magnolia.ro

Semnificatia florilor. Ce mesaj transmiti atunci cand le daruiesti cuiva drag

20 Martie 2023
Semnificatia florilor. Ce mesaj transmiti atunci cand le daruiesti cuiva drag

Florile sunt unele dintre cele mai vesele creații ale naturii, care impresionează prin varietatea de nuanțe, forme și soiuri. Dintotdeauna florile au avut un loc special în viața oamenilor, aducând un plus de frumusețe, emoție și culoare în orice casa sau grădină. 

De secole, cunoscând semnificația florilor,oamenii le dăruiesc pentru a transmite cele mai profunde emoții. Astfel, florile au devenit cel mai potrivit cadou, indiferent de ocazie, fiind modalitatea perfectă de a lumina ziua cuiva. 

În continuare îți vom prezenta de ce este important să dăruiești flori, care este semnificația florilor, în funcție de culoare, care este semnificația celor mai cunoscute flori și ce simbolizează un buchet de flori. 

De ce e important să dăruiești flori cuiva drag

În general, gestul de a dărui este fericirea pe care o poți transmite celui drag ție. Însă, de ce este important să dăruiești flori? Încă din cele mai vechi timpuri, arta de a dărui flori a fost încurajată de fiecare cultură deoarece, cu ajutorul lor, oamenii au reușit să comunice chiar și cele mai profunde emoții. De asemenea, modul de aranjare al florilor, culorile și soiul lor îmbină semnificații și creează un mesaj aparte. 

Iată motivele pentru care este important să dăruiești flori cuiva drag!

Florile transmit emoții

Cel mai important motiv pentru care dăruiești flori este pentru că acestea comunică sentimente într-un mod elegant și unic. Datorită semnificației florilor, acestea te ajută să spui “Te iubesc!”, “Îmi pare rău!” sau “Îmi este dor de tine!”. Acestea au o capacitate fermecătoare de a vorbi atunci când cuvintele nu sunt de-ajuns, de a-i face pe oameni să se simtă aproape unul de celălalt, indiferent de distanță. 

Florile aduc fericire 

Un alt motiv pentru care oamenii dăruiesc flori este fericirea imediată resimțită, atât din partea celui care le primește, cât și pentru cel care le oferă. Astfel, datorită acestui sentiment pozitiv, florile au devenit cadoul perfect pentru a sărbători zile speciale, precum ziua de naștere, căsătoria sau Ziua Femeii

De asemenea, s-a dovedit că florile îmbunătățesc starea de spirit a oamenilor, reușind să facă pe oricine să zâmbească, diminuând stările de stres și anxietate. 

Florile inspiră 

Prin simpla lor prezență, florile au un impact vizual plăcut și rămân parte din decor, multe zile după ce au fost oferite. De asemenea, florile sunt renumite pentru luminozitatea pe care o oferă oricărei încăperi. Se spune că prezența florilor în spațiul de lucru poate crește productivitatea, sporind creativitatea și starea de bine. 

De-a lungul timpului, unii artiști au apreciat chiar și frumusețea petalelor uscate. 

fata-zambitoare-aranjament-floral-colorat

Semnificația florilor, în funcție de culoare

În epoca victoriană, pe când exprimarea emoțiilor era descurajată, oamenii au dezvoltat limbajul florilor, cu ajutorul căruia își transmiteau cele mai profunde sentimente. Pe lângă simbolismul purtat de fiecare soi în parte, semnificația florilor se poate schimba în funcție de culoare.

Florile roșii

Florile roșii sunt cele mai cultivate în întreaga lume și poartă mesaje de iubire și pasiune. De aceea, florile roșii sunt adesea dăruite de Ziua Îndrăgostiților sau la întâlniri romantice. De asemenea, acestea mai pot simboliza curajul și respectul. 

Florile albe 

În general, culoarea albă este asociată cu pacea și inocența. Florile albe sunt utilizate în mod tradițional într-un buchet de mireasă sau atunci când aduci un omagiu cuiva. Astfel, florile albe transmit iubirea sinceră, empatia și respectul. 

Florile roz

Culoarea roz este întotdeauna asociată cu feminitatea. Florile roz reprezintă dragostea, fericirea, grația și blândețea. Le poți oferi oricăruia dintre prietenii sau membrii familiei tale. Florile roz sunt de obicei oferite mamelor de Ziua Mamei. 

Florile galbene

Florile de culoare galbenă înseamnă fericire și optimism. De asemenea, ele simbolizează energia pozitivă și prietenia. Fiind o culoare strălucitoare, galbenul scoate în evidență latura caldă și energică a unei persoane. 

Florile portocalii

Culoarea portocalie simbolizează bucuria și energia, iar florile portocalii reprezintă căldura și fericirea. Florile portocalii sunt asociate cu toamna, anotimpul schimbării. 

