magnolia.ro

7 cele mai frumoase buchete de flori cu trandafiri pe care le poti oferi cuiva drag

22 Decembrie 2022
7 cele mai frumoase buchete de flori cu trandafiri pe care le poti oferi cuiva drag

Trandafirul, poeții scriu despre el, îndrăgostiți îl dăruiesc, iar artiștii creează cele mai frumoase buchete de flori cu trandafiri. Cu siguranță, cea mai cunoscută floare de pe întreaga Planetă, trandafirul este elementul central în lucrări de artă, decorul perfect în orice încăpere și simbolul incontestabil al dragostei. 

Află care sunt cele mai cunoscute legende ale trandafirului, ce mesaje transmiți atunci când oferi un buchet cu trandafiri, dar și care sunt 7 dintre cele mai frumoase buchete de flori cu trandafiri!

Legenda trandafirului

O floare cu o istorie îndelungată, trandafirul are o multitudine de legende și mituri. 

O legendă a trandafirului provine din Grecia Antică și spune că Zeița Florilor - Chloris - a făcut alți zei să lucreze la creația trandafirului. Astfel, vântul de primăvară Zefir a îndepărtat norii, Apollo a înflorit trandafirul, iar Zeul Războiului - Ares - a făcut spinii, ca armă de apărare.

Tot din mitologia greacă este și povestea Afroditei, Zeița Frumuseții și Iubirii, care s-a născut din spuma mării. Această legendă a trandafirului povestește cum spuma care a atins malul mării s-a transformat în petale de trandafiri albi. 

O altă legendă spune că trandafirul a apărut din zâmbetul lui Cupidon, iar spinii sunt săgețile create special pentru inimile îndrăgostiților, pe care Zeul Dragostei le va uni pe vecie. 

Ce mesaj transmiți atunci când oferi un buchet cu trandafiri

cuplu varstinici daruire buchet trandafiri

În epoca victoriană, când emoțiile erau descurajate, a fost dezvoltat limbajul florilor, persoanele își transmiteau cele mai profunde sentimente, prin intermediul buchetelor sau aranjamentelor florale. Cu timpul, tradiția s-a păstrat și, în prezent, oamenii trezesc emoții puternice prin dăruirea florilor. 

De-a lungul anilor, datorită popularității și istoriei sale, trandafirul a căpătat diverse semnificații, fiecare buchet de flori cu trandafiri purtând un mesaj special pentru o persoană dragă. Atât culoarea petalelor, cât și numărul de trandafiri influențează simbolistica acestor daruri. 

Iată ce mesaje transmiți când oferi un buchet cu trandafiri, în funcție de culoare! 

  • Trandafirii roșii semnifică, în mod tradițional, dragostea și pasiunea și sunt perfect de dăruit persoanei iubite, de Ziua Îndrăgostiților, ziua ei de naștere sau aniversarea relației voastre. 
  • Trandafirul roz simbolizează eleganța feminină, clasa și rafinamentul, dar semnificația lui poate varia, în funcție de nuanță. Roz deschis emană grație, admirație și fericire, în timp ce rozul intens transmite căldură și recunoștință.
  • Trandafirul alb este numit și floarea miresei și este asociat cu dragostea tânără, inocența și puritatea. De asemenea, buchetele cu trandafiri albi pot transmite și cele mai sincere felicitări, pentru o persoană ce a început un nou capitol din viață. 
  • Trandafirii galbeni transmit mesaje de bucurie, grijă și prietenie. Aceste buchete vor însori zilele oricărui destinatar, câștigând, cu siguranță, un zâmbet. 
  • Cu nuanțele lor calde, plăcute și vibrante, trandafirii portocalii transmit mesaje de admirație, atracție și entuziasm, îi poți dărui cuiva pentru a-i face cunoscute sentimentele tale. 
  • Trandafirii albaștri au o calitate magică, încântătoare, o atmosferă regală. De multe ori, buchetele cu acești trandafiri semnifică dragostea la prima vedere. 

Așa cum este menționat anterior, chiar și numărul trandafirilor din buchet este important pentru mesajul transmis.

  • Un singur trandafir poate însemna dragoste la prima vedere.
  • Trei trandafiri simbolizează o dragoste împărtășită.
  • Un buchet din șapte trandafiri spune un sincer “Te iubesc!”.
  • Buchetele din nouă trandafiri transmit “La mulți ani!” la o aniversare a relației sau “Felicitări!”, atunci când cineva drag are o reușită.
  • Cu 15 trandafiri poți spune cel mai frumos “Mulțumesc!”.
  • 19 trandafiri vor transmite un “Îmi pare rău!”, din suflet.
  • 101 trandafiri sunt cadoul perfect ce însoțesc întrebarea “Vrei să fii soția mea?”.

