magnolia.ro

Istoria și semnificația crizantemelor

13 Octombrie 2020
Istoria și semnificația crizantemelor

Crizantemele sunt, fără îndoială, unele dintre cele mai prezente flori în lunile de toamnă, fiind rezistente, dar şi delicate, colorate, parfumate şi încântătoare. Nu întâmplător sunt denumite „reginele toamnei”. Le vedem în grădini, le vedem în fiecare florărie, dar te-ai întrebat vreodată care este istoria acestei flori şi ce semnifică ea?

Ce înseamnă cuvântul „crizantemă”?

Numele ştiinţific al crizantemei este Chrysanthemum şi provine de la cuvintele greceşti „chrysos” care înseamnă „aur” şi „anthemon” care însemană „floare”. Aşadar, crizantemele sunt ‘florile de aur’, culoarea galbenă fiind, de altfel, foarte răspândită printre soiurile de crizanteme.

Istoria crizantemei

Crizantemele îşi au originea în China, prezenţa lor fiind semnalată încă din secolul al XV-lea î. Hr. Se crede că a fost introdusă în Japonia abia în secolul al VIII-lea d. Hr. , urmând ca în Europa să ajungă doar în secolul al XVII-lea. În mod evident, asiaticii sunt cei care au cele mai multe tradiţii legate de această floare. În China există chiar un oraş ce poartă numele Ju-Xian, ceea ce înseamnă ‘oraşul crizantemă’, în timp ce în Japonia există un festival al bucuriei dedicat florilor de crizanteme pe care le consideră o reprezentare a perfecţiunii şi un simbol al vieţii şi al soarelui. În Europa crizantema a fost mai întâi apreciată pentru proprietăţile ei medicinale, mai apoi pentru cele ornamentale.

Semnificaţia crizantemei

Fiind foarte răspândită în întreaga lume, este firesc ca semnificaţiile crizantemei să fie destul de diverse.

În China şi Corea este floarea asociată cu sărbătorile. De aceea este foarte prezentă drept cadou cu ocazia aniversărilor sau de sărbători. Orientul asociază crizantema cu sănătatea, viaţa lungă, cu vârsta înaintată şi cu înţelepciunea, dar şi cu fericirea, fiind considerată şi un simbol solar.

în Feng-Shui, crizantema este asociată cu norocul şi cu energia Yang, fiind un cadou potrivit de casă nouă.

În cultura europeană crizantema este considerată o floare funerară deaoarece perioada sa de înflorire coincide cu perioada în care credincioşii sărbătoresc ziua morţilor, iar crizantemele au devenit cele mai la îndemână flori pentru ornarea mormintelor.

În Statele Unite ale Americii crizantema este adusă la rangul de ‘Regină a toamnei’, fiind foarte apreciată pentru frumuseţea sa.

Cui oferim crizanteme?

După cum am văzut, crizantemele sunt atât de încărcate de simboluri, încât e păcat să nu le luăm în considerare atunci când vrem să facem un cadou. Un buchet de crizanteme sau un aranjament cu crizanteme în coș pot fi alegeri potrivite pentru a le ura celor dragi viaţă lungă. De asemenea, crizantema poate fi un cadou inspirat pentru aprecierea înţelepciunii bunicilor.

Alege un buchet într-o singură culoare sau o combinaţie din mai multe culori. Crizantemele au darul de a colora orice buchet şi orice încăpere, deci şi ziua cuiva drag. O crizantemă la ghiveci sau un buchet de crizanteme mai poate fi oferit drept cadou de casă nouă. Energia crizantemei este extrem de benefică, fiind recomandat să avem această floare în casele noastre. Crizantemele sunt aşadar flori potrivite pentru a transmite gânduri bune şi a crea o atmosferă caldă.

Istoria și semnificația crizantemelorIstoria și semnificația crizantemelorIstoria și semnificația crizantemelorIstoria și semnificația crizantemelorIstoria și semnificația crizantemelorIstoria și semnificația crizantemelorIstoria și semnificația crizantemelorIstoria și semnificația crizantemelorIstoria și semnificația crizantemelorIstoria și semnificația crizantemelorIstoria și semnificația crizantemelorIstoria și semnificația crizantemelor
Etichete: