magnolia.ro

Ce flori oferim de Ziua Mamei

28 Aprilie 2022
Ce flori oferim de Ziua Mamei

Nu se putea să nu existe o zi dedicată celor mai speciale ființe din viețile noastre. Ziua mamei este o sărbătoare internaţională care celebrează mamele şi maternitatea, însă nu are o dată fixă, ea fiind sărbătorită la date diferite în funcție de țară. În Statele Unite, locul de unde a pornit această tradiție, precum și în alte aproximativ 70 de țări, Ziua Mamei se sărbătorește în a doua duminică a lunii mai.

În România, Ziua mamei a început să fie sărbătorită începând cu anul 2010 în prima duminică a lunii mai. Tot atunci se sărbătorește și în Ungaria, Angola, Lituania, Mozambic, Portugalia și Spania.

Dragostea pentru mama este cea mai profundă, așa că nu se putea să nu existe o zi în care să ne arătăm recunoştinţa, iubirea şi preţuirea pentru mamele noastre. Tradiția spune că cele mai potrivite cadouri în această zi sunt florile și micile obiecte realizate manual.

Ce flori să oferi de Ziua Mamei?

Dacă ne gândim la culoare, cele mai potrivite sunt florile în nuanțe de galben, portocaliu și roz. Sunt culori asociate cu liniștea, căldura, aprecierea, așa că sunt ideale pentru a-ți surprinde mama într-o astfel de zi.

Garoafele, în special cele roz, sunt florile asociate mamelor, așa că ia-le în considerare de fiecare dată când vrei să-i faci un cadou mamei. Reprezintă admirația, iubirea profundă și afecțiunea, fiind un simbol al legăturii dintre mamă și copil.

O altă floare pe care o poți dărui mamei este trandafirul. Trandafirii nu sunt asociați doar cu iubirea romantică. Cei de culoare portocalie îi vor transmite mamei că îți este dor de ea, în timp ce trandafirii roz sunt un simbol al gratitudinii.

Lalelele nu trebuie uitate. Fie că alegi un buchet din lalele galbene, fie unul cu lalele multicolore, ele sunt florile de primăvară cu care nu dai greș.

Orhideele sunt simbolul forței, al dragostei și frumuseții, așa că sunt perfecte pentru fiecare mamă.

Fiind un simbol al devotamentului, crinii sunt și ei flori potrivite pentru a marca ziua mamei. Alege crini albi sau roz și mulțumește-i mamei pentru grija cu care te-a crescut. Vezi mai multe sugestii de flori pentru Ziua Mamei.

Indiferent de ce flori alegi, nu uita să însoțești cadoul tău de un mesaj prin care să îi spui mamei cât de mult o prețuiești.

Ce flori oferim de Ziua MameiCe flori oferim de Ziua MameiCe flori oferim de Ziua Mamei