magnolia.ro

5 flori și plante norocoase pe care să le incluzi în aranjamentele de nuntă

23 Mai 2022
5 flori și plante norocoase pe care să le incluzi în aranjamentele de nuntă

Pe lângă aspectul estetic al aranjamentelor florale de la nuntă, nu trebuie neglijată nici simbolistica florilor. Tocmai de aceea, multă lume preferă să introducă printre florile preferate și flori sau plante considerate de bun augur.

Iată care sunt 5 dintre cele mai norocoase flori și plante pe care le poți avea în buchetul de mireasă sau în aranjamentele florale de la nuntă:

  1. Bujorii

Nu este o surpriză faptul că bujorii, cu florile lor bogate, simbolizează norocul, prosperitatea și dragostea. Aceste flori sunt asociate cu inocența, feminitatea, farmecul și pacea, fiind și simbolul prieteniei și frumuseții.  Despre bujori se spune că nu trebuie să lipsească din buchetul de mireasă, având rol de talisman pentru tinerii căsătoriți.

În China se crede că bujorii aduc bogăție și se obișnuia brodarea unei flori de bujor pe rochia de mireasă. În Coreea, bujorii reprezintă fericirea și pasiunea conjugală și sunt folosiți în aranjamentele florale de pe masa mirilor.

2. Trandafirii

Probabil cea mai populară floare când vine vorba despre nunți, trandafirul se remarcă prin diversitatea de culori și dimendiuni disponibile. Fiind simbolul dragostei și al pasiunii, nu este de mirare că a ajuns să fie una dintre florile extrem de cerute atât pentru buchetul de mireasă, cât și pentru aranjamentele florale de la nuntă.

3. Orhideele

Asociate cu fertilitatea, bogăția, luxul și norocul, orhideele sunt considerate unele dintre florile benefice pentru ziua nunții. Orhideele albe vor crea decoruri elegante, însă, pentru persoanele care preferă un decor extravagant, orhideele mov sau bordo pot fi variante de luat în calcul.

4. Rozmarinul

Dacă vorbim despre verdeața decorativă care completează florile în buchete sau în aranjamentele florale, trebuie să știm că și la acest capitol există variante considerate aducătoare de noroc. Rozmarinul este una dintre ele și se consideră simbol al fertilității. În Cehia, de exemplu, inclusiv domnișoarele de onoare obișnuiau să poarte în păr ramuri de rozmarin.

5. Ramurile de măslin

Într-o nuanță deosebită de verde argintiu, ramurile de măslin nu doar arată foarte bine în aranjamentele florale, dar sunt și simbolul păcii. Datorită longevității extraordinare a măslinilor, se spune că prezența ramurilor de măslin la nuntă va duce la o căsnicie lungă și fericită.

Când alegi ce aranjamente florale vei avea la nuntă, gândește-te la tema nunții, la culorile și florile preferate, dar ține cont și de aceste simboluri. Un strop de noroc în plus nu strică nimănui!