magnolia.ro

Trandafirii criogenați – cum se obțin și unde îi găsim

26 Septembrie 2017
Trandafirii criogenați – cum se obțin și unde îi găsim

Cu toții vrem să păstrăm lucrurile frumoase cât mai mult timp. La fel este și cu florile. Fiecare persoană care primește un buchet de flori de la cineva drag, și-ar dori ca acesta să se păstreze proaspăt o perioadă cât mai lungă.

Industria florilor nu rămâne indiferentă la aceste dorințe, așa că acum există o serie de metode prin care frumusețea florilor poate fi făcută să dureze ani la rând.

În ultimii ani, metoda care i-a făcut pe mulți să-și dorească să ofere flori nemuritoare este criogenarea, iar cele mai căutate flori  sunt trandafirii criogenați.

Cum se obțin trandafirii criogenați?

Criogenarea presupune trecerea trandafirilor printr-un proces destul de complicat. Este necesară o aparatură specială care funcționează pe bază de vid.

Mai întâi, trandafirii se îngheață la temperaturi între -30 și -55 de grade timp de 24 de ore. După aceea, acest aparat extrage umiditatea din flori, urmând ca temperatura să fie crescută treptat, zi de zi, timp de aproximativ 3-4 săptămâni.

Rezultatul? Trandafiri care își păstrează forma și culoarea celor naturali, dar care, spre deosebire de aceștia, rezistă timp de mai mulți ani.

Unele modalități de conservare presupun chiar criogenarea individuală a petalelor, urmând ca trandafirul să fie reconstruit în forma sa inițială.

Cum se îngrijesc trandafirii criogenați?

Pentru ca trandafirii criogenați să își păstreze o perioadă cât mai lungă frumusețea, este nevoie să fii atent la câteva mici detalii:

  • Nu așeza trandafirii criogenați în bătaia directă a soarelui. Acest lucru poate cauza pierderea intensității culorii petalelor.
  • În cazul trandafirilor care se vând sub o cupolă de sticlă, păstrează trandafirul sub această cupolă.  Ea  are rolul de a proteja floarea de umiditatea ce ar putea afecta aspectul trandafirului, fiind și o protecție împotriva depunerii prafului.

Unde se găsesc trandafiri criogenați?

Trandafirii criogenați sunt un cadou foarte apreciat, prezent tot mai des și în florăriile din România. Poate fi dăruit persoanei iubite, ca simbol al sentimentelor veșnice, dar și celor dragi despre care știi că preferă cadourile mai deosebite.

Cea mai simplă variantă este să comanzi trandafiri criogenați online. În acest fel, poți face un cadou chiar și celor care sunt departe de tine.

Trandafirii criogenați – cum se obțin și unde îi găsimTrandafirii criogenați – cum se obțin și unde îi găsimTrandafirii criogenați – cum se obțin și unde îi găsimTrandafirii criogenați – cum se obțin și unde îi găsimTrandafirii criogenați – cum se obțin și unde îi găsimTrandafirii criogenați – cum se obțin și unde îi găsimTrandafirii criogenați – cum se obțin și unde îi găsimTrandafirii criogenați – cum se obțin și unde îi găsimTrandafirii criogenați – cum se obțin și unde îi găsimTrandafirii criogenați – cum se obțin și unde îi găsimTrandafirii criogenați – cum se obțin și unde îi găsimTrandafirii criogenați – cum se obțin și unde îi găsim