magnolia.ro

Am votat floarea anului 2023

01 Februarie 2023
Am votat floarea anului 2023

Experții Florăriei Magnolia au votat laleaua floarea anului 2023.  

Florile au fost mereu o sursă de fericire, culorile vibrante îmbunătățind starea oricui. Mai mult decât atât, florile sunt modalitatea perfectă de a transmite emoții. Atunci când cuvintele nu sunt suficiente, un buchet va exprima perfect sentimentele tale.

În ultimii ani, cea mai profundă trăire în inimile tuturor a fost dorul, un cuvânt specific românesc, cu o însemnătate profundă, oriunde în lume. Acum, oamenii se reîntâlnesc, iar bucuria revederii, speranța și noul început sunt transpuse perfect într-o singură floare, laleaua. 

Află de ce am ales laleaua floarea anului 2023, care sunt semnificațiile și istoria acestei flori, dar și care sunt lucurile mai puțin știute despre lalea! 

Magnolia desemnează laleaua floarea anului 2023

Astfel, experții Florăriei Magnolia au desemnat laleaua floarea anului 2023, datorită semnificațiilor sale, dar și pentru istoria sa interesantă. 

În continuare, vă vom prezenta aspectele pentru care laleaua este floarea anului 2023, atât din punctul nostru de vedere, cât și din perspectiva clienților Magnolia.

 Teodora Dobre - manager arta florala

Laleaua este reprezentativă pentru domeniul artei florale deoarece poate căpăta diverse semnificații, în funcție de modul în care este realizat aranjamentul sau de contextul în care floarea este dăruită. 

Dacă îți dorești să dăruiești lalele colorate, o faci dintr-un sentiment de  iubire necondiționată, de obicei, prietenilor, fraților sau altor membri ai familiei. 

Pe de altă parte, de multe ori, copiii dăruiesc un singur fir de lalea, pentru mamă sau bunică, dintr-o iubire pură, pentru a-și arăta recunoștința. 

Lalelele monocrome, de obicei albe, în vase de sticlă, transparente, redau o eleganță aparte, și, datorită formei, reușesc să fie vedetele decorurilor fermecătoare, precum cele de nuntă, de la hoteluri sau restaurante de lux.  

Pe noi artiștii florali, laleaua ne încântă deoarece, la contactul cu căldura, aceasta capătă noi forme, își deschide petalele și oferă buchetului noi semnificații. 

Chiar dacă e considerată o floare simplă, clasică, puțini știu că laleaua își schimbă aspectul, creând aranjamente florale unice, cu adevărat expresive. Întrucât, la contactul cu căldura, tija devine ușor de modelat. 

Din punctul nostru de vedere, laleaua este floarea de bază în buchetele de primăvară și nu ne-am putea imagina conceptele noastre fără prezența acestei flori.” a explicat Teodora Dobre, Manager Artă Florală Magnolia. 

 soiuri lalele

Cel mai cunoscut sens al lalelelor este iubirea perfectă și profundă. Lalele sunt ideale pentru a le oferi cuiva pentru care ai o dragoste nemărginită și necondiționată, fie că este partenerul tău, copiii, părinții sau frații tăi.

Deoarece lalelele înfloresc la începutul primăverii, ele sunt simbolul renașterii. Acestea oferă speranța unui nou început, fiind darul perfect în perioada pe care o traversăm. 

Semnificația lalelelor în funcție de culoare

La fel ca multe flori, încă din epoca victoriană, buchetele de lalele au căpătat semnificații profunde, în funcție de culoare. Iată ce simbolizează fiecare!

lalele multicolore

Semnificație lalele albe

Lalelele albe transmit iertarea, respectul, puritatea, noile începuturi și onoarea. Deci, fie că dorești să ceri scuze cuiva sau să sărbătorești noile începuturi, lalelele sunt ideale!

Semnificație lalele galbene

Cu siguranță, lalelele galbene sunt una dintre cele mai fericite flori din jur, având au un sens de veselie și speranță! În era victoriană, lalelele galbene spuneau „e soare în zâmbetul tău”, un mesaj drăguț și romantic. Există un mit, conform căruia, dacă plantezi lalele galbene în grădina, acestea vor aduce noroc și prosperitate casei tale.

Semnificație lalele roșii

Dacă îți dorești să faci un gest romantic, lalelele roșii transmit dragoste și pasiune eternă. Acestea sunt flori foarte populare pentru cupluri, dăruite atât de Ziua Îndrăgostiților, cât și la prima întâlnire sau cu fiecare ocazie de a sărbători iubirea. Lalele roșii sunt, de asemenea, florile specifice celei de-a 11-a aniversări a căsătoriei, așa că sunt o alegere bună dacă vrei să feliciți un cuplu pentru aniversarea cu numărul 11.

Semnificație lalele roz

Lalelele roz transmit afecțiunea, grija, urările de bine și dragostea. Lalelele roz sunt perfecte de trimis prietenilor și membrilor familiei pentru a le arăta cât de mult îi prețuiești. Dacă dorești să feliciți pe cineva pentru un nou loc de muncă, o promovare sau o absolvire, lalelele roz sunt ideale. 

Semnificație lalele mov

Lalelele mov au o semnificație de regalitate și eleganță. În anii 1500, regina Elisabeta chiar a interzis tuturor, cu excepția membrilor familiei regale, să poarte violet, deoarece era o culoare atât de specială! 

lalele mov petale duble

Istoria lalelei 

Deși majoritatea oamenilor cred că lalelele își au originea în Țările de Jos, fiind emblematice pentru Olanda, de fapt, ele au venit din Asia Centrală, unde au crescut ca o floare sălbatică. Acestea au fost cultivate pentru prima dată în Turcia în jurul anului 1000 d.Hr. Numele de lalele provine de fapt din cuvântul turc pentru „turban” , datorită aspectului lor similar.