 

Cele mai frumoase buchete de flori cu trandafiri

Acum că ai aflat ce mesaje poți transmite, cu ajutorul trandafirilor, îți prezentăm recomandările noastre de cele mai frumoase buchete de flori cu trandafiri. Cu siguranță, vei surprinde persoanele dragi și vei câștiga un zâmbet larg. 

Buchet 101 trandafiri roșii

Buchetul cu 101 trandafiri roșii îi va umple sufletul de bucurie persoanei iubite și îi va demonstra, cu adevărat, cât de importantă este pentru tine. Un simbol al iubirii absolute, acest buchet poate fi dăruit pentru ziua ei de naștere, aniversarea relației voastre sau cu ocazia cererii în căsătorie. 

101 trandafiri rosii fata zambet

Buchet cu trandafiri roșii și roz

Dacă trandafirii roșii și roz separat transmit mesaje profunde, imaginează-ți ce simbolistică are un buchet cu ambele flori! Buchetul cu trandafiri roșii și roz îi vor transmite iubirea ta, dar și cât de fericit ești că ea este parte din viața ta, un cadou cu adevărat romantic.

buchet trandafiri rosii roz

Buchet trandafiri albi și orhidee

Trandafirii albi semnifică puritate și dragoste tânără, iar împreună cu orhideea dau naștere unui buchet de o eleganță aparte. Buchetul din trandafiri albi și orhidee este perfect de dăruit persoanei iubite pentru aniversarea căsătoriei sau ziua ei de naștere, dar și unei prietene dragi pentru a o felicita pentru o reușită. 

buchet trandafiri albi orhidee

Buchet de trandafiri albi și roșii

Un buchet cu trandafiri albi și roșii poate fi alegerea ta dacă vrei să aduci bucurie pe chipul cuiva drag. Un simbol al iubirii, acest buchet de trandafiri este potrivit în special pentru persoana iubită. Combinația dintre trandafirii albi și cei roșii vor transmite în același timp iubirea sinceră și pasiunea.

trandafiri albi si rosii

Buchet din trandafiri roz

Buchetul din trandafiri roz rămâne un simbol al grației și feminității, fiind perfect de dăruit iubitei sau unei prietene dragi. Cu o eleganță aparte, buchetul din trandafiri roz transmite mesaje de apreciere și recunoștință, aducând culoare și bucurie în orice încăpere.

buchet trandafiri roz

Buchet din trandafiri galbeni

Buchetul Rază de Soare este recomandarea noastră pentru trandafiri galbeni. Acest buchet este un cadou vesel, perfect pentru zile de naștere, aniversări, pentru a felicita pe cineva sau pentru a spune „Mulțumesc!”. 

buchet trandafiri galbeni

Buchet din trandafiri albaștri

Buchetul din trandafiri albaștri este un cadou cu adevărat inedit, potrivit pentru cineva unic în viața ta. Persoana ce va primi acest buchet se va simți cu adevărat specială, trandafirii albaștri fiind un simbol al iubirii nemărginite.

buchet trandafiri albastri

Sperăm că acest articol te-a ajutat să descoperi legendele trandafirului și să afli ce mesaje poți transmite aduci când dăruiești delicatele flori. De asemenea, recomandările noastre de cele mai frumoase buchete de flori cu trandafiri vor câștiga zâmbetele celor dragi ție, indiferent de ocazie. 

 

7 cele mai frumoase buchete de flori cu trandafiri pe care le poti oferi cuiva drag7 cele mai frumoase buchete de flori cu trandafiri pe care le poti oferi cuiva drag7 cele mai frumoase buchete de flori cu trandafiri pe care le poti oferi cuiva drag7 cele mai frumoase buchete de flori cu trandafiri pe care le poti oferi cuiva drag7 cele mai frumoase buchete de flori cu trandafiri pe care le poti oferi cuiva drag7 cele mai frumoase buchete de flori cu trandafiri pe care le poti oferi cuiva drag7 cele mai frumoase buchete de flori cu trandafiri pe care le poti oferi cuiva drag7 cele mai frumoase buchete de flori cu trandafiri pe care le poti oferi cuiva drag