magnolia.ro

Cum să mulțumești pentru florile primite

08 Mai 2019
Cum să mulțumești pentru florile primite

Când vine vorba despre flori și bune maniere, multă lume pune accent pe modul în care persoana care dăruiește florile face acest gest. Nu trebuie să uităm însă că și felul în care primim florile și modalitatea prin care mulțumim pentru ele sunt la fel de importante.

Dacă florile nu îți sunt oferite personal, ci printr-un serviciu de livrare de flori, este foarte important să transmiți un feedback, astfel încât expeditorul să știe că darul său a ajuns la destinație. Arată-le întotdeauna celor de la care primești un buchet de flori că apreciezi gestul lor și mulțumește-le. Cum este politicos să faci asta? Totul pornește de la relația pe care o ai cu persoana care ți-a trimis florile.

Dacă ai parte de o surpriză din partea prietenilor, a unui membru al familiei sau a persoanei iubite, ceea ce trebuie să faci imediat după ce ai primit florile este să telefonezi expeditorului și să îi mulțumești. Reacțiile întârziate la astfel de gesturi frumoase ar putea crea impresia că nu apreciezi cadoul primit, așa că recomandat este să transmiți mulțumirile tale cât mai repede de momentul în care primești florile.

Să împărtășești bucuria primirii unui cadou în social media este un lucru des întâlnit în zilele noastre, așa că, dacă vorbim despre cineva apropiat, un „Mulțumesc” spus pe rețelele sociale a devenit cât se poate de firesc. Totuși, acest lucru trebuie să vină doar după ce i-ai mulțumim personal expeditorului.

O altă variantă este să mulțumești, la rândul tău, printr-un gest frumos. Dacă florile au venit de la membrii familiei, să-i surprinzi cu un desert gustos ar putea fi cel mai apreciat ”Mulțumesc.”

Tonul și modalitatea prin care mulțumești pentru primirea unui buchet de flori sau a unui aranjament floral se schimbă când relația pe care o ai cu expeditorul este una formală. Dacă primești flori de la colaboratori sau parteneri de business, recomandat este să le mulțumești în scris. Alege o felicitare într-o culoare neutră și scrie câteva cuvinte prin care să arăți cât de mult te-a bucurat primirea florilor. Evită detaliile prea multe sau formulările prea prietenoase.

Un gest elegant, cum este trimiterea unui buchet de flori, nu trebuie nici într-un caz trecut cu vederea. Spune, așadar, un „Mulțumesc” prietenos, jucăuș sau oficial, adaptat relației pe care o ai cu expeditorul.

Cum să mulțumești pentru florile primiteCum să mulțumești pentru florile primiteCum să mulțumești pentru florile primite