magnolia.ro

Cum se îngrijesc orhideele iarna

15 Ianuarie 2019
Cum se îngrijesc orhideele iarna

Ai observat că orhideele tale nu arată la fel de bine ca în sezonul cald? S-ar putea să nu le oferi toate condițiile de care au nevoie pe parcursul iernii. Orhideea Phalaenopsis este cea mai populară dintre orhidee și, în același timp, una dintre cele mai ușor de îngrijit. Cu toate acestea, și asupra ei trebuie să îți îndrepți puțin atenția pe parcursul iernii. Iată ce trebuie să faci pentru a avea orhidee sănătoase și în sezonul rece:

  • Așază orhideea într-un loc cu multă lumină

Zilele fiind scurte, iar orhideea o mare iubitoare de lumină, este indicat ca pe parcursul iernii să găsești pentru ea cel mai luminos loc din casă, astfel încât să beneficieze de cât mai multe ore de lumină pe zi.

Dacă vara trebuie evitate pervazele însorite, iarna este chiar indicat să așezi orhideea pe un pervaz orientat spre est sau vest.

  • Ferește orhideea de curenții de aer

Găsește pentru orhideea ta un loc cât mai ferit de curenți reci. Dacă este înflorită și observi că își pierde bobocii, curenții de aer ar putea fi principala cauză.

  • Asigură-i temperatura optimă

Pentru ca orhideele să treacă cu bine peste iarnă, dar și să le stimulezi următoarea înflorire, au nevoie de diferențe de temperatură între zi și noapte. Ideal ar fi ca în încăperea în care ții orhideele să nu fie mai mult de 14- 15 grade pe timpul nopții. Acest lucru simulează condițiile naturale în care cresc orhideele Phalaenopsis și le ajută în procesul de înflorire.

  • Udă orhideea mai rar

Dacă în mod normal, orhideea Phalaenopsis are nevoie de apă la 5-7 zile, iarna este recomandată reducerea udării. Astfel, este suficient dacă uzi orhideea o dată la 10 -14 zile. Acest interval poate să difere în funcție de temperatură și de umiditate, așa că fii atent la semnalele pe care le dă planta.

Udă întotdeauna orhideea dimineața, nu seara și folosește apă la temperatura camerei, nu rece. Având grijă la temperatura apei, se va evita un eventual șoc termic ce poate duce la pierderea bobocilor florali.

  • Ferește orhideea de aerul uscat

Una dintre problemele cu care se confruntă locuințele pe perioada iernii este aerul prea uscat. Pentru a-i oferii orhideei tale confortul de care are nevoie, evită să o ții aproape de sursele de căldură și încearcă să crești umiditatea din încăpere. Poți apela la un umidificator sau poți așeza ghiveciul plantei pe un strat de pietriș umed.

  • Redu fertilizarea

Și orhideele, la fel ca restul plantelor, au nevoie de mici pauze când vine vorba despre administrarea îngrășământului. Tocmai de aceea, odată cu reducere udării și reducerea temperaturii,

se recomandă și o pauză mai lungă între fertilizări. Este suficientă fertilizarea o dată pe lună, cu îngrășământ specific de orhidee.

Știind aceste lucruri, îți va fi mai ușor să ai orhidee sănătoase pe tot parcursul anului. Dacă vrei să îmbogățești colecția de orhidee sau vrei să faci un cadou cuiva drag, comandă orhidee online și ai livrarea asigurată.

Cum se îngrijesc orhideele iarnaCum se îngrijesc orhideele iarnaCum se îngrijesc orhideele iarnaCum se îngrijesc orhideele iarna