magnolia.ro

Cum sa faci un aranjament floral de Halloween

27 Octombrie 2021
Cum sa faci un aranjament floral de Halloween

În mijlocul sezonului de toamnă, când natura își dezvăluie paleta de culori și frunzele încep să cadă, sărbătoarea Halloween aduce cu ea o senzație de mister și magie. De obicei asociată cu măști și costume spectaculoase, această sărbătoare ascunde un potențial creativ fascinant - dovlecii sculptați. Descoperă în continuare cum poți transforma dovlecii în adevărate opere de artă florale, aducând astfel o notă de originalitate și mister în decorul tău de sărbătoare.

De ce ai nevoie pentru a face un aranjament floral în dovleac

De ce ai nevoie pentru a face singur un aranjament floral în dovleac? În primul rând, de un dovleac cu o formă cât mai regulată pentru a avea stabilitate și a nu se răsturna odată umplut cu flori. Mai ai nevoie de flori, un cuțit sau un cutter, foarfece, o lingură, burete pentru aranjamente florale, folie, sfoară și panglici.

Ghid pentru crearea unui aranjament floral în dovleac

În acest ghid pas cu pas, îți vom arăta cum să transformi un simplu dovleac într-o bază de aranjament floral elegant, potrivit pentru orice ocazie. Vei descoperi cum să pregătești dovleacul, cum să alegi florile potrivite și cum să aranjezi elementele astfel încât să obții un decor spectaculos. 

  1. Pregătește dovleacul

Începe prin a tăia partea superioară a dovleacului cu ajutorul unui cuțit sau a unui cutter și scobește miezul ajutându-te de o lingură rezistentă. Dacă vrei să obții un aranjament ușor de transportat, îi poți atașa o toartă, făcând două orificii pe părțile laterale ale dovleacului de care prinzi o sfoară mai groasă.

După ce ai scos miezul, așază în interior o folie de plastic, iar, după aceea, un burete umed. Folia are rolul de a împiedica apa din burete să ajungă pe suprafața dovleacului, lucru ce ar duce la deteriorarea mult mai rapidă a acestuia.

2. Decorează cu flori

Acum e momentul să lași artistul din tine să se manifeste. Alege florile preferate și aranjează-le în burete. Este important să elimini frunzele de pe tulpinile florilor și să tai codițele în unghi de 45 de grade chiar înainte de a le înfige în burete.

 

Pentru un echilibru cromatic, recomandat este să alegi atât flori colorate, cât și verdeață.  Folosește-te de crenguțele ramificate pentru a umple spațiile dintre flori, astfel încât să nu se vadă buretele sau folia.

În aranjamentul propus am folosit trandafiri portocalii Cherry Brandy, garoafe Green Trick, Eryngium, crenguțe de EricaIlex și Solanum, iar la capitolul verdeață, am folosit Eucalipt, Ruscus și Dracaena.

Am completat aranjamentul cu frunze ruginii de Quercus, un alt element al toamnei des întâlnit în aranjamentele florale de sezon.

3. Adaugă accesorii 

Dacă dorești, poți adăuga și alte accesorii de toamnă sau, dacă vrei să se încadreze și mai bine în atmosfera de Halloween, poți adăuga mici figurine în formă de păianjeni sau fantome.

După ce ai aranjat toate florile, verdeața și accesoriile, leagă o panglică în jurul dovleacului.  Este un ultim element ce va spori și mai mult farmecul aranjamentului.

Iată, așadar, că, în câțiva pași simpli, poți realiza un accesoriu perfect pentru seara de Halloween. Urmărește etapele și în acest video și inspiră-te pentru un dovleac de Halloween ca la carte!
Este adevărat că un aranjament floral într-un dovleac poate fi un accesoriu perfect pentru sărbătoarea de Halloween, adăugând o notă de eleganță și originalitate decorului tău. Cu toate acestea, versatilitatea acestui proiect nu se limitează doar la Halloween. Poți folosi această tehnică creativă pentru a crea aranjamente florale unice pentru o varietate de evenimente și ocazii speciale, cum ar fi petreceri de toamnă, nunti rustice, sau chiar doar pentru a decora casa ta într-un mod inedit.

Cum sa faci un aranjament floral de HalloweenCum sa faci un aranjament floral de HalloweenCum sa faci un aranjament floral de HalloweenCum sa faci un aranjament floral de Halloween