magnolia.ro

Europa Cup 2022 - Campionatul European de Floristică

25 August 2022
Europa Cup 2022 - Campionatul European de Floristică
Ce este Cupa Europeană a Floriștilor?

Cupa Europeană a Floriștilor, cunoscută sub denumirea “Europa Cup”, este unul dintre cele mai mari campionate din domeniul artei florale, constând în întrecerea în măiestrie și stiluri a artiștilor din diferite țări. Deși pare greu de crezut, a trecut mai bine de o jumătate de secol de când Organizația Internațională a Floriștilor a organizat pentru prima dată acest campionat, scopul inițial fiind cunoașterea diferitelor tehnici florale și moduri de funcționare a tuturor florăriilor din Europa.

 Din 1967, Cupa a rămas unul dintre cele mai prestigioase evenimente unde concurează profesioniști în design floral din 4 în 4 ani. Ediția 2020 a fost amânată din cauza situației epidemiologice, concursul fiind reluat chiar săptămâna aceasta, 26-28 august, în Katowice, Polonia.

274151314_2356371157838501_8084980281140469861_n.jpg

Europa Cup, doar un campionat?

Cupa Europeană a Floriștilor nu este un simplu concurs, ci un eveniment important, unde sunt evidențiate cultura și tradițiile diferitelor popoare, comunicând prin artă, în ciuda barierelor lingvistice. De asemenea, este o întâlnire unică pentru oricine din domeniul artei deoarece, pe lângă cele 6 probe ale competitorilor, vor fi sesiuni alături de experții din acest sector, care își vor împărtăși cunoștințele, tehnicile și alte secrete din lumea floriștilor. 

Florăria Magnolia, prezentă la Cupă?

Deoarece căutăm să ne dezvoltăm continuu, Florăria Magnolia va fi prezentă anul acesta la Europa Cup pentru a-i cunoaște pe cei mai buni din domeniul nostru, pentru a afla noile tehnici și tendințe, pentru a ne susține preferații și, de ce nu, pentru a ne pregăti ca la edițiile viitoare să fim printre participanți.

Așadar, Teodora Dobre, artist floral Magnolia, va reprezenta compania noastră și va petrece următoarele 3 zile în Polonia, înconjurată de profesioniști. Înainte de plecare, colega noastră ne-a răspuns la câteva curiozități despre motivație și așteptări.

img_4674_1_.jpg

-Ce te-a motivat să fii prezentă la acest eveniment? 

“Motivația a pornit din faptul că este cea mai importantă competiție și expoziție din floristica internațională și reprezintă o oportunitate imensă pentru a acumula experiență și cunoștințe de la cei mai buni din acest domeniu, oameni pe care îi admir din momentul în care mi-am început cariera de florist. Însă, mai presus de toate, pentru mine, nu există o motivație mai mare decât aceea de a împărtăși cu echipa mea tot ce o sa descopăr nou și fascinant.”

-Ce așteptări ai de la competiție? 

“Principala dorință, pe care cred că o avem cu toții, este ca România să aducă medalia de aur acasă, să ne mândrim cu o asemenea performanță națională și să avem oportunitatea ca țara noastră devină din ce în ce mai cunoscută în acest domeniu, fiind printre cele cu o tradiție bogată în floristică.”

-Ai un preferat în concurs?

“Nu e o competiție în care îți poți alege un preferat, pentru că dintre toți cei 19 concurenți, fiecare are un stil aparte și deține tehnici pe care doar el le stăpânește. Cu siguranță, prin simpla urmărire a performanței lor pe parcursul celor 6 probe, orice privitor are de câștigat!  În mod normal, ne susținem reprezentantul țării cu emoții și speranțe, iar, din punctul meu de vedere, România este una dintre cele mai puternice prezențe în această competiție.”

-Ce planuri de viitor ai pentru floriștii Magnolia? 

“Cu siguranță la întoarcere voi împărtăși noile cunoștințe cu floriștii noștri și această Cupă își va pune amprenta într-un mod pozitiv asupra companiei noastre. Pe viitor ne dorim să fim prezenți la cât mai multe evenimente din domeniul artei florale, care, de fapt, reprezintă cea mai de preț experiență din profesia unui florist.”

287093182_2451650478310568_23173418233032450_n.jpg


Deoarece și noi suntem la fel de curioși ca voi despre cele întâmplate la Cupă, vom reveni cu un articol în care colega noastră va împărtăși experiența unică.

 


Europa Cup 2022 - Campionatul European de FloristicăEuropa Cup 2022 - Campionatul European de FloristicăEuropa Cup 2022 - Campionatul European de Floristică