magnolia.ro

Valentine's Day - Semnificatie, istoric, obiceiuri, idei de cadouri

18 Ianuarie 2023
Valentine's Day - Semnificatie, istoric, obiceiuri, idei de cadouri

Toată lumea știe că februarie este luna iubirii, sărbătorită la nivel internațional. Oriunde ai merge, totul este decorat în nuanțe roșii, cu sute de inimioare și mesaje de dragoste. Pe 14 februarie, multe popoare sărbătoresc Ziua Îndrăgostiților, zi în care cuplurile își mărturisesc sentimentele și își dăruiesc cadouri. 

Citește în continuare pentru a afla mai multe despre Valentine’s Day - semnificație, istoric, obiceiuri și idei de cadouri!

Care este semnificația zilei de Valentine’s Day

14 Februarie este ziua care celebrează dragostea, admirația și pasiunea, cunoscută internațional ca Ziua Îndrăgostiților. Valentine’s Day este simbolizat popular de către zeul roman al iubirii, Cupidon, care îi determina pe oameni să se îndrăgostească, în clipa în care erau străpunși de săgeata lui fermecată. Un alt simbol al Zilei Îndrăgostiților sunt păsările, ale căror sezon de împerechere începe la mijlocul lunii februarie. 

Se crede că semnificația zilei de Valentine’s Day este împărtășirea dragostei, aflarea sufletului pereche, mărturisirea sentimentelor, chiar căsătoria. De asemenea, de-a lungul timpului, trandafirii roșii și ciocolata au devenit cadouri tradiționale pentru partenerul de viață, reușind să amintească persoanei dragi cât de mult o iubești. 

Scurt istoric despre Ziua Îndrăgostiților 

Deși, în România, sărbătoarea de Valentine’s Day a devenit populară abia după anii ‘90, cuplurile din întreaga lume celebrează iubirea pe 14 Februarie, de secole. Ziua Îndrăgostiților are o mulțime de legende și mituri, însă care este adevărata istorie ?

Se spune că odată era un împărat roman pe nume Claudiu al II-lea. El era un luptător curajos, participând în multe războaie. El a vrut o armată puternică, dar majoritatea bărbaților nu doreau să meargă în luptă, preferând să stea acasă cu soțiile și copiii lor.

În consecință, Împăratul a dat o lege prin care niciun soldat din Roma nu se mai putea căsători. 

Pe de altă parte, Valentin, un preot creștin, credea cu tărie că Dumnezeu a dat oamenilor dreptul de a se căsători și nimeni nu este în măsură să interzică această ceremonie sfântă. Astfel, Valentin a căsătorit în secret sute de cupluri, având grijă să nu fie găsiți de Claudiu. 

În final, Împăratul a aflat de aceste cununii și l-a arestat pe preot. Deși supărat de cele întâmplate, lui Claudiu i-a plăcut personalitatea lui Valentin, dorind să aibă în armata lui un om tânăr și înțelept, Așa că l-a încurajat să renunțe la creștinism și să devină un soldat roman, însă Valentin a refuzat, fiind întemnițat și condamnat la moarte. 

Valentin a fost probabil executat pe 14 februarie în anul 269 sau 270. Și, până în ziua execuției, el a trimis scrisori de adio către prietenii săi și le-a semnat scriind "Adu-ți aminte de Valentin al tău". 

O altă istorie este marcată de Geoffrey Chaucer în scrierile sale din 1382. În Evul Mediu, de Ziua ÎndrăgostiÅ£ilor, atât băieÅ£ii, cât ÅŸi fetele trăgeau la sorÅ£i numele viitorului partener. 

Ce obiceiuri au îndrăgostiții în această zi minunată

Fiind o sărbătoare atât de cunoscută, există mai multe obiceiuri pentru 14 Februarie. De exemplu, în această zi minunată, mii de femei trimit scrisori la casa Julietei, din Verona, pentru a-i povesti viața lor amoroasă, spiritul eroinei din opera lui Shakespeare reușind să rezolve orice problemă legată iubire. 

Iată care sunt obiceiurile cuplurilor de Ziua Îndrăgostiților, în funcție de țară!

