magnolia.ro

Cele mai bune plante de apartament. 5 sugestii de la floristii nostri

06 Aprilie 2023
Cele mai bune plante de apartament. 5 sugestii de la floristii nostri

Plantele de apartament sunt un decor deosebit, care aduc un colț din natură chiar la tine acasă. Mai mult decât aspectul lor, plantele aduc o mulțime de beneficii sănătății fizice și mintale. Află din acest articol ce avantaje oferă plantele de apartament, care sunt cele mai bune plante de apartament, dar și cum să le îngrijești! 

Ce avantaje îți oferă plantele de apartament

Mai mult decât un decor frumos în casa ta, plantele reprezintă o sursă de energie pozitivă și optimism. Împreună cu frunzele strălucitoare, acestea vin în viața ta cu o mulțime de beneficii. Iată câteva dintre avantajele de a avea o plantă de apartament!

Plantele purifică aerul

Este cunoscut faptul că plantele purifică aerul deoarece absorb dioxidul de carbon și alte toxine, care se găsesc în încăperile unei locuințe. Fie că vorbim despre toxinele chimice din vopseluri sau pur și simplu despre praf, plantele ajută la diminuarea acestora și la îmbunătățirea calității aerului. 

Plantele reduc stresul

Plantele aduc energie pozitivă în orice încăpere și reduc nivelurile de stres și anxietate. Multe studii au arătat că simpla prezență a plantelor sporesc o stare de bani, te calmează și te fac să uiți de grijile cotidiene. De asemenea, îngrijirea plantelor poate fi un hobby relaxant pentru multe persoane. 

Plantele sporesc productivitatea

Dacă ai un spațiu de lucru în apartamentul tău, adaugă plante în decorul acestuia și observă dacă productivitatea ta s-a îmbunătățit. Multe persoane susțin că în preajma plantelor devin mai creativi și sunt capabili să rezolve mai rapid orice problemă. 

Plantele te conectează cu natura

În agitația urbană din vremurile noastre, o ieșire în natură a devenit din ce în ce mai greu accesibilă. Astfel, plantele aduc un colț de natură în casa ta, adaugă culoare și viață oricărui spațiu. De asemenea, poți alege dintre varietate de plante, deci poți crea chiar o atmosferă exotică în locuința ta. 

Cele mai bune plante de apartament

Acum că ai aflat care sunt beneficiile lor, îți vom prezenta 5 cele mai bune plante de apartament recomandate de specialiștii noștri. Acestea înfrumusețează locuința ta și, mai mult decât atât, sunt ușor de îngrijit. Iată care sunt sugestiile noastre! 

Sansevieria

Sansevieria, cunoscută și ca Planta Șarpe sau Limba Soacrei, este o plantă care și-a câștigat popularitatea datorită rezistenței sale. Aceasta necesită o udare minimă și rezistă în condiții de lumină scăzută. De asemenea, are o capacitate foarte mare de a elimina toxinele din aer. În unele culturi, această plantă aduce noroc. Pe lângă simbolismul său pozitiv, în medicina tradițională, se crede că Sansevieria are proprietăți antiinflamatorii. 

 

Crinul păcii

Crinul păcii sau Spathiphyllum este o altă plantă excelentă pentru interior, care este ușor de îngrijit. Preferă lumina scăzută spre medie și trebuie udată doar o dată pe săptămână. Crinul păcii este cunoscut pentru capacitatea sa de a îmbunătăți calitatea aerului din interior, dar și pentru florile albe delicate. În general, această plantă este asociată cu pacea, puritatea și liniștea. 

 

Ficus Elastica

Ficus Elastica, cunoscut și ca planta de cauciuc, este o plantă de interior populară, cu o varietate de semnificații simbolice în diferite culturi și tradiții. Preferă lumina puternică, indirectă și trebuie udată doar o dată pe săptămână. Ficus Elastica este adesea folosit în Feng Shui pentru a îndepărta energia negativă și pentru a promova un sentiment de siguranță și stabilitate acasă sau la locul de muncă.

 

Zamioculcas

Zamioculcas, cunoscută și sub numele de planta ZZ, este o plantă de interior populară, cu o varietate de beneficii și semnificații simbolice. Planta ZZ tolerează lumina slabă și necesită o udare minimă. De asemenea, este cunoscută pentru capacitatea de a purifica aerul din orice încăpere. Zamioculcas se mai numește și copacul dolarului, întrucât se crede că aduce prosperitate și succes financiar celui care o îngrijește. 

 

Bonsai Ficus Ginseng

Bonsai Ficus Ginseng este o plantă cu adevărat specială, care îți transformă locuința într-un spațiu Feng Shui. În ceea ce privește simbolismul, micul copac este adesea asociat cu longevitate, prosperitate și succes. În cultura chineză, se crede că Bonsai Ficus Ginseng aduce noroc și este adesea oferit cadou pentru ocazii speciale, cum ar fi nunți sau deschideri de afaceri.

 

Cum îngrijești corect plantele din locuință

Îngrijirea plantelor este o activitate relaxantă, plină de satisfacții și împliniri. Pe de altă parte, poate fi o provocare dacă ești nou în grădinărit. Pentru a te ajuta să te bucuri de plantele tale cât mai mult timp, iată cum să le îngrijești corect în câțiva pași simpli! 

Asigură lumina adecvată plantelor

În funcție de plantă, există nevoi diferite, însă, majoritatea plantelor de apartament preferă lumina puternică și indirectă. Trebuie să fii atent la amplasarea acestora, întrucât prea multă lumina sau prea puțină le poate scurta viața. 

Udă plantele în mod regulat

Cantitatea și frecvența de udare a plantelor variază în funcție de tipul de plantă, dimensiunea acesteia și de temperatura și umiditatea din casa ta. Ca regulă generală, majoritatea plantelor de interior preferă să fie udate atunci când solul este uscat la suprafață. Ai grijă, udatul excesiv poate duce la putrezirea rădăcinilor. 

Fertilizează plantele

Pentru a le asigura o creștere sănătoasă, plantele de interior au nevoie de o fertilizare regulată. Pentru cele mai bune rezultate, asigură-te că alegi un îngrășământ potrivit nevoilor specifice plantei dumneavoastră. 

Păstrează plantele curate

Praful acumulat pe frunzele plantelor de interior le poate încetini procesul de fotosinteză și creștere. Asigură-te că ștergi regulat frunzele plantei pentru a le menține curate și sănătoase. 

Oferă iubire plantelor 

Mai mult decât toate aceste instrucțiuni de îngrijire, nu uita să adaugi iubire în procesul de creștere al plantelor. Se crede că acestea simt grija proprietarului și prosperă în casele pline de dragoste și energie pozitivă. 

 

Acum că ai aflat ce avantaje aduc plantele de interior, care sunt sugestiile noastre pentru cele mai bune plante de apartament, dar și care sunt pașii esențiali în îngrijirea acestora, nimic nu te oprește din a-ți înfrumuseța locuința. Fie că îți dorești o plantă pentru decor, pentru purificarea aerului sau pentru a-ți aduce o stare de bine, există o opțiune pentru fiecare.