magnolia.ro

De ce este bine sa ai in casa un Ficus Ginseng. 5 beneficii pe care le ofera aceasta planta

06 Februarie 2023
De ce este bine sa ai in casa un Ficus Ginseng. 5 beneficii pe care le ofera aceasta planta

În ultima vreme, copacii în miniatură au devenit una dintre cele mai populare plante de interior deoarece aceștia conectează oamenii cu natura. În agitația urbană, Ficusul Ginseng cu verdele său intens este modalitatea perfectă de a aduce un colț din natură în birourile aglomerate sau chiar în apartamentul tău. 

În acest articol vom prezenta ce este Ficusul Ginseng, de ce este bine să ai în casă un Ficus Ginseng, dar și cum se îngrijește această plantă. 

Ce este, de fapt, Ficusul Ginseng

Ficus Ginseng este o specie de smochin originar din Asia de Sud-Est. Acesta este o plantă ornamentală populară, adesea cultivată în interior datorită aspectului său atractiv și calităților de purificare a aerului.

De asemenea, bonsaiul este arta și știința de a crește plante și arbori miniaturali, prin dezvoltarea acestora forțată în spații mult mai restrânse decât sunt necesare în mod natural. Astfel, la fel ca orice bonsai, Ficus Ginseng este, de fapt, un copac în miniatură. 

Planta se caracterizează prin trunchiul său gros, frunzele de un verde intens și rădăcinile mari. Ficus Ginseng este relativ ușor de îngrijit și este cunoscut pentru capacitatea sa de a elimina poluanții nocivi din aer, ceea ce îl face o alegere populară pentru grădinile interioare și birouri. 

ficus ginseng in ghiveci

De ce este bine să ai în casă un Ficus Ginseng

Și tu te-ai întrebat de ce este bine să ai în casă un Ficus Ginseng? Acesta purifică aerul din orice încăpere, reduce semnificativ nivelul de stres și îmbunătățește calitatea somnului, creând o legătură specială cu proprietarul său. Acest mic copac aduce în orice încăpere echilibrul, armonia și calmul necesare. De asemenea, se spune că prezența Ficusului Ginseng poartă noroc proprietarului. În continuare, îți vom prezenta beneficiile Ficusului Ginseng. 

Ficus Ginseng reduce stresul

Atât stresul fizic, cât și cel mintal te afectează și cel mai simplu remediu este să crești un mic copac, chiar la tine acasă. Multe studii au dovedit că simpla prezență a plantelor te relaxează și te face să uiți de grijile cotidiene. Mai mult, procesul de îngrijire al Ficusului Ginseng poate deveni noul tău hobby. 

Ficus Ginseng purifică aerul

Ficus Ginseng ajută la eliminarea poluanților nocivi din aer, precum benzenul, formaldehida și tricloretilena, ceea ce îl face o alegere excelentă pentru spațiile interioare. Mai mult, solul de bonsai poate adăposti microorganisme benefice, care ajută la curățarea aerului. Aceste microorganisme produc compuși care ajută atât pentru creșterea plantelor, cât și pentru îmbunătățirea calității aerului. 

Ficus Ginseng îmbunătățește calitatea somnului

Datorită beneficiilor sale în ceea ce privește purificarea aerului, calitatea somnului este îmbunătățită semnificativ. Mai mult, studiile au arătat că a avea plante în dormitor sau în mediul de dormit poate avea un impact pozitiv asupra calității somnului. 

Ficus Ginseng este un decor fermecător

Cu trunchiul său gros, frunzele de un verde intens și rădăcinile inedite, Ginsengul Ficus adaugă un plus de eleganță în orice încăpere. Mai mult decât decorul magnific, doar privind micul copac, starea ta de spirit se îmbunătățește. 

Ficusul Ginseng îmbunătățește nivelul umidității

Ginsengul Ficus este cunoscut pentru capacitatea sa de a crește umiditatea interioară, ceea ce poate fi deosebit de benefic pentru persoanele care suferă de piele uscată sau probleme respiratorii.

Un beneficiu bonus: Ficusul Ginseng se îngrijește ușor

Mai mult decât cele 5 beneficii menționate anterior, Ficusul Ginseng are un mare avantaj deoarece se îngrijește ușor. Dacă ești o persoană ocupată, însă îți dorești acest bonsai, nu îți face griji. Ficusul Ginseng necesită o atenție minimă și este o opțiune excelentă pentru cei cu programe încărcate sau cei care sunt începători în grădinăritul de interior.

ingrijire ficus ginseng

Îngrijirea Ficusului Ginseng

Dacă ești pregătit să ai un minunat Ficus Ginseng în casa ta, noi te vom ajuta să îi oferi îngrijirea potrivită, pentru a te bucura de el cât mai mult timp.

Iată câțiva pași pentru îngrijirea Ficusului Ginseng! 

Lumina

Ficusul Ginseng preferă lumina puternică, indirectă, dar poate tolera și condiții de lumină slabă. Evită expunerea plantei la lumina directă a soarelui deoarece acest lucru poate provoca arsurile frunzelor. Dacă planta nu primește suficientă lumină, este posibil să observați că frunzele se îngălbenesc sau cad.

Udare

Ficusul Ginseng trebuie udat în mod regulat pentru a menține solul umed. Însă utilizează cantități moderate de apă deoarece prea multă umiditate poate duce la putrezirea rădăcinilor. O modalitate bună de a verifica dacă planta ta are nevoie de apă este să introduci degetul în sol; dacă se simte uscat este timpul să fie udat. 

Umiditate

Ficusul Ginseng preferă un mediu umed, dar poate tolera și niveluri mai scăzute de umiditate. Pentru a crește umiditatea, poți pune o tavă cu apă lângă plantă.

Fertilizarea

Ficusul Ginseng trebuie fertilizat la fiecare 4-6 săptămâni în timpul sezonului de vegetație (primăvara și vara) cu un îngrășământ echilibrat, solubil în apă. În timpul iernii, cel mai bine este să reduci fertilizarea la o dată la 2-3 luni.

Tunderea

Ficusul Ginseng poate fi tăiat în mod regulat pentru a-și menține forma și dimensiunea. Poți elimina orice frunze galbene sau maro, precum și orice rădăcini aeriene care nu sunt necesare. 

 

Cu ajutorul acestui articol, ai descoperit ce este Ficusul Ginseng, de ce este este bine să ai în casă un Ficus Ginseng și cum se îngrijește acesta. Sperăm că prezența micului copac va umple casa ta de culoare și energie pozitivă. 

De ce este bine sa ai in casa un Ficus Ginseng. 5 beneficii pe care le ofera aceasta plantaDe ce este bine sa ai in casa un Ficus Ginseng. 5 beneficii pe care le ofera aceasta planta