magnolia.ro

Florile ne fac fericiţi!

07 Iulie 2016
Florile ne fac fericiţi!

Efectul florilor asupra psihicului uman este mai benefic decât am putea crede. Oricine poate să confirme că în momentul în care a primit un buchet de flori, un zâmbet i-a apărut brusc pe faţă. Însă acel zâmbet nu este singurul lucru care ni se întâmplă, ci primirea unui buchet de flori are implicaţii mult mai mari asupra stării generale de spirit.

Nu există dubii că florile stârnesc cele mai sincere zâmbete. Au fost efectuate studii care indică faptul că dintre multiple cadouri florile au cel mai mare impact emoţional asupra noastră.

Un studiu celebru în acest sens este cel efectuat în anul 2005 la Universitatea Rutgers de către Jeannette Haviland-Jones şi soţul său, Terry McGuire. La acest studiu au participat 147 de persoane. Una dintre etapele studiului presupunea oferirea fiecărui participant a unui cadou drept mulţumire pentru participarea lor, însă având scopul de a monitoriza reacţiile.

Au existat trei grupuri: unii au primit un buchet de flori, alţii un coş cu fructe, iar al treilea grup o lumânare. Rezultatele au fost uimitoare: toţi cei care au primit flori au fost vizibil încântaţi, în timp ce doar 90% dintre cei care au primit fructe au zâmbit şi doar 77% dintre cei ce au primit o lumânare. După 3 zile toţi participanţii care primiseră flori aveau o stare de spirit mult îmbunătăţită.

Florile au aşadar un efect imediat, dar de lungă durată. Participanţii la studiu au declarat că se simt mult mai puţin depresivi, nervoşi sau agitaţi după ce au primit flori şi au demonstrat o privire mai optimistă asupra vieţii şi un comportament mai vesel. S-a demonstrat că persoanele care primesc flori sunt mai creative, mai optimiste, cu o stimă de sine mai mare.

 

Culoarea florilor primite contează, parfumul lor, de asemenea. Aceste elemente, împreună cu aspectul general al buchetului se pare că au efecte foarte puternice asupra psihicului nostru. Florile ne stimulează, ne dau energie şi încredere. Persoanele care se înconjoară de flori sunt mai productive, mai zâmbitoare şi, da, mai fericite!

Florile sunt fără îndoială un remediu pentru multe probleme legate de starea de spirit şi de dispoziţie. Tocmai de aceea, ori de câte ori aveţi pe cineva drag într-o stare mai puţin bună, indispus sau acaparat de probleme, gândiţivă că florile pot face minuni. Dăruiţi buchete de flori pentru a aduce zâmbete adevărate şi emoţie pozitivă!