magnolia.ro

Cum să transporți florile cu mașina în condiții optime

05 Iulie 2018
Cum să transporți florile cu mașina în condiții optime

Ai fost într-o florărie, ai cumpărat florile, ajungi cu buchetul în fața mașinii și îți dai seama că nu știi unde să-l așezi ca să ajungă intact la destinație?  Îți dăm noi câteva sfaturi care te pot ajuta să transporți un buchet sau un aranjament floral în cele mai bune condiții, astfel încât să nu riști deteriorarea florilor.

Mai întâi, există câteva lucruri pe care nu trebuie să le faci, deși, probabil, sunt primele la care te gândești.

Nu pune florile în portbagaj

Deși ar părea locul ideal de transport, evită să duci florile în portbagaj. Vara există mari șanse să se sufoce acolo, având în vedere că este locul din mașină cu cele mai multe grade, așa că riscul să nu mai arate tocmai bine când ajungi la destinație este destul de mare. Același lucru se poate întâmpla și iarna, de acestă dată din cauza temperaturilor prea scăzute din portbagaj.

Nu așeza florile pe bordul mașinii

Este la îndemână, însă nu este o soluție prea bună.  Dacă bate soarele, bordul este cel mai expus loc din mașină, așadar razele soarelui vor ajunge direct pe buchet, făcându-l să se ofilească într-un timp scurt. Pe lângă acest aspect, florile ar putea chiar obtura vizibilitatea conducătorului auto, așa că trebuie evitat transportul buchetelor pe bordul mașinii.

Acestea sunt cele mai comune greșeli pe care cei care transportă un buchet le fac. Află acum care sunt metodele cele mai eficiente prin care florile să ajungă la destinație proaspete și în cele mai bune condiții.

Înfășoară codițele florilor într-un prosop umed

Căldura în exces este principalul dușman al florilor tăiate, așa că vara este puțin mai complicat să păstrezi florile fresh, mai ales dacă trebuie să le transporți pe distanțe mai lungi. În florăriile bine aprovizionate vei găsi săculeți umezi special creați pentru transportul buchetelor de flori. Dacă nu găseștă însă acești săculeți, poți crea tu un mediu umed pentru ca florile să se poată hidrata.

O soluție simplă este să acoperi codițele florilor cu un prosop umezit cu apă rece. În acest fel vei păstra florile hidratate mai mult timp.  Și mai eficient este dacă acoperi prosopul umed cu o folie de plastic, ca apa să nu se evapore.

Sursa foto: Pinterest

Asează florile într-o vază sau într-un vas cu apă

Dacă drumul durează multe ore, e posibil să fie nevoie de mai mult decât un prosop umed. Cea mai eficientă metodă este, evident, așezarea buchetului într-un vas cu apă sau chiar într-o vază. Nu este nevoie de o cantitate mare de apă, fiind suficient ca 1-2 cm din codițe să fie în apă. Este, de asemenea, important ca vasul în care se așează florile să fie proporțional cu mărimea buchetului, pentru o mai mare stabilitate.

Fixează  vasul pe podeaua mașinii

Vorbind despre stabilitate, locul cel mai potrivit pentru așezarea vasului cu flori este podeaua mașinii, nu scaunele sau bancheta din spate. Pentru a nu se răsturna, fixează vasul cu obiecte mai grele.  În cazul buchetelor de dimensiuni mici, poți așeza vaza chiar și în suportul pentru pahare.

Dacă vorbim despre aranjamente florale de dimensiuni mari, cea mai simplă variantă este așezarea aranjamentului pe bancheta din spate și fixarea lui cu ajutorul centurii de siguranță.

Știind aceste lucruri, dacă urmează să cumperi un buchet de flori care va sta mult în mașină, te poți pregăti din timp cu câteva obiecte pe care sigur le ai acasă și care vor proteja florile pentru a nu transforma ceea ce se dorește o surpriză frumoasă, în una neplăcută.

Tot pentru o surpriză plăcută, poți alege o variantă mult mai simplă și care nu îți va da bătăi de cap. Poți comanda flori online, iar florăria  le va livra direct la destinatar în condiții perfecte.

Cum să transporți florile cu mașina în condiții optimeCum să transporți florile cu mașina în condiții optime