magnolia.ro

Semnificatia si istoria buchetului de mireasa

18 August 2022
Semnificatia si istoria buchetului de mireasa

Ziua nunții este cel mai important moment din viața unui cuplu, iar buchetul miresei este simbolul perfect al iubirii veșnice. Însă care este istoria buchetului de mireasă, ce semnifică acesta și care sunt florile potrivite ?

Istoria buchetului de mireasă

Tradiția buchetului își are originea în Grecia Antică, unde miresele purtau în păr ghirlande din plante aromatice, puternic mirositoare, pentru a apăra noua familie de spiritele rele. Mai târziu, ghirlandele au fost înlocuite de buchete, însă acestea erau confecționate tot din plante purtătoare de noroc.

Momentul care a marcat apariția florilor în buchetul de mireasă a fost nunta Reginei Victoria și a Prințului Albert, în secolul al XIX-lea. De asemnea, această perioadă a fost dedicată artei, luând naștere primele școli de instruire în domeniul florilor.

Pe parcurs, buchetul a devenit tot mai colorat, a avut diferite forme, iar această modă a atins cote maxime între anii 1930-1940 când a căpătat dimensiuni uriașe. Spre finalul anilor ’90, nunțile devin simple, buchetele fiind un simbol discret și elegant al iubirii veșnice.

Semnificația florilor în buchetul de mireasă

Buchetele cu trandafiri albi, considerați și floarea miresei, simbolizează puritatea și dragostea sinceră, dar și respectul reciproc, fiind asociați cu tinerețea și noile începuturi. 

resize_fix_4_.jpg resize_fix_3_.jpg

resize_fix_1_.jpg

Buchetele cu hortensii exprimă noblețe și frumusețe, aceste flori în buchetul de mireasă sunt aducătoare de noroc, asigurând și bunăstarea tinerei familii.

 1498813072buchet_de_lux_cu_hortensii.jpg

Buchetele cu bujori au devenit din ce în ce mai populare în zilele noastre datorită eleganței acestor flori simple, cu petale delicate. 

whatsapp_image_2022_08_09_at_13.55.36.jpeg 

resize_fix_13_.jpg

 

Buchetele cu crini sunt ideale în ziua nunții, puțini știu că aceste flori sunt simbolul căsătoriei încă din Grecia Antică. De asemenea, în trecut crinul era dăruit nobililor ca semn al încrederii, respectului și iubirii necondiționate.

16226219641854.jpg

Există multe tradiții și obiceiuri în ceea ce privește ziua nunții, însă fiecare dintre noi este unic, iar noi încurajăm miresele să aleagă un buchet potrivit personalității lor, cu combinații de flori și culori care să le reprezinte și să simbolizeze, cu adevărat, iubirea mirilor.

Pentru a ajuta viitoarele mirese cu inspirație pentru ziua lor specială, vă prezentăm Galeria noastră cu flori pentru nuntă o selecție a celor mai frumoase buchete de mireasă și aranjamente florale de nuntă realizate de către artiştii noștri florali. 

Semnificatia si istoria buchetului de mireasa   Semnificatia si istoria buchetului de mireasa   Semnificatia si istoria buchetului de mireasa   Semnificatia si istoria buchetului de mireasa   Semnificatia si istoria buchetului de mireasa   Semnificatia si istoria buchetului de mireasa   Semnificatia si istoria buchetului de mireasa   Semnificatia si istoria buchetului de mireasa   Semnificatia si istoria buchetului de mireasa   Semnificatia si istoria buchetului de mireasa   Semnificatia si istoria buchetului de mireasa   Semnificatia si istoria buchetului de mireasa   Semnificatia si istoria buchetului de mireasa   Semnificatia si istoria buchetului de mireasa   Semnificatia si istoria buchetului de mireasa   Semnificatia si istoria buchetului de mireasa