magnolia.ro

Află ce trebuie să faci în ajunul zilei de Sfântul Andrei

28 Noiembrie 2016
Află ce trebuie să faci în ajunul zilei de Sfântul Andrei

Este cunoscut faptul că fiecare sărbătoare religioasă este însoţită de o serie de superstiţii şi de obiceiuri. Cândva păstrate cu sfinţenie de credincioşi, pentru tinerii din zilele noastre ele au devenit mai degrabă curiