5 flori potrivite pentru cei care suferă de alergii

Se spune că toată lumea iubește florile. Însă când ești alergic la ele , apropierea de flori poate fi un adevărat chin. Strănutul, lăcrimarea și mâncărimea ochilor sunt câteva dintre reacțiile greu de calmat de către alergici atunci când sunt în preajma florilor.

Dacă suferi de alergii, probabil acest lucru te împiedică să ai în casă o vază cu flori. De asemenea, dacă persoane dragi ție sunt alergice la polen, cu siguranță nu te-ai gândit niciodată să le oferi un buchet de flori. Acest lucru se poate schimba deoarece nu toate florile sunt motiv de îngrijorare. Iată câteva dintre florile care nu stârnesc reacții alergice:

Top 5 flori care nu provoacă alergii

Hortensiile

Unele dintre cele mai iubite flori de vară sunt hortensiile. Cu florile lor bogate și culorile variate, hortensiile sunt foarte prietenoase cu cei alergici. Grăuncioarele de polen sunt foarte lipicioase, așa că se desprind cu mare greutate de pe floare, deci nu ajung în aer. Acesta este motivul pentru care nu cauzează probleme celor alergici. Poți opta pentru o plantă în ghiveci sau pentru un buchet cu hortensii atunci când vrei să îți înfrumusețezi casa sau vrei să faci un cadou.       

Crinii

Deși greu de crezut, crinii sunt unele dintre florile pe care alergicii le pot tolera cu ușurință, chiar dacă au un parfum puternic. Secretul este să fie îndepărtate staminele. Acestea conțin o cantitate mare de polen, însă odată înlăturate, crinii nu mai sunt o problemă. Se recomandă în special crinii asiatici.

Begoniile

Dacă te gândești să oferi o plantă cu flori la ghiveci, Begonia este o alegere cu care nu dai greș. Pe lângă faptul că este foarte ușor de întreținut, poate fi o încântare și pentru cei ce suferă de alergii pentru că nu va provoca reacții neplăcute.

Orhideele

Datorită cantității foarte mici de polen pe care florile de orhidee o conțin, acestea devin unele dintre cele mai bune cadouri pentru alergicii la polen. De asemenea este planta pe care o poți avea tot anul în casă fără să cauzeze neplăceri.

Trandafirii

Îndrăgostiții pot răsufla ușurați. Mult iubiții trandafiri nu provoacă alergii, așa că pot fi oferiți cu încredere persoanelor dragi. Particulele de polen sunt destul de mari la trandafiri, așa că e mult mai greu să ajungă în aer comparativ cu speciile a căror polen este extrem de fin.

Știind care sunt florile ce nu provoacă reacții alergice, e mai simplu pentru toată lumea să se bucure de frumusețea lor.