magnolia.ro

Ce flori daruim de 1 Martie

22 Februarie 2021
Ce flori daruim de 1 Martie

Dacă 1 Martie înseamnă începutul primăverii, iar toată lumea asociază primăvara cu florile, este imposibil să nu aduci celor dragi bucurii cu ajutorul lor tocmai în această zi. Florile sunt cadoul pe care orice femeie îl apreciază, așa că, pe lângă clasicul mărțișor, un buchet de flori de 1 Martie va fi primit cu bucurie. O altă idee este să transformi buchetul în sine într-un mărțișor, adăugându-i un șnur alb-roșu, simbolul începutului de primăvară.

Florile de primăvară sunt, evident, vedetele acestei zile, iar dacă vrei să transmiți un mesaj anume prin buchetul pe care îl oferi, alege-le în funcție de semnificația lor. Iată care sunt florile cu care poți transmite cele mai frumoase gânduri de Mărțișor:

Lalelele

Sunt printre cele mai populare și iubite flori de primăvară, iar acest lucru nu este întâmplător. Pe lângă faptul că se găsesc într-o varietate de culori impresionantă, sunt și un simbol al iubirii statornice, profunde, devenind astfel un cadou perfect atât pentru persoana iubită, cât și pentru cei apropiați.

În funcție de culoarea lor, lalelele pot fi interpretate diferit. Lalelele roșii sunt simbolul dragostei, în timp ce lalelele mov reprezintă distincția și respectul. Cu cele albe îți poți cere iertare, iar cele galbene transmit mesajul „Totul va fi bine”, fiind vesele și optimiste.

Când vrei să spui cuiva „Îți doresc o primăvară minunată!”, un buchet cu lalele multicolore este o alegere cu care vei avea succes.

Narcisele

Narcisele sunt asociate cu renaşterea, cu noile începuturi, datorită faptului că sunt printre primele flori care apar primăvara. Narcisa este considerată și floarea prieteniei şi a respectului. În China, ea simbolizează norocul, prosperitatea şi speranţa, așa că un buchet cu narcise oferit în prima zi de primăvară este cum nu se poate mai potrivit.

În plus, narcisele sunt florile celor născuți în luna martie, deci le poți oferi cu ocazia zilei de naștere pe parcursul întregii luni, nu doar pe 1 Martie.

Zambilele

Zambilele sunt un simbol al afecțiunii, fiind potrivite dacă vrei să faci un cadou membrilor familiei sau prietenilor. Zambila mai poate fi asociată cu fidelitatea și constanța sentimentelor. Bunătatea, tandrețea și amabilitatea sunt și ele simboluri ale zambilei, așa că nu uita de această floare dacă vrei să le faci o surpriză de Mărțișor celor apropiați. Este potrivită și să spui cuiva drag un „Mulțumesc” sincer.

Freziile

Freziile sunt o alegere frecventă atât a bărbaților, cât și a femeilor care vor să facă un cadou parfumat. Sunt un simbol al încrederii, prieteniei și inocenței, dar sunt considerate și florile misterului datorită parfumului lor subtil.

În epoca victoriană, ele simbolizau încrederea dintre parteneri, deci sunt foarte potrivite dacă vrei să le dăruiești persoanei iubite la începutul primăverii.

Fie că alegi un buchet sau un aranjament floral format dintr-o singură specie, fie că optezi pentru un buchet mixt, cu mai multe flori de primăvară, prospețimea și energia florilor vor aduce un plus de culoare acestei zile.

 

Ce flori daruim de 1 MartieCe flori daruim de 1 MartieCe flori daruim de 1 MartieCe flori daruim de 1 MartieCe flori daruim de 1 MartieCe flori daruim de 1 MartieCe flori daruim de 1 Martie