magnolia.ro

Ce mesaje transmiţi printr-un buchet de crini?

18 Octombrie 2016
Ce mesaje transmiţi printr-un buchet de crini?

Crinii sunt flori cunoscute din timpuri străvechi, având importante semnificaţii culese din mitologie şi religie. Există dovezi care atestă existenţa crinilor cu mai mult de 3000 de ani în urmă. Originar din China şi Japonia, crinul era considerat în antichitate floarea zeiţei frumuseţii, dar și al zeiței fertilității, fiind din acest motiv foarte preţuit. Şi în zilele noastre crinii sunt flori iubite şi foarte prezente, atât în grădini, cât şi în buchetele de flori, reprezentând eleganţa şi delicateţea.

Atât grecii, cât şi romanii puneau mare preţ pe această floare. Era conţinută de sute de mituri şi înmulţită foarte intens. În Grecia antică era floarea căsătoriei, crinii regăsindu-se inclusiv în decorul dormitorului tinerilor căsătoriți, tradiție păstrată în Grecia până în zilele noastre. Și în China a devenit floarea nelipsită de la ceremoniile de căsătorie, dar şi floarea oferită de prieteni celor care au pierdut pe cineva, considerându-se floarea aducătoare de linişte sufletească.

Simbolistica florilor de crin

Există o gamă extrem de largă de soiuri de crini, culoarea, forma cupei, mărimea sau parfumul depinzând în funcţie de varietate. Însă indiferent de aspect, crinii sunt consideraţi a fi simbolul regalităţii, al purităţii şi ferilităţii, al tinereţii, pasiunii şi renaşterii.
Există însă o interpretare diferită când vine vorba despre buchetele de flori ce conţin crini şi de aceea trebuie să avem grijă ce mesaj vrem să transmitem atunci când oferim un buchet cu crini. În funcţie de culoarea crinilor, buchetul poate transmite mesaje diferite.

Ce simbolizează crinii albi

Crinii albi sunt, fără îndoială, simbolul purităţii, fiind asociaţi de către creştini cu Fecioara Maria. Tocmai de aceea sunt considerate florile potrivite a fi oferite la căsătoria cuiva. Pot fi folosiți chiar și în buchetul de mireasă, fiind simbolul iubirii complete.

buchet cu crini albi


Ce simbolizează crinii roz

Crinii roz sunt poate cei mai populari în zilele noastre şi ei semnifică ambiţia şi încurajarea. Sunt perfecţi a fi dăruiţi la început de drum, ca semn de încurajare sau în momentul în care cineva drag trece prin momente mai grele.
Ce simbolizează crinii galbeni
Crinii galbeni sunt un simbol al sănătății, așa că un buchet care conține crini galbeni este o alegere minunata dacă vizitezi pe cineva la spital. Este un mod frumos de a-i transmite „însănătoșire grabnică”.

buchet cu crini roz


Ce simbolizează crinii roșii

Crinii roșii sunt un simbol al pasiunii, așa că un buchet cu crini roșii sau vișinii este o alegere potrivită pentru persoana iubită. Cererea în căsătorie chiar poate fi acompaniată de un astfel de buchet cu crini roșii.

lily-383852_640

Crinul este, așadar, o floare complexă, cu semnificații multiple, dar pozitive. Un buchet cu crini va fi întotdeauna o bucurie pentru persoana care îl primește. Alege crini parfumați sau inodori, colorați sau albi în funcție de ceea ce dorești să transmiți, dar și de preferințele persoanei căreia îi este destinat. Dacaă persoana dragă este departe, trimite buchete de flori online, o soluție la îndemână ce garantează surprize de proporții!

Ce mesaje transmiţi printr-un buchet de crini?Ce mesaje transmiţi printr-un buchet de crini?Ce mesaje transmiţi printr-un buchet de crini?Ce mesaje transmiţi printr-un buchet de crini?Ce mesaje transmiţi printr-un buchet de crini?