putem găsi bujori în orice nuanță.

3. Bujorul este floarea specifică celei de-a 12-a aniversări a căsătoriei. Să dăruiești cu această ocazie un buchet de bujori este alegerea cea mai inspirată.

4. Florile de bujor sunt un simbol al bunăstării și onoarei, dar și un simbol al dragostei, fiind flori cu puternice conotații romantice.

5. Conform principiilor Feng Shui , bujorii roz sporesc armonia din cuplu și de aceea este indicat să îi ții în dormitor.

6. Bujorul este considerată floarea norocului și a căsniciei fericite, așa că este o floare foarte potrivită și pentru buchetele de mireasă.

  1. Petalele bujorilor sunt comestibile. Se pot folosi în salate, siropuri sau ceaiuri.
  2. Inițial, bujorii erau cultivați în scop medicinal. Florile lor erau folosite pentru tratatrea durerilor de cap și a astmului.
  1. Bujorul este una dintre florile simbol ale Chinei și floarea oficială a statului Indiana.
  2. Numele chinezesc al bujorului este „sho yu”, ceea ce înseamnă „cel mai frumos”, un nume extrem de potrivit, având în vedere frumusețea acestor flori.

Dacă te-ai convins și mai mult că bujorul este o floare potrivită atât pentru înfrumusețarea propriei locuințe, cât și drept cadou, având printre cele mai frumoase semnificații, comandă buchete cu bujori online cu livrare la domiciliu.

10 lucruri pe care nu le știai despre bujori10 lucruri pe care nu le știai despre bujori10 lucruri pe care nu le știai despre bujori10 lucruri pe care nu le știai despre bujori10 lucruri pe care nu le știai despre bujori