magnolia.ro

Alege florile potrivite pentru fiecare ocazie

18 Mai 2016
Alege florile potrivite pentru fiecare ocazie

Ocaziile cu care dăruim flori sunt diverse. Tocmai de aceea, trebuie să ştim că florile nu se oferă la întâmplare şi nu orice tip de floare este potrivit în orice context. În funcţie de evenimentul pe care dorim să îl marcăm cu ajutorul florilor, vom alege şi tipul de buchet. Zilele de naştere, aniversările, căsătoria sau botezul sunt doar câteva evenimente pentru care va sugeram cele mai adecvate flori şi tipuri de buchete.

Flori pentru ziua de naştere

Unele dintre cele mai frecvente ocazii cu care oferim flori sunt zilele de naştere ale celor dragi. Fiind vorba despre ziua care ne defineşte cel mai mult, cea mai bună idee este să oferim florile preferate ale sărbătoritului. Dacă ştim că iubeşte crinii, nu avem cum să dăm greş cu un buchet din crini.

Florile mai pot fi alese în funcţie de zodie sau în funcţie de luna în care s-a născut persoana căreia vrem să-i spunem „La mulţi ani”. Poate nu ştiaţi faptul că fiecărei luni calendaristice îi corespunde o floare, aşa că de ce să nu facem surprize plăcute tinând cont şi de acest aspect? Garoafele sunt florile lunii ianuarie, Panseluţele, florile lunii februarie; lunii martie îi corespund narcisele, lui aprilie, margaretele, iar lunii mai, crinii. Pentru cei născuţi în iunie putem oferi trandafiri, nemţişor pentru cei născuţi în iulie, gladiole pentru sărbătoriţii lunii august şi aster pentru cei ai lunii septembrie. Florile lunii octombrie sunt crăiţele, ale lunii noiembrie, crizantemele, iar decembrie are, evident, steaua crăciunului ca floare specifică.

În funcţie de cine este persoana sărbătorită, puteţi alege cele mai frumoase flori pentru zile de naştere, astfel încât să le faceţi celor dragi surprize neaşteptate.

Flori pentru prima întâlnire

Deşi în ultime vreme nu mai este un gest foarte des întâlnit, a oferi flori la prima întâlnire rămâne un semn de galanterie apreciat de majoritatea domnişoarelor. Trebuie însă şă ştim că nu vom oferi niciodată trandafiri la primele întâlniri, aceştia având implicaţii mult mai profunde. Cele mai potrivite flori sunt lalelele, irişii, liliacul sau o combinaţie de flori de primăvară.

Ideal este ca domnii să ofere flori la întâlnire dacă îşi iau partenera de acasă, nu dacă se vor întâlni într-un loc public. Astfel florile vor putea fi lăsate acasă, în vază, şi nu vor deveni un accesoriu incomod de care să aibă grijă pe tot parcursul întâlnirii.

Flori pentru ziua îndrăgostiţilor

Nu încape îndoială că cele mai căutate flori în această zi sunt trandafirii. Ei sunt, într-adevăr, o alegere perfectă. Fie că sunt roşii, roz sau o combinaţie de roşu cu alb, ei simbolizează iubirea profundă. Se poate însă ca persoana iubită să nu fie o iubitoare a acestei flori. În această situaţie, alegerea cea mai bună este un buchet creat din florile ei preferate.

Flori pentru căsătorie A dărui flori miresei este un obicei răspândit, însă nu este un gest întâlnit în toate culturile. Ţinând cont că floarea purităţii şi a căsătoriei este crinul, un buchet de crini este una dintre cele mai potrivite alegeri din punct de vedere simbolic. Un buchet alcătuit din flori în nuanţe pale poate fi o altă alegere inspirată. […] citeşte continuarea articolului pe sapteseri.ro.