magnolia.ro

Sfanta Maria 8 septembrie

06 Septembrie 2022
Sfanta Maria 8 septembrie

Ce se sărbătorește pe 8 septembrie?

Pe 8 septembrie este prima sărbătoare din noul an bisericesc (început la 1 septembrie), Nașterea Maicii Domnului, cunoscută în popor și ca Sfânta Maria Mică, ziua care trasează clar limitele între vară și toamnă.

Fecioara Maria este, conform Noului Testament, mama lui Iisus din Nazaret. Aceasta a fost fiica lui Ioachim și Ana, iar venirea Sa pe Pământ este considerată o minune, realizată de Îngerul Gavril care a ascultat și a îndeplinit rugăciunile îndelungate ale părinților.

Principala sărbătoare a Maicii Domnului este Adormirea Maicii Domnului celebrată pe 15 august de ortodocși, greco-catolici, romano-catolici și anglicani. Toți aceștia sărbătoresc pe 8 septembrie Nașterea Maicii Domnului. Pe 12 septembrie romano-catolicii serbează Sfântul Nume al Mariei, iar pe 15 septembrie catolicii sărbătoresc Maica Îndurerată.

Tradiții și obiceiuri de Sfânta Maria

Se spune că aprinderea unei lumânări în dreptul icoanei cu Sfânta Maria pe tot parcursul zilei de 8 septembrie va alunga spiritele rele.  De asemenea, rugaciunile femeilor care își doresc un copil vor fi ascultate în această zi, visul lor devenind realitate. O altă tradiție este că oamenii încep culesul viilor și semănatul cerealelor, iar femeile împart struguri și prune pentru ca cei trecuți în neființă să primească din recolta de toamnă. Unul dintre cele mai vechi ritualuri este Cozonacul Maicii Domnului, se spune că bolnavii ce prepară în ajunul sărbătorii un cozonac cu stafide se vor vindeca. Ca în orice zi sfântă, nu este bine să se facă treburi gospodărești.

Urări de Sfânta Maria

Deși, în general, Biserica prăznuiește ziua în care sfinții au murit, Sfântul Ioan Botezătorul și Sfânta Maria sunt singurii sărbătoriți în ziua nașterii, venirea pe lume a Maicii Domnului fiind o minune, un motiv de bucurie.

De aceea, peste 2.2 milioane de români se sărbătoresc cu ziua numelui pe 8 septembrie, urarea principală fiind “La mulți ani, Maria!”. Bineînțeles, toate numele derivate de la Maria sunt celebrate, precum Anamaria, Mari, Meri, Mărioara, Măriuța, Marita, Mariana, Marina, Marinela, Marieta, Maricica, Mia, Maia, Mimi, Mioara, Marian, Marin, Mărinica etc.

Dacă aveți nevoie de inspirație pentru mesajele de Sfânta Maria, venim în ajutorul vostru cu trei urări ce vor face mai frumoasă ziua celor dragi!

Mesaj pentru mamă de Sfânta Maria

“La mulți ani, mama! De ziua numelui tău vreau să îți mulțumesc pentru toată iubirea și grija pe care mi le porți! Ai fost numită după Maica Domnului și ai venit pe acest Pământ pentru a fi cea mai bună mamă, o eroină și un exemplu pentru mine! Te iubesc!”

Mesaj pentru iubită de Sfânta Maria

“Draga mea iubită, astăzi de ziua numelui tău vreau să îți mărturisesc cât de importantă ești în viața mea, să îți mulțumesc pentru fiecare clipă petrecută împreună și să îți spun un "La mulți ani!" din suflet!”

Mesaj pentru colegă de Sfânta Maria

„Astăzi este ziua ta, Maria! Ești un om minunat, o colegă pe care mă pot baza mereu! De onomastica ta, îți doresc toată fericirea din lume, să ai parte de zile pline de zâmbetele celor dragi și să rămâi la fel de energică și dedicată. La mulți ani!”

Buchete de flori pentru Maria

Alege ca urarea ta de "La mulți ani, Maria!"  să fie însoțită de un buchet de flori creat special pentru ea. Iată câteva sugestii de la specialiștii Magnolia!

Buchet de flori Maria

Ce poate fi mai frumos pentru o persoană decât să primească un cadou creat special pentru ea? Compoziția sa este una pe cât de simplă, pe atât de complexă, transmițând sentimente profunde. Despre trandafiri se crede, încă din Antichitate, că sunt un simbol al iubirii și transmit mesaje de apreciere. Alăturarea crinilor nu este una întâmplătoare, aceștia sunt florile regalității și îi vor demonstra că este o persoană specială în viața ta. Bogatele hortensii albe și roz descriu cel mai bine personalitatea Mariei, un caracter puternic și, în același timp, o femeie elegantă și iubită de cei din jur.


Buchet gladiole

Gladiola este floarea generozității și a sincerității, așa că atunci când vrei să faci un cadou din inimă cuiva drag, poți alege un buchet din gladiole. Potrivite în special pentru persoanele din familie sau pentru prietenii apropiați, gladiolele sunt pline de farmec și vor colora ziua destinatarului. 

Buchet mix cu flori colorate

Acest buchet de flori colorate aduce prospețime și bucurie în orice încăpere sau inimă pe care o atinge. Hortensiile albe emană o energie blândă și rafinament, iar trandafirii roz răspândesc afecțiune și tandrețe, creând un contrast minunat. Irișii adaugă o notă nobilă și misterioasă, simbolizând speranța și încrederea în viitor, în timp ce freziile galbene aduc un aport luminos și vesel, reprezentând entuziasmul și energia. 

Buchet trandafiri albi și orhidee

Această combinație de trandafiri albi și orhidee creează o armonie perfectă între simplitate și rafinament. Textura catifelată a petalelor de trandafir se împletește cu eleganța delicată a orhideelor, rezultând într-un buchet care emană echilibru și frumusețe atemporale. 


Sfânta Maria este, fără îndoială, una dintre cele mai îndrăgite sărbători religioase în România. Obiceiurile și tradițiile legate de această zi oferă ocazia de a cinsti spiritualitatea, cultura și istoria poporului român, precum și de a împărtăși valorile de credință și solidaritate în comunitățile locale.

Sfanta Maria 8 septembrieSfanta Maria 8 septembrieSfanta Maria 8 septembrieSfanta Maria 8 septembrie