Florile mov

Florile mov au un farmec aparte, reprezentând eleganța, dar și misterul. De asemenea, florile mov sunt un simbol al regalității, reușind să transmită respectul și aprecierea. De aceea, în trecut, erau folosită la ceremonii de încoronare. 

 

Semnificația celor mai cunoscute flori

Semnificația florilor diferă în funcție de tipul florii, culoare sau ambele. Floriografia este arta de a comunica prin intermediul diferitelor tipuri de flori. Odată ce înțelegi semnificația florilor, oferirea buchetelor va deveni un cadou mult mai profund, care va transmite și cele mai profunde emoții. 

Iată care este semnificația celor mai cunoscute flori! 

Trandafiri

În toată lumea, trandafirul este fără îndoială un simbol al unor emoții foarte puternice. De la dragoste, pasiune și admirație, până la respect și empatie, trandafirii sunt întruchiparea celor mai profunde sentimente. Trandafirii au fost întotdeauna o alegere populară, fie pentru aniversări, nunți, absolviri sau orice altă ocazie specială. 

Trandafirul roșu este simbolul iubirii, cel alb semnifică speranța, iar cel roz feminitatea. 

buchet trandafiri rosii si roz

Lalele

Laleaua, desemnată de experții noștri floarea anului 2023, este un simbol al speranței și al renașterii, fiind una dintre cele mai iubite flori de primăvară. Aceasta poate fi dăruită mamei pentru a spune “Mulțumesc”, soției pentru a-i transmite dragostea sau unei colege de birou pentru a-i lumina spațiul de lucru. 

Iriși

De-a lungul timpului, irișii au fost considerați o floare regală, în special în Europa, simbolizând noblețea. De asemenea, un buchet de iriși transmite speranță, încredere, înțelepciune.

Frezii

Freziile sunt flori atât de iubite pentru parfumul lor, dar și pentru mesajul pe care îl transmit. Frezia este o floare a prieteniei, simbolizează încrederea și va transmite celor dragi cât de importanți sunt în viața ta.

Narcise

Strălucitoarele narcise aduc veselie și energie pozitivă în casele tuturor. Înflorind la finalul iernii, narcisele simbolizează speranța noilor începuturi. De asemenea, narcisele semnifică și energie, creativitate, iertare.

Zambile

Îți poți imagina primăvara fără parfumul zambilelor? Nici noi! Pe lângă parfumul fermecător, zambilele au și un simbolism aparte, acestea semnifică sinceritate, empatie și dorința de a ierta pe cineva drag. 

Ce simbolizează un buchet de flori

Acum că ai aflat ce semnifică florile dar și culorile acestora, îți vom prezenta ce transmiți atunci când oferi diferite buchete de flori!

Buchet de frezii și lalele - Cu ajutorul acestui buchet plin de culoare și parfum vei transmite unei persoane dragi că ai încredere în ea, că este un om puternic ce va depăși orice obstacol. Acest buchet este potrivit pentru o femeie sensibilă, creativă și ambițioasă. 

buchet lalele si frezii

Buchet cu zambile și frezii - Acest buchet cu flori de primăvară simbolizează bucuria și speranța unui nou început, fiind ideal pentru o persoană optimistă și energică.

buchet zambile si frezii

Buchet cu narcise și iriși - Acest contrast de culori creat de două dintre cele mai iubite flori de primăvară transmite energie pozitivă, încredere și curaj. Datorită strălucirii aparte, buchetul este potrivit pentru persoanele de orice vârstă. 

buchet narcise si irisi

Buchet trandafiri și lalele - Combinația florală de trandafiri albi și roșii, alături de lalele roșii, transformă acest buchet într-o declarație de dragoste. Potrivit pentru un gest romantic, buchetul “Love Poem” îmbină pasiunea cu delicatețea, reușind să emoționeze orice destinatar. 

buchet trandafiri si lalele

Buchet cu narcise și lalele - Îmbinând două flori de primăvară obții un simbol al speranței, al bucuriei și al optimismului. Cu siguranță, acest buchet va colora încăperea celor dragi ție și îi va face să se simtă plini de viață. 

buchet narcise si lalele

 

Semnificatia florilor. Ce mesaj transmiti atunci cand le daruiesti cuiva dragSemnificatia florilor. Ce mesaj transmiti atunci cand le daruiesti cuiva dragSemnificatia florilor. Ce mesaj transmiti atunci cand le daruiesti cuiva dragSemnificatia florilor. Ce mesaj transmiti atunci cand le daruiesti cuiva dragSemnificatia florilor. Ce mesaj transmiti atunci cand le daruiesti cuiva dragSemnificatia florilor. Ce mesaj transmiti atunci cand le daruiesti cuiva dragSemnificatia florilor. Ce mesaj transmiti atunci cand le daruiesti cuiva drag