magnolia.ro

Ce semnifică hortensia în funcție de culoare

18 August 2020
Ce semnifică hortensia în funcție de culoare

Cu siguranță hortensiile (Hydrangea) sunt unele dintre cele mai iubite flori de vară. Impresionează în primul rând prin florile lor mari, devenind în orice buchet punctul de atracție. Un alt motiv pentru care multă lume le apreciază este varietatea impresionantă de culori. În funcție de culoare, hortensiile au și semnificații diferite. Află mai jos care sunt simbolurile acestei flori dacă ne raportăm la principalele culori pe care le poate avea.

Hortensiile roz sunt un simbol al iubirii romantice, al emoției și căsătoriei. Nu întâmplător hortensia roz este folosită foarte frecvent în buchetele de mireasă. Dacă vrei să oferi persoanei iubite un buchet cu hortensii, roz este culoarea pe care trebuie să o alegi.

Tot hortensia roz este și floarea celei de-a patra aniversări a căsătoriei, devenind astfel un cadou potrivit pentru un cuplu ce aniversează 4 ani de căsnicie.

Hortensiile mov sunt un simbol al bogăției și abundenței, însă ele sunt potrivite drept cadou aproape în orice situație. Pot fi un cadou de mulțumire sau unul prin care să urezi cuiva „Succes” la începutul unui nou drum. De asemenea, culoarea mov este una care inspiră, așa că hortensiile mov sunt perfecte pentru casa sau atelierul unui artist.

Hortensiile albe pot avea două semnificații, așa că trebuie să fii atent pentru a nu transmite mesajul greșit. Pe de o parte, sunt simbolul purității, al delicateții, pe de altă parte, pot reprezenta lăudăroșenia.

Hortensiile albastre pot fi dăruite dacă vrei să îți exprimi regretul față de o situație sau dacă vrei să îți ceri iertare.

Descoperă 3 situații în care se recomandă să oferi hortensii.

Având aceste informații, poți crea o poveste în jurul buchetului pe care îl oferi, dar poți și interpreta mai ușor simbolurile din spatele unui buchet primit.

Ce semnifică hortensia în funcție de culoareCe semnifică hortensia în funcție de culoareCe semnifică hortensia în funcție de culoareCe semnifică hortensia în funcție de culoare