magnolia.ro

Ce tipuri de flori sa alegi pentru buchetele mixte

19 Octombrie 2021
Ce tipuri de flori sa alegi pentru buchetele mixte

Fiecare floare are frumusețea sa și se remarcă prin culoare, formă, parfum. În momentul în care decidem să combinăm mai multe tipuri de flori, trebuie să ținem cont de particularitățile fiecăreia și să le armonizăm, astfel încât rezultatul să fie un buchet echilibrat.

Iată care sunt aspectele pe care trebuie să le avem în vedere când alegem florile pentru un buchet mixt.

Culoarea 

Unul dintre primele lucruri la care trebuie să te gândești când compui un buchet sau un aranjament floral este culoarea, fiind unul dintre elementele fundamentale ale oricărui tip de design.

Dacă vrei să obții un buchet vibrant, combină culorile complementare: galben-mov, albastru-portocaliu, roșu-verde. Alăturarea a două culori complementare crește intensitatea fiecăreia, ele scoțându-se în evidență una pe alta. Un buchet cu iriși și trandafiri galbeni, de exemplu, va atrage cu siguranță privirea prin contrastul creat.

Pentru obținerea unui buchet romantic și armonios, recomandate sunt culorile analog sau adiacente (culori situate una lângă alta pe cercul cromatic): galben, galben-verde, galben-oranj sau albastru, albastru-violet, albastru-verde.

Dacă vreo să obții un buchet vesel și captivant, alege 3 culori situate echidistant pe cercul cromatic (culori triade), cum sunt galben-roșu-albastru sau portocaliu-verde-violet.

Despre culori se știe și că ne stimulează emoțiile, așa că atunci când alegi compoziția unui buchet, nu uita de efectul culorilor ți alege-le astfel încât să fie în concordanță cu ceea ce dorești să transmiți. Prin roșu stârnești încântarea, galbenul stimulează fericirea și comunicarea, albastrul dă o stare de liniște și calm.

Forma și textura

Forma și textura florilor sunt caracteristici esențiale când ne gândim la un buchet alcătuit din mai multe specii de flori.  Ca principiu, alege flori mai proeminente și mai structurate ca flori principale în buchet și combină-le cu flori mai delicate, mai puțin evidente, care să dea volum buchetului, dar să nu distragă privirea de la florile dominante.

Ocazia

Pe lângă aspectul florilor, nu trebuie neglijată ocazia cu care le dăruiești. Fiecare floare are un anumit simbol, iar în momentul în care combini mai multe flori, trebuie să ai grijă și la limbajul acestora și la ceea ce va comunica buchetul.

Dacă vrei să feliciți pe cineva drag, de exemplu, un buchet cu floarea-soarelui și flori de câmp ar putea fi o combinație foarte reușită. Alăturarea dintre orhidee și trandafiri sau crini și orhidee dă naștere unui buchet mai formal, potrivit pentru a fi dăruit unui partener de afaceri sau pentru a-i mulțumi unei persoane cu care nu ai relații atât de apropiate.

Pentru a spune „La mulți ani!” membrilor familiei sau prietenelor, optează pentru buchete colorate, alcătuite din flori de primăvară, de exemplu.

Dacă vrei să faci o declarație de dragoste, poți alege clasicii trandafiri roșii, dar poți opta și pentru un buchet sau un aranjament mixt. Unul în care să combini trandafirii mov cu exoticele orhidee, este un cadou prin care sigur vei impresiona.

Culoarea, forma și ocazia sunt așadar 3 dintre aspectele pe care trebuie să le analizezi în momentul în care alegi să dăruiești un buchet sau un aranjament floral. Ținând cont de aceste lucruri, îți va fi mult mai ușor să surprinzi frumos pe cineva drag.

Ce tipuri de flori sa alegi pentru buchetele mixteCe tipuri de flori sa alegi pentru buchetele mixteCe tipuri de flori sa alegi pentru buchetele mixte