magnolia.ro

Cum alegi buchetul de flori pentru o zi de naştere?

31 Mai 2022
Cum alegi buchetul de flori pentru o zi de naştere?

Ziua de naştere a cuiva drag este probabil cea mai frecventă ocazie cu care oferim flori. Pe lângă orice alt cadou, un buchet de flori face diferenţa. Este modalitatea cea mai frumoasă de a transmite emoţie şi căldură.

Dintotdeauna a oferi flori a fost considerat unul dintre cele mai elegante gesturi. Dar ce alegi când vine vorba despre flori pentru ziua de naştere? Ai fost în situaţia de a alege tipul de buchet sau florile componente şi te-ai blocat, neştiind ce este mai potrivit, dacă există reguli după care faci un cadou floral sau dacă ar trebui să eviţi o anumită floare? Îţi dăm noi câteva sfaturi care te vor ajuta cu siguranţă să alegi mult mai uşor următorul buchet de flori pe care-l vei dărui.

În primul rând, alegerea buchetului pentru ziua de naştere trebuie să ţină seama de persoana care va primi acest frumos cadou. Dacă e vorba despre cineva foarte apropiat, vei alege buchete rotunde, cu un aer mai vesel, în timp ce dacă persoana căreia vrei să îi urezi „La mulţi ani!” nu este cineva cu care ai o relaţie foarte strânsă, se recomandă alegerea unui buchet înalt, cu un aspect mai sobru. În cazul în care sărbătoritul este un domn, se poate alege un buchet masculin sau un aranjament floral cu o sticlă de băutură fină.

Buchete de flori pentru ziua de naștere a iubitei sau a soției

 Când vorbim despre persoana iubită, un buchet de trandafiri va face întotdeauna senzație. Roșii, roz, albi sau o combinație între aceste culori îi vor face sufletul să vibreze. Florile iubirii sunt o alegere sigură în marea majoritate a cazurilor, însă uneori fiecare simte nevoia de puțină diversitate. În aceste condiții, poți alege un buchet rotund, format din florile preferate ale persoanei iubite sau din flori în culoarea ei preferată. Cu siguranță va aprecia grija pentru detalii!

Buchete de flori pentru ziua de naștere a mamei sau a bunicii

Ziua de naștere a mamei nu trebuie lăsată să treacă fără a-i oferi un buchet de flori. Va fi o încântare să primească florile ei preferate. În cazul în care acestea sunt mai greu de procurat, se poate alege un buchet cu flori de sezon. Alege culori vesele pentru a-i face ziua mai frumoasă.

Pentru ziua de naștere a bunicii, optează pentru culori calde. Un buchet cu gerbera, crini sau crizanteme va avea impactul dorit. De asemenea, dacă apreciază plantele, poți să îi oferi o plantă la ghiveci care îi va aminti de gestul tău frumos pentru o lungă perioadă de timp.

Buchete de flori pentru ziua de naștere a prietenilor

Prietenii sunt cei care ne stau alături întotdeauna, așa că ziua lor de naștere este un bun prilej de a le mulțumi pentru asta. Pentru doamne sau domnișoare, alege un buchet jucăuș, în culori vesele. Pentru prietenii bărbați, un aranjament floral sau un aranjament cu plante însoțit de o sticlă de vin. Neapărat însoțește buchetul tău de un mesaj prin care, alături de „La mulți ani!”, să le mulțumești pentru prietenia lor. Gestul tău va însemna mult pentru ei.

Pentru cineva cu care nu ai o relaţie foarte apropiată, însă căruia vrei să îi oferi un buchet de flori, poţi alege un buchet mai sobru, cum sunt buchetele înalte sau un aranjament floral. Pentru ziua de naştere a unui superior de la locul de muncă sau a unui partener de afaceri, un buchet cu flori exotice precum orhideele, Anthurium sau Protea va avea mare succes. Un aranjament floral business este o alegere potrivită.

În concluzie, există tipuri de buchete potrivite pentru zilele de naștere ale celor dragi, însă cel mai important e să ții cont de preferințele acestora. Întotdeauna va fi apreciat un buchet de flori, dar bucuria va fi și mai mare dacă dăm dovadă că nu l-am ales la întâmplare.