magnolia.ro

Secretul orhideelor albastre

09 Decembrie 2016
Secretul orhideelor albastre

Orhideea Phalaenopsis este , fără doar şi poate, una dintre cele mai iubite plante de interior. Este uşor de întreţinut, cu flori care durează luni de zile şi este disponibilă într-o varietate impresionantă de culori.

Numărul mare de culori şi nuanţe este datorat obţinerii hibrizilor, tot mai numeroşi pe an ce trece. Dacă vorbim despre culori impresionante, una dintre cele mai deosebite orhidee Phalaenopsis apărute pe piaţă îţi fură privirea prin culoarea sa albastră.

Orhideea albastră Phalaenopsis ‘Royal Blue’ este una dintre orhideele cele mai atractive vizual datorită culorii sale de un albastru intens. Dorite, iubite, dar şi controversate, orhideele albastre sunt încă pentru multă lume un mister.

Se găsesc în natură? Sunt hibrizi? Sunt colorate artificial? Acestea sunt cele mai frecvente întrebări legate de orhideele albastre. Colorarea artificială este până în acest moment singurul mod de a obţine acel albastru electric. În natură , printre speciile de Phalaenopsis, niciuna nu are culoare albastră, aşadar tot ce s-a putut obţine prin hibridizare au fost orhideele mov, dar nu albastre.

Cum se obţin orhideele albastre?

Deşi aparent simplu, procesul de colorare al orhideelor nu este la îndemâna neprofesioniştilor. Se foloseşte o cerneală colorată, ce nu dăunează plantei, care se injectează treptat în tulpina orhideei. După ce cantitatea necesară de apă cu cerneală este injectată, locul unde s-a făcut incizia în tulpină este acoperit cu ceară. Acest procedeu este necesar pentru a împiedica îmbolnăvirea plantei şi pierderea sevei.

Cerneala este transportată prin organele plantei, ajungând ca, la aproximativ 24 de ore, florile să înceapă să se coloreze. Se folosesc orhidee albe pentru ca albastrul să fie cât mai evident.

Deşi spectaculoase, dezavantajul orhideelor albastre este că nu îşi vor păstra culoarea la următoarele înfloriri. Cu toate acestea, sunt mulţi iubitori de orhidee albastre, chiar dacă perioada în care se bucură de culoarea lor fascinantă este relativ mică. Dacă rămâneţi fideli culorilor naturale ale orhideelor, puteţi comanda orhidee Phalaenopsis online de pe magnolia.ro.

Secretul orhideelor albastreSecretul orhideelor albastreSecretul orhideelor albastre