magnolia.ro

Florile cresc productivitatea la locul de muncă

18 August 2016
Florile cresc productivitatea la locul de muncă

Numeroase studii au demonstrat faptul că florile nu sunt doar o plăcere pentru privire, ci au o mulţime de proprietăţi ce ne influenţează în bine sănătatea, starea de spirit sau productivitatea. Când vorbim despre o companie, a avea angajaţi productivi poate însemna cheia succesului. Conform experţilor în business, a fi competitiv pe piaţa modernă are la bază exact prezenţa în firmă a angajaţilor fericiţi şi productivi.

Un studiu condus de Dr. Roger Ulrich de la Universitatea A&M din Texas, arată că un lucru extrem de simplu, cum este aducerea într-un birou a unei vaze cu flori sau a aunei plante, are efecte demne de luat în calcul dacă dorim să creştem productivitatea la locul de muncă. S-au obsevat îmbunătăţiri notabile în ceea ce priveşte găsirea de soluţii la anumite probleme, creşterea capacităţii creative şi generarea de idei.

Experimentul realizat de Universitatea din Texas a durat 8 luni şi a implicat atât femei, cât şi bărbaţi. S-au creat condiţii de muncă diferite şi s-a măsurat productivitatea angajaţilor implicaţi. Au fost gândite trei medii de lucru: unul decorat cu flori şi plante, altul cu sculpturi, iar al treilea, lipsit de orice ornament sau plante. În timpul studiului, atât femeile, cât şi bărbaţii din birourile cu plante şi flori au demonstrat o gândire inovativă, au avut mai multe idei şi soluţii originale. S-a observat că bărbaţii sunt cei care au avut cu 15% mai multe idei, în timp ce femeile au devenit mai creative şi au găsit mai multe soluţii în rezolvarea problemelor.

Aşadar, pentru a avea succes, trebuie identificate elementele care îi fac pe angajaţi să se simtă bine la locul de muncă, să le dea o stare de bine şi să le crească eficienţa. Florile sunt un elemet sigur în acest sens, aşa că, o vază cu flori mereu proaspete sau o plantă la ghiveci prezente în fiecare birou este o soluţie la îndemâna oricui. Florăria Magnolia vă pune la dispoziţie o gamă variată de buchete de flori care să vă înveselească ziua la birou şi să vă dea un plus de energie şi creativitate.