magnolia.ro

Cum sa faci un aranjament floral de Halloween

27 Octombrie 2021
Cum sa faci un aranjament floral de Halloween

Halloween înseamnă măști, costumații cât mai înfricoșătoare, schelete, vampiri, vrăjitoare și, nu în ultimul rând, dovleci sculptați.  Dacă ne referim la dovleci, felinarele nu sunt singurele decorațiuni pe care le poți face cu ajutorul lor. Îți arătăm în continuare cum poți folosi dovlecii pentru a realiza un aranjament floral de Halloween.

De ce ai nevoie pentru a face singur un aranjament floral în dovleac? În primul rând, de un dovleac cu o formă cât mai regulată pentru a avea stabilitate și a nu se răsturna odată umplut cu flori. Mai ai nevoie de flori, un cuțit sau un cutter, foarfece, o lingură, burete pentru aranjamente florale, folie, sfoară și panglici.

Începe prin a tăia partea superioară a dovleacului cu ajutorul unui cuțit sau a unui cutter și scobește miezul ajutându-te de o lingură rezistentă. Dacă vrei să obții un aranjament ușor de transportat, îi poți atașa o toartă, făcând două orificii pe părțile laterale ale dovleacului de care prinzi o sfoară mai groasă.

După ce ai scos miezul, așază în interior o folie de plastic, iar, după aceea, un burete umed. Folia are rolul de a împiedica apa din burete să ajungă pe suprafața dovleacului, lucru ce ar duce la deteriorarea mult mai rapidă a acestuia.

Acum e momentul să lași artistul din tine să se manifeste. Alege florile preferate și aranjează-le în burete. Este important să elimini frunzele de pe tulpinile florilor și să tai codițele în unghi de 45 de grade chiar înainte de a le înfige în burete.

Pentru un echilibru cromatic, recomandat este să alegi atât flori colorate, cât și verdeață.  Folosește-te de crenguțele ramificate pentru a umple spațiile dintre flori, astfel încât să nu se vadă buretele sau folia.

În aranjamentul propus am folosit trandafiri portocalii Cherry Brandy, garoafe Green Trick, Eryngium, crenguțe de EricaIlex și Solanum, iar la capitolul verdeață, am folosit Eucalipt, Ruscus și Dracaena.

Am completat aranjamentul cu frunze ruginii de Quercus, un alt element al toamnei des întâlnit în aranjamentele florale de sezon.

Dacă dorești, poți adăuga și alte accesorii de toamnă sau, dacă vrei să se încadreze și mai bine în atmosfera de Halloween, poți adăuga mici figurine în formă de păianjeni sau fantome.

După ce ai aranjat toate florile, verdeața și accesoriile, leagă o panglică în jurul dovleacului.  Este un ultim element ce va spori și mai mult farmecul aranjamentului.

Iată, așadar, că, în câțiva pași simpli, poți realiza un accesoriu perfect pentru seara de Halloween. Urmărește etapele și în acest video și inspiră-te pentru un dovleac de Halloween ca la carte!

Cum sa faci un aranjament floral de HalloweenCum sa faci un aranjament floral de HalloweenCum sa faci un aranjament floral de HalloweenCum sa faci un aranjament floral de Halloween