magnolia.ro

Colecția de Dragobete, o iubire autentică adusă în zilele noastre

23 Februarie 2023
Colecția de Dragobete, o iubire autentică adusă în zilele noastre

Luna februarie este luna iubirii și ne bucurăm de fiecare moment în care oamenii aleg să transmită cele mai profunde emoții, cu ajutorul florilor. Din acest punct de vedere, românii sunt norocoși, au ocazia de a sărbători iubirea atât de Valentine’s Day, cât și de Dragobete

Află din acest articol tradiția Dragobetelui, cum reușim să păstrăm tradiția de Dragobete într-o lume tot mai modernă, cum a luat naștere colecția de Dragobete, dar și ce flori se dăruiesc pe 24 Februarie!

Tradiția de Dragobete

Conform tradiției, de Dragobete, fetele și băieții se întâlneau la bisericile din sat, aranjați și pregătiți să își găsească sufletul pereche. De la biserică, aceștia porneau spre pădure, unde culegeau primele flori de primăvară. La întoarcerea în sat, fiecare băiat își alegea fata care îi era dragă și o alerga, iar dacă și fetei îi plăcea băiatul, se lăsa prinsă – apoi se sărutau în văzut tuturor. De unde și zicala „Dragobetele sărută fetele!”. 

Cum păstrăm tradiția de Dragobete într-o lume tot mai modernă

Florăria Magnolia este o afacere cu un capital 100% românesc și ne dorim să păstrăm cât mai mult obiceiurile unice ale acestui popor. Astfel, colecția de Dragobete îi are în prim-plan pe doi tineri minunați, Iulia Merca și Iosif Ciunterei. Iosif ne-a impresionant prin proiectul său, numit “Cu Iosif pe coclauri”, prin care promovează zonele mai puțin cunoscute ale României, dar pline de tradiții, oameni autentici și o istorie bogată. Cei doi tineri moderni și dornici să ducă mai departe obiceiurile țării noastre sunt perfecți pentru colecția de Dragobete, care propune îmbinarea armonioasă a tradiționalului cu lumea contemporană. 

 tineri indragostiti de dragobete

“Desigur, în zilele tot mai aglomerate în care trăim, rar lumea se oprește din activitatea profesională pentru a relua obiceiuri vechi. Cu toate acestea, noi ne dorim să venim în ajutorul celor care nu vor să piardă din esența Dragobetelui. Astfel, ne place să spunem că noi suntem acea pădure din care băieții culegeau florile pentru aleasa lor. Încercăm să transpunem această tradiție în lumea modernă, iar noua noastră campanie îmbină straiele tradiționale românești cu buchete și aranjamente în ton cu noile trenduri din arta florală. Clienții noștri își doresc să păstreze gestul clasic de a aduce zâmbete, prin intermediul florilor, iar noi suntem bucuroși că îi putem ajuta.”

Cum a luat naștere colecție de Dragobete

Pentru cei ce vor să surprindă cu adevărat persoana dragă și să creeze un moment unic și plin de iubire, venim în ajutorul lor cu o întreagă colecție de Dragobete. 

“Colecția de Dragobete a fost concepută de către artiștii noștri pornind de la vechile tradiții. Ne-am dorit să transpunem un obicei atât de pur și romantic într-o lume modernă și acaparată de nou. Straiele populare purtate de tinerii din campania noastră simbolizează acea iubire autentică, adusă în zilele noastre. Cu ajutorul acestui moment, încurajăm oamenii să sărbătorească dragostea, cu fiecare ocazie”.

Colecția de Dragobete prezintă idei de cadouri pentru a ajuta oamenii să transmită o iubire autentică, pură și sinceră. Buchetele și aranjamentele florale sunt compuse preponderent din trandafiri roșii, fiind considerați simbolul iubirii, dar am adăugat și creații cu delicata lalea, floarea anului 2023. 

Ce flori dăruim de Dragobete

Dacă darurile romantice de Valentine’s Day au devenit previzibile, probabil femeile nu se așteaptă să fie răsfățate și de Dragobete. Pe 24 Februarie, poți dărui clasicul simbol al iubirii, trandafirii roșii, sau poți opta pentru flori care vestesc venirea primăverii, precum lalele, frezii sau zambile. Iată care sunt sugestiile noastre de cadouri pentru 24 Februarie!

Un buchet de trandafiri roșii cu care nu poți da greș.

buchet trandafiri rosii

Un buchet delicat de lalele roșii și roz, pentru persoana iubită.

buchet lalele roz rosii

Un aranjament cu flori albe și roz pentru un zâmbet garantat.

aranjament flori albe roz

Un buchet cu trandafiri și lalele, o adevărată declarație de dragoste.

buchet trandafiri si lalele

Un aranjament de primăvară, pentru un cadou parfumat.

aranjament flori primavara

Un buchet de lalele roz, pentru un suflet vesel. 

buchet lalele roz

Ziua de 24 Februarie înseamnă pentru români atât reconectarea cu obiceiurile străvechi, cât și ocazia de a sărbători iubirea. Chiar dacă ești departe de aleasa inimii tale, magnolia.ro livrează flori oriunde în lume, în 24 ore. 

Colecția de Dragobete, o iubire autentică adusă în zilele noastreColecția de Dragobete, o iubire autentică adusă în zilele noastreColecția de Dragobete, o iubire autentică adusă în zilele noastreColecția de Dragobete, o iubire autentică adusă în zilele noastreColecția de Dragobete, o iubire autentică adusă în zilele noastreColecția de Dragobete, o iubire autentică adusă în zilele noastreColecția de Dragobete, o iubire autentică adusă în zilele noastre