magnolia.ro

Semnificatia zilei de 8 martie. Ce reprezinta si ce flori se ofera de Ziua Femeii

28 Februarie 2023
Semnificatia zilei de 8 martie. Ce reprezinta si ce flori se ofera de Ziua Femeii

8 Martie marchează Ziua Internațională a Femeii, un prilej pentru a sărbători progresele economice, politice și sociale ale femeilor. Este un moment în care întreg globul își demonstrează recunoștința și aprecierea pentru cele mai dragi ființe. 

În continuare, îți vom prezenta semnificația zilei de 8 martie, ce flori se oferă de Ziua Femeii, dar și ce felicitări și mesaje de 8 martie îți propunem. 

Semnificația zilei de 8 martie

Pentru români, 8 martie este o zi cu dublă semnificație, sărbătorind atât Ziua Internațională a Femeii, cât și Ziua Națională a Mamei. Din perspectivă globală, este un moment de recunoaștere a realizărilor sociale, economice, culturale și politice ale femeilor, dar și un prilej de conștientizare a progreselor în atingerea egalității de gen. 

În întreaga lume, de 8 Martie, bărbații sărbătoresc femeile importante din viața lor, dăruind cadouri și flori mamelor, soțiilor, prietenelor, surorilor etc. În România, unde Ziua Femeii și Ziua Mamei coincid, copiii dăruiesc mici cadouri mamelor și bunicilor. 

Această zi are și o semnificație culturală întrucât au loc mii de evenimente în întreaga lume, precum spectacole teatrale, parade de modă, evenimente de networking sau baluri pentru femei. 

Ziua Internațională a Femeii a luat naștere din mișcările muncitorești la începutul secolului al XX-lea în America de Nord și în toată Europa.  Ziua Internațională a Femeii a avut loc pentru prima dată pe 19 martie 1911, în Austria, Danemarca, Germania și Elveția. Organizația Națiunilor Unite a recunoscut anul 1975 drept Anul Internațional al Femeii și a început să sărbătorească 8 martie drept Ziua Internațională a Femeii.

Ce flori se oferă de Ziua Femeii

Ziua Femeii este un prilej de a-ți demonstra aprecierea și recunoștința față de cele mai dragi ființe din viața ta. De secole, florile reușesc să transmită cele mai frumoase și profunde mesaje. Pentru a te ajuta să spui cel mai frumos La mulți ani! de Ziua Femeii, îți vom prezenta ce flori se dăruiesc pe 8 Martie. 

Lalele

Datorită istoriei bogate, a eleganței aparte, dar și a semnificațiilor profunde, am declarat laleaua floarea anului 2023. Fiind una dintre cele mai delicate flori, o recomandăm pentru cadourile femeilor din viața ta. În funcție de culoare, lalelele pot transmite un mesaj diferit. De exemplu, laleaua roșie este simbolul iubirii și se potrivește în buchetele pentru soție sau iubită. Laleaua albă spune cel mai frumos Mulțumesc, fiind ideală de dăruit mamei. Laleaua galbenă semnifică prietenia, iar buchetele cu lalele roz sunt cadoul perfect pentru soră sau fiică. 

buchet lalele roz

Zambile

Îți poți imagina primăvara fără parfumul unic al zambilelor? Nici noi! Forma inedită, culorile vesele și parfumul intens fac din această floare de primăvară cadoul ideal pentru Ziua Femeii. Zambilele transmit bucurie, recunoștință, iubire. 

aranjament zambile in ladita

Narcise

În nuanțe vesele, narcisele emană bucurie și reușesc să umple casele oamenilor de energie pozitivă și parfum. Acestea sunt unele dintre florile ce vestesc venirea primăverii și simbolizează speranța, noile începuturi și norocul. Un buchet de narcise va aduce instant fericirea, fiind un cadou potrivit pentru mame, soții sau bunici. 

buchet narcise si irisi

Frezii

Freziile aduc parfumul primăverii în orice încăpere. Floarea prieteniei și a încrederii, frezia este o alegere inspirată pentru cadoul de Ziua Femeii. De asemenea, freziile sunt un simbol pentru loialitate, bucurie și apreciere. 

buchet cu frezii multicolore

Iriși

Un buchet de iriși este un simbol al înțelepciunii, al încrederii și speranței, fiind cadoul perfect pentru bunica ta sau mama ta. Această floare le va transmite femeilor speciale din viața ta că le admiri și sunt un model drept de urmat. 

buchet irisi si trandafiri

Felicitări și mesaje de 8 martie

8 Martie este despre femeile importante din viața ta, care merită să simtă toată aprecierea și iubirea. Nu uita să le urezi cel mai frumos La mulți ani!. 

Dacă nu ai inspirație pentru urarea de 8 Martie, îți propunem noi câteva idei de mesaje.

Mesaj de 8 martie pentru mamă

La mulți ani, draga mea mamă! Îți mulțumesc pentru tot ce ai făcut pentru mine! De ziua ta, iubită mamă, îmi doresc ca toată viața ta lungă să fie luminată cu raze de bucurie și speranță, succes și noroc, veselie și sănătate, zâmbete și surprize, fericire infinită. Te iubesc! 

Mesaj de 8 martie pentru fiică 

La mulți ani, fiica mea! Lasă zâmbetul să nu-ți părăsească niciodată fața și toate dorințele tale se vor împlini cu siguranță! Te iubesc!

Mesaj de 8 martie pentru soție sau iubită

La mulți ani, draga mea! Mi-ai adus bucurii nenumărate și de ziua ta sper să fii cea mai fericită și să te simți cea mai iubită femeie. Te iubesc mult!

Mesaj de 8 martie pentru bunică

Tu ești o mamă și o bunică înțeleaptă, ești comoara familiei noastre. Astăzi, în această zi deosebită, vrem să îți urăm ani mulți și magici, sănătate de fier, zile fericite, momente pozitive și plăcute. La mulți ani și îți mulțumim că exiști!

Mesaj de 8 martie pentru soră

La mulți ani, dragă soră! Primăvara este momentul perfect pentru noi începuturi, visuri și gânduri! Îți doresc să trăiești fiecare zi în inspirație, bunătate, belșug și frumusețe. 

Fiecare dintre noi are o mamă, iubită, soră, soție, bunică, fiică sau o prietenă, care ne face viața mai bună. Pe 8 Martie, avem ocazia de a le sărbători și de a le mulțumi. Cu o experiență de 25 ani în cele mai frumoase surprize, am creat colecția de flori pentru 8 Martie, pentru a spune cel mai frumos La mulți ani!.

Descoperă colecția și demonstrează-ți aprecierea pentru cele mai dragi ființe din viața ta! 

Semnificatia zilei de 8 martie. Ce reprezinta si ce flori se ofera de Ziua FemeiiSemnificatia zilei de 8 martie. Ce reprezinta si ce flori se ofera de Ziua FemeiiSemnificatia zilei de 8 martie. Ce reprezinta si ce flori se ofera de Ziua FemeiiSemnificatia zilei de 8 martie. Ce reprezinta si ce flori se ofera de Ziua FemeiiSemnificatia zilei de 8 martie. Ce reprezinta si ce flori se ofera de Ziua Femeii