România

În România, dragostea este sărbătorită atât pe 14 februarie, cât și pe 24 februarie, de Dragobete. Deși, doar din 1990 cuplurile au început să celebreze Valentine's Day, această zi a devenit foarte populară în țara noastră. Îndrăgostiții își oferă flori și ciocolată, își mărturisesc dragostea și chiar au loc cereri în căsătorie. 

Statele Unite ale Americii

Nicăieri în lume nu este sărbătorit Valentine’s Day la fel ca în Statele Unite. 

Nu trebuie subestimată seriozitatea cu care americanii petrec această zi. Dacă doriți să sărbătoriți Ziua Îndrăgostiților în SUA, trebuie să vă pregătiți corespunzător. Americanii dăruiesc buchete imense de flori, fac surprize romantice persoanei iubite, cumpără dulciuri și orice alt cadou în formă de inimă. 

Franţa

În Franța, Ziua Îndrăgostiților este cunoscută pur și simplu ca „Sfântul Valentin” și este sărbătorită aproape în același mod ca și alte țări occidentale, cu flori, ciocolată, felicitări și întâlniri. De obicei, destinația perfectă de Valentine's Day este Paris, faimosul oraș al iubirii. De asemenea, sărbătorile „Fête des Amoureux” au loc la fiecare doi ani în duminica cea mai apropiată de 14 februarie. 

Italia

Ziua Îndrăgostiților în Italia a fost sărbătorită istoric ca un festival de primăvară. Cuplurile petrec timp împreună, plimbându-se în parcuri, stând sub copaci sau în grădini frumoase și ascultând muzică sau vorbind.

De asemenea, se păstrează tradiția de a pune un lacăt pe poduri, cu inițialele îndrăgostiților, apoi cheia este aruncată, simbolizând că nimic nu îi va despărți. 

În Verona, Italia – cunoscut sub numele de orașul Romeo și Julieta – are loc o sărbătoare de patru zile a Sfântului Valentin, cu felinare în formă de inimă, concerte și cadouri realizate manual. 

Marea Britanie

Cele mai valoroase cadou de Ziua Îndrăgostiților sunt de fapt produsele de patiserie și dulciurile făcute cu propriile mâini. Există o tradiție de a coace o prăjitură în formă de inimă, care este dăruită persoanei iubite.

Britanicii nu fac cadouri scumpe, ei cumpără dulciuri, flori, felicitări și ursuleți de pluș. Buchetele de flori sunt un cadou obligatoriu de Valentine’s Day, un simbol al tandreței și iubirii. Culoarea trandafirilor și numărul lor în buchet au semnificații diferite

Irlanda

De Ziua Sfântului Valentin din Irlanda, multe persoane care caută dragostea adevărată fac un pelerinaj creștin la Altarul Sfântului Valentin din Biserica Carmelitană Whitefriar Street din Dublin. Acolo se află și o carte în care străinii și localnicii și-au scris dorințele romantice. 

Portugalia

În Portugalia, sărbătoarea este cunoscută sub numele de „Dia dos Namorados” (Ziua Îndrăgostiților). Ca și în alte părți, cuplurile fac schimb de cadouri, dar în unele regiuni, femeile oferă un lenço de namorados („batistă a îndrăgostiților”), care este de obicei brodat cu motive amoroase.

Germania

În această țară, pe 14 februarie, bărbații care vor să cucerească o femeie oferă buchete de flori. Cadourile sunt, de cele mai multe ori, în formă de inimă, alături de mesaje de iubire. 

Japonia

Ziua Îndrăgostiților este celebrată în două date în Japonia, pe 14 februarie și pe 14 martie. 

În februarie, femeile fac daruri bărbaților, de obicei dulciuri preparate de ele. Pe 14 martie, bărbații întorc darurile primite de la partenerele lor. 

Idei de cadouri pentru el

De obicei, cel mai dificil este să găsești cadoul perfect de Valentine s Day pentru el. Însă, nu îți face griji, important este să fie dăruit din inimă. Poți opta pentru felicitări cu un mesaj emoționant, prăjitură lui preferată, băutura favorită, plante sau chiar flori.

Uite ce idei de cadouri de Valentine’s Day pentru el îți propunem noi!

