magnolia.ro

5 flori ideale pentru decorul mesei de Paşte

18 Mai 2022
5 flori ideale pentru decorul mesei de Paşte

Paştele este sărbătoarea ce marchează fiecare primăvară. O sărbătoare ce simbolizează renaşterea şi noile începuturi nu are cum să nu fie corelată şi cu ceea ce se întâmplă în natură în această perioadă. Florile de primăvară sunt cel mai bun exemplu al faptului că natura renaşte în cel mai frumos mod în fiecare an.

Astfel, pe lângă bunătăţile culinare, de pe masa de Paşte nu trebuie să lipsească florile. Există câteva flori ce au devenit de-a lungul timpului adevărate simboluri pentru sărbătoarea pascală. Iată care sunt acestea şi ce semnificaţii au ele dacă le aşezi în casă sau le dăruieşti celor apropiaţi de Paşte:

Crini
Dintre toate florile, crinii sunt florile care transmit cel mai puternic un mesaj religios, în special crinii albi. Simbol al purităţii, curăţeniei sufleteşti şi al speranţei, florile de crin sunt o alegere foarte bună pentru a-ţi înfrumuseţa casa într-o zi de sărbătoare şi pentru a transmite o energie bună întregii familii.
 

Narcise
De obicei, narcisele înfloresc în perioada sărbătorii de Paşte, iar narcisele galbene sunt cele care transmit cel mai bine semtimentul de fericire datorită culorii lor. Galbenul este simbolul soarelui, al vieţii, al prieteniei. De aceea este recomandat ca în ziua de Paşte să ai pe masă o vază sau un aranjament floral cu narcise.

Lalele
Un alt simbol al primăverii, lalelele sunt perfecte pentru a fi aşezate pe masa de Paşte sau pentru a le oferi dacă mergi în vizită. Semnifică iubirea şi trăinicia sentimentelor, în ciuda dificultăţilor sau obstacolelor. De asemenea, lalelele sunt şi simbolul iertării.         

Un aranjament de Paște cu lalele colorate, hortensii și trandafiri va colora masa de Paște în cel mai frumos mod.

Acest aranjament este ideal și pentru a transmite urări calde celor dragi pe care nu-i poți vizita. Sigur primirea unui astfel de cadou în preajma sărbătorilor pascale îi va face să te simtă mai aproape.

Crizanteme

Deşi nu sunt flori specifice primăverii, crizantemele sunt simbolul loialităţii, sunt flori vesele şi simbolizează bucuria. Cele în culori calde precum galben sau portocaliu sunt o alegere inspirată pentru aranjamentul festiv pe care să îl aşezi pe masa de Paşte.

Cale

Forma calelor seamănă cu o trompetă şi se spune că îngerii cântau bucuria învierii cu ajutorul lor. Sunt simbolul tinereţii, al renaşterii, devotamentului şi al divinităţii. Într-un aranjament floral sau într-un buchet elegant, calele vor fi o alegere foarte bună pentru un cadou de Paşte.

Florile, indiferent de tipul lor, sunt modalităţi de înfrumuseţare a oricărei zile, cu atât mai mult a unei zile de sărbătoare. Poţi comanda pentru masa de Paşte un aranjament floral sau un buchet de flori din colecţia Flori de Paşte. În plus, cu flori poţi fi alături şi de cei dragi care nu-ţi sunt aproape în acest an de Paşte.