magnolia.ro

8 sfaturi pentru a păstra lalelele mai mult timp

16 Martie 2021
8 sfaturi pentru a păstra lalelele mai mult timp

Multă lume le adoră, dar cu toții știm că lalelele nu sunt florile de care să ne bucurăm prea mult timp, mai ales dacă ne referim la florile tăiate. Există însă câteva trucuri care te pot ajuta să prelungești viața delicatelor lalele. Iată 8 sfaturi pentru a păstra lalelele mai mult timp!

1. Înainte de a introduce lalelele în apă, taie 1 cm din codițe sub jet de apă. Tăietura trebuie să fie oblică pentru a crea o suprafață cât mai mare de absorbție a apei.

Se recomandă tăiere sub jet de apă pentru a împiedica formarea unor bule de aer pe suprafața de absorbție, bule care pot împiedica hidratarea corespunzătoare.

2. Îndepărtează frunzele de pe tulpini. Dacă acestea ajung în apă, riscul de a putrezi și de a scurta viața florilor este foarte mare.

3Adaugă în apă câteva picături de lămâie. Aciditatea sucului de lămâie va împiedica dezvoltarea bacteriilor care duc la putrezirea tulpinilor.

4Așează vaza cu lalele într-o cameră mai răcoroasă. Nu trebuie să uităm că lalelele sunt flori de primăvară, deci temperatura ridicată nu le va face bine. Ferește-le și de soare deoarece acesta va grăbi deschiderea florilor, deci și ofilirea lor.

5Nu așeza vaza cu lalele lângă un coș cu fructe. Fructele elimină hormonul numit etilenă care grăbește înflorirea.

6Schimbă apa în fiecare zi și folosește apă rece. Nu uita să adaugi suc de lămâie în apa proapspătă.

7Taie codițele lalelelor de fiecare dată când schimbi apa pentru împrospătarea suprafeței de absorbție. E suficient să tai aproximativ 1 cm de fiecare dată.

8Spală vaza de fiecare dată când împrospătezi apa. O vază curată va duce la prelungirea perioadei în care lalelele tale își vor păstra frumusețea.

Respectând aceste reguli simple, vei vedea că lalelele își vor păstra prospețimea o perioadă mai lungă, iar tu te vei putea bucura de veselia pe care o emană. 

8 sfaturi pentru a păstra lalelele mai mult timp8 sfaturi pentru a păstra lalelele mai mult timp8 sfaturi pentru a păstra lalelele mai mult timp8 sfaturi pentru a păstra lalelele mai mult timp8 sfaturi pentru a păstra lalelele mai mult timp8 sfaturi pentru a păstra lalelele mai mult timp8 sfaturi pentru a păstra lalelele mai mult timp8 sfaturi pentru a păstra lalelele mai mult timp