Aranjament floral și vin spumant

Aranjamentul floral cu papion - O sticlă de vin spumant ornată cu Strelitzia, un cadou pentru bărbaÅ£ii cu stil. Pentru un plus de eleganÅ£ă, aranjamentul prezintă o decoraÅ£iune sub forma unui papion.

aranjament floral sampanie

Aranjament floral și vin roșu

Aranjamentul „Purple dream” fascinează prin culorile sale, dar și prin compoziție, ideal dacă vrei să transmiți un mesaj frumos cuiva drag. Alături de o sticlă de vin roșu de la cramele Corcova, acest cadou va încânta toate simțurile.

aranjament floral mov sticla vin

Bonsai 

Bonsaiul este considerat ca fiind aducător de noroc și este adesea asociat cu noile începuturi. De asemenea, micul copac semnifică veșnicia, o iubire de o viață. Datorită aspectului lor spectaculos, bonsaii sunt apreciați și doriți de foarte multă lume și se potrivesc atât femeilor, cât și bărbaților.

bonsai in ghiveci

Idei de cadouri pentru ea

De-a lungul secolelor, de Valentine’s Day, bărbații au făcut cadouri impresionante pentru iubirea vieții lor. De exemplu, în 1557, Diane de Poitiers a primit din partea lui Henric al II-lea o proprietate regală, iar împăratul Shâu Jahân a construit Taj Mahal în 1631 pentru soția sa. 

Dar, dragostea poate fi demonstrată și prin cadouri mici, simbolice, precum flori, ciocolată, ursuleți de pluș, felicitări sau o cină romantică. 

Acestea sunt ideile noastre de cadouri de Valentine’s Day pentru ea! 

Buchet de trandafiri roșii

Buchet de trandafiri roșii Je t’aime este un adevărat simbol al dragostei. Trandafirii roșii încadrați de o inimă îi vor transmite persoanei iubite cât de mult înseamnă pentru tine, fiind darul clasic, dar perfect pentru Valentine’s Day. 

buchet trandafiri rosii inima

Trandafiri roșii și ciocolată

Buchetul cu trandafiri roșii și ciocolată este ideal pentru Ziua Îndrăgostiților, fiind o surpriză romantică și dulce. Cu trandafirii roșii îi vei spune cel mai frumos "Te iubesc!", iar fina ciocolată Lauenstein îi va răsfăța toate simțurile. Pentru a fi în ton cu ziua iubirii,  selecția de praline premium vine într-o cutie metalică în formă de inimă. 

buchet romantic trandafiri rosii ciocolata

Buchet din trandafiri și lalele

Buchetul “Love Poem” este o adevărată poezie de dragoste, declarând iubitei tale cât de mult ții la ea. Trandafiri și lalele, două dintre cele mai iubite flori, pot fi dăruite într-un singur buchet și o pot cuceri pe partenera ta de Valentine’s Day.

buchet trandafiri lalele

Un aranjament floral în formă de inimă 

Special pentru Ziua Îndrăgostiților, artiștii noștri au pregătit o inimă cu trandafiri și orhidee, un semn al dragostei tale. Trandafirii roșii sunt simbolul internațional al iubirii, iar orhideea este considerată de secole o floare regală. 

inima trandafiri orhidee

Buchet lalele

Buchetele de lalele sunt menite să aducă zâmbet și culoare în viața persoanei dragi ție, de aceea sunt cadoul ideal pentru ea, de Valentine’s Day. Am pregătit un buchet special cu lalele și gypsophila, un simbol al dragostei tinere, al noilor începuturi. 

buchet lalele colorate

Sperăm că acest articol te-a ajutat să descoperi semnificația Valentine’s Day, să afli de unde a pornit această sărbătoare, care sunt obiceiurile de Ziua Îndrăgostiților în toată lumea, dar și ce idei de cadouri îți propunem pentru ziua de 14 februarie. 

Sărbătorește dragostea, în fiecare zi ! 

 

Valentine's Day - Semnificatie, istoric, obiceiuri, idei de cadouriValentine's Day - Semnificatie, istoric, obiceiuri, idei de cadouriValentine's Day - Semnificatie, istoric, obiceiuri, idei de cadouriValentine's Day - Semnificatie, istoric, obiceiuri, idei de cadouriValentine's Day - Semnificatie, istoric, obiceiuri, idei de cadouriValentine's Day - Semnificatie, istoric, obiceiuri, idei de cadouriValentine's Day - Semnificatie, istoric, obiceiuri, idei de cadouriValentine's Day - Semnificatie, istoric, obiceiuri, idei de cadouri