Lalelele au fost aduse în Europa în secolul al XVI-lea de către un biolog numit Carolus Clusius. Și până în secolul al XVII-lea, popularitatea lalelelor a crescut.  Țările de Jos au iubit atât de mult lalelele, încât a apărut un fenomen numit „mania lalelelor” care a făcut ca prețul florilor să crească exponențial, prăbușind piețele. La începutul secolului al XVIII-lea, lalelele încă luau lumea cu asalt. Turcia are și astăzi un întreg festival de lalele! 

În zilele noastre, lalelele reprezintă una dintre cele mai populare flori din lume. Olanda este cel mai cunoscut loc pentru lalele, deoarece acestea sunt cultivate pe scară largă pentru a acoperi câmpuri cu culori incredibile, care pot fi admirate în timpul primăverii.

Lucruri interesante despre lalele

Iată care sunt lucrurile mai puțin știute despre lalea, floarea anului 2023! 

Tulip Mania

La sfârșitul anilor 1630, în timpul Epocii de Aur olandeze, lalelele au devenit mai cunoscute decât oricând. Văzute ca obiecte de lux și simboluri de statut, popularitatea lor a explodat - ducând la celebra „Tulip Mania”, una dintre primele bule financiare din istorie.

Prețul bulbilor de lalele a crescut constant de la începutul anilor 1600.. Până la sfârșitul anului 1636, prețul bulbilor de lalele a ajuns mai mare decât al unei locuințe, iar mii de oameni s-au implicat în comerțul cu lalele.

Totuși, acest lucru nu a durat - la începutul anului 1637, prețurile crescuseră atât de mult încât nimeni nu și-a putut permite efectiv lalele. Prețurile s-au prăbușit din nou, iar contractele neîndeplinite au dus la ani de dispute. 

Lalelele sunt comestibile

Dacă îți place să experimentezi în bucătărie, încearcă să adaugi lalele. Petalele sunt comestibile și au un gust dulce - un decor comestibil perfect pentru cocktailuri, prăjituri și multe altele.

Când aprovizionarea cu alimente către Țările de Jos a fost blocată în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, bulbii de lalele au contribuit la prevenirea foametei. Guvernul a publicat îndrumări cu privire la modul de preparare a bulbilor, oamenii folosindu-i ca înlocuitori pentru legume. 

Există peste 150 specii de lalele

Deși mulți cunosc doar soiurile clasice de lalele, acestea se pot găsi în toate culorile și în diverse forme și mărimi. 

În florăriile Magnolia, poți găsi lalele în orice combinație de nuanțe, fiind realizate cu un pigment special. Acestea căpătând tonuri intense de mov sau chiar creând un curcubeu floral. 

De asemenea, în ultimii ani, am inclus în buchetele noastre și lalele cu petale duble, acestea sunt adesea confundate cu bujorii. 

Alte soiuri interesante sunt lalelele Parrot, lalelele franjurate sau lalelele Victoria Secret, care se asemănă cu anemonele. 

Lalele continuă să crească după ce sunt tăiate

Dacă ai avut un buchet de lalele, poate ai observat că tulpinile devin mai lungi în apă, chiar și după ce au fost tăiate. Acest lucru se datorează faptului că lalelele sunt foarte receptive la lumina soarelui, așa că vor continua să crească aproximativ 2 cm pe zi. Îți recomandă să folosești o vază mai îngustă pentru a le menține rezistente și drepte. 

Buchete de lalele pentru cei dragi ție!

Pentru a crea momente de neuitat, alături de cei dragi, am creat buchete fermecătoare cu lalele, florile anului 2023. Iată care sunt sugestiile noastre! 

Buchet lalele roșii

Buchet "Mon Amour" - Unele dintre cele mai iubite flori, lalelele roșii, alături de gypsophila și decorul în formă de inimă alcătuiesc un cadou romantic, o adevărată declarație de dragoste. Buchetul din lalele roșii "Mon Amour" îi va demonstra partenerei tale cât de mult o prețuiești și îi va spune "Te iubesc!", într-un mod unic. Delicatețea acestui buchet de flori îl face darul ideal pentru o femeie elegantă și sensibilă.

buchet lalele rosii

Buchet lalele și trandafiri

Love Poem - Trandafiri și lalele, două dintre cele mai iubite flori, pot fi dăruite într-un singur buchet. Combinația de alb și roșu este contrastantă, făcând ca fiecare floare să iasă în evidență. Trandafirii romantici și lalelele delicate sunt acompaniate de eucaliptul parfumat, iar buchetul este ambalat în hârtie ecologică.

buchet lalele trandafiri

Buchet lalele colorate

Buchetul de lalele "Sweetheart" - Un buchet de lalele colorate va aduce primăvara în inimile celor dragi, reușind să lumineze orice încăpere. Ideal pentru o femeie gingașă, pentru a-i aduce zâmbetul pe buze!

buchet lalele colorate

Cu o istorie bogată și o semnificație profundă, experții Magnolia cred cu tărie că laleaua merită titlul de floarea anului 2023, aducând speranță și veselie în sufletele tuturor. Pentru a împărtăși bucuria, Florăriile Magnolia au colorat toată țara cu lalele delicate. 

De Valentine’s Day vom aduce în casele oamenilor peste 20 mii de lalele, luna martie fiind marcată de un număr impresionant de aproape 100 mii lalele. 

aprovizionare lalele

Am votat floarea anului 2023Am votat floarea anului 2023Am votat floarea anului 2023Am votat floarea anului 2023Am votat floarea anului 2023Am votat floarea anului 2023Am votat floarea anului 2023Am votat floarea anului 2023