magnolia.ro

10 lucruri mai puțin cunoscute despre trandafiri

27 Iunie 2018
10 lucruri mai puțin cunoscute despre trandafiri

Deși sunt cele mai populare și iubite flori, cu siguranță încă există lucruri pe care lumea nu le știe despre trandafiri. Află în continuare 10 lucruri mai puțin cunoscute despre existența trandafirilor, semnificații ascunse ale acestor flori sau curiozități legate de acestea.

1. Trandafirii au existat pe pământ și acum peste 40 de milioane de ani, în Colorado descoperindu-se fosile ce datează din acele timpuri.

2. Cel mai bătrân trandafir are peste 1000 de ani și încă se găsește pe zidurile Catedralei Hildesheim din Germania.

3. Cel mai scump trandafir din lume se numește Juliet și obținerea lui a durat 15 ani și a costat peste 3 milioane de dolari.

4. Pentru obținerea a 500 de ml de ulei de trandafiri, este nevoie de 2500 de kg de petale.

5. În Evul Mediu, trandafirii erau considerați florile misterului, ale secretelor. Dacă un trandafir era prezent în locul unei întâlniri, se știa că acea întâlnire trebuie să rămână secretă pentru totdeauna.

6. Se spune că biblioteca filosofului Confucius conținea peste 600 de cărți despre îngrijirea trandafirilor.

7. Grecii foloseau trandafirii în ghirlande pe care le purtau la petreceri.

8. Fructul trandafirilor conține cea mai mare cantitate de vitamina C.

9. Cel mai mic trandafir din lume are bobocii de dimensiunea unui bob de orez.

10. În lume există peste 4000 de cântece despre trandafiri.

Nu uita că dacă vrei să surprinzi pe cineva drag, o poți face cu minunații trandafiri. Indiferent de culoare, ei rămân în topul preferințelor atunci cân vorbim despre cadouri florale. Pe magnolia.ro găsești o varietate impresionantă de buchete cu trandafiri pe care le poți trimite celor dragi în cel mai scurt timp.

10 lucruri mai puțin cunoscute despre trandafiri10 lucruri mai puțin cunoscute despre trandafiri10 lucruri mai puțin cunoscute despre trandafiri
Etichete: