magnolia.ro

Sfanta Maria 8 septembrie

06 Septembrie 2022
Sfanta Maria 8 septembrie

Ce se sărbătorește pe 8 septembrie?

Pe 8 septembrie este prima sărbătoare din noul an bisericesc (început la 1 septembrie), Nașterea Maicii Domnului, cunoscută în popor și ca Sfânta Maria Mică, ziua care trasează clar limitele între vară și toamnă.

Fecioara Maria este, conform Noului Testament, mama lui Iisus din Nazaret. Aceasta a fost fiica lui Ioachim și Ana, iar venirea Sa pe Pământ este considerată o minune, realizată de Îngerul Gavril care a ascultat și a îndeplinit rugăciunile îndelungate ale părinților.

Principala sărbătoare a Maicii Domnului este Adormirea Maicii Domnului celebrată pe 15 august de ortodocși, greco-catolici, romano-catolici și anglicani. Toți aceștia sărbătoresc pe 8 septembrie Nașterea Maicii Domnului. Pe 12 septembrie romano-catolicii serbează Sfântul Nume al Mariei, iar pe 15 septembrie catolicii sărbătoresc Maica Îndurerată.

Tradiții și obiceiuri de Sfânta Maria

Se spune că aprinderea unei lumânări în dreptul icoanei cu Sfânta Maria pe tot parcursul zilei de 8 septembrie va alunga spiritele rele.  De asemenea, rugaciunile femeilor care își doresc un copil vor fi ascultate în această zi, visul lor devenind realitate. O altă tradiție este că oamenii încep culesul viilor și semănatul cerealelor, iar femeile împart struguri și prune pentru ca cei trecuți în neființă să primească din recolta de toamnă. Unul dintre cele mai vechi ritualuri este Cozonacul Maicii Domnului, se spune că bolnavii ce prepară în ajunul sărbătorii un cozonac cu stafide se vor vindeca. Ca în orice zi sfântă, nu este bine să se facă treburi gospodărești.

Urări de Sfânta Maria

Deși, în general, Biserica prăznuiește ziua în care sfinții au murit, Sfântul Ioan Botezătorul și Sfânta Maria sunt singurii sărbătoriți în ziua nașterii, venirea pe lume a Maicii Domnului fiind o minune, un motiv de bucurie.

De aceea, peste 2.2 milioane de români se sărbătoresc cu ziua numelui pe 8 septembrie, urarea principală fiind “La mulți ani, Maria!”. Bineînțeles, toate numele derivate de la Maria sunt celebrate, precum Anamaria, Mari, Meri, Mărioara, Măriuța, Marita, Mariana, Marina, Marinela, Marieta, Maricica, Mia, Maia, Mimi, Mioara, Marian, Marin, Mărinica etc.

Dacă aveți nevoie de inspirație pentru mesajele de Sfânta Maria, venim în ajutorul vostru cu trei urări ce vor face mai frumoasă ziua celor dragi!

Mesaj pentru mamă de Sfânta Maria

“La mulți ani, mama! De ziua numelui tău vreau să îți mulțumesc pentru toată iubirea și grija pe care mi le porți! Ai fost numită după Maica Domnului și ai venit pe acest Pământ pentru a fi cea mai bună mamă, o eroină și un exemplu pentru mine! Te iubesc!”

Mesaj pentru iubită de Sfânta Maria

“Draga mea iubită, astăzi de ziua numelui tău vreau să îți mărturisesc cât de importantă ești în viața mea, să îți mulțumesc pentru fiecare clipă petrecută împreună și să îți spun un "La mulți ani!" din suflet!”

Mesaj pentru colegă de Sfânta Maria

„Astăzi este ziua ta, Maria! Ești un om minunat, o colegă pe care mă pot baza mereu! De onomastica ta, îți doresc toată fericirea din lume, să ai parte de zile pline de zâmbetele celor dragi și să rămâi la fel de energică și dedicată. La mulți ani!”

Descoperă colecția noastră de Sfânta Maria 

Sperăm că te-am ajutat în scrierea mesajului de "La mulți ani!" pentru persoana ta dragă și, pentru că știm cât de importantă este Maria pentru tine, am creat o întreagă colecție de Sfânta Maria! Alege ca urarea ta să fie însoțită de un buchet sau un aranjament și dăruiește cadoul perfect pentru ziua ei specială!

Buchetul de flori Maria, de un alb imaculat, simbolizând puritatea și inocența numelui Maria. Compoziția sa este una pe cât de simplă, pe atât de complexă, transmițând sentimente profunde.

buchetmaria.jpg

 

Aranjament cu flori albe și roz, potrivit pentru o doamnă rafinată, datorită nuanțelor pastelate, dar este o alegere bună și atunci când vrei să oferi un cadou unei persoane foarte tinere.

cutieflorialbe.jpg

Buchet Red Passion cu trandafiri roșii este o cale sigură prin care vei aduce bucurie în sufletul persoanei dragi, spunând „La mulți ani!”, „Te iubesc!” sau „Mi-e dor de tine!”.

red_passion.jpg

Buchetul Summer Vibes va transmite gândurile tale bune celor dragi, fiind potrivit pentru orice ocazie. Alăturarea dintre floarea-soarelui și Eustoma creează o imagine plină de vitalitate și energie pozitivă.

summer_vibes.jpg

Încă nu știi ce să îi dăruiești Mariei?

Dacă încă nu te-ai hotărât ce buchet din noua colecție să îi dăruiești persoanei tale speciale ce poartă numele sfânt de Maria, noi suntem aici să te ajutăm. Am creat un departament special ce îți poate oferi sfaturi, sugestii și îți poate răspunde la orice întrebare telefonic, pe chat sau e-mail.

Luni-Vineri 08:00-21:00

Sâmbătă 08:00-20:00

Duminică 09:00-19:00

+4 021 313 4530

+4 0759 031 085

+4 0264 450 030

office@magnolia.ro

Sfanta Maria 8 septembrieSfanta Maria 8 septembrieSfanta Maria 8 septembrieSfanta Maria 8 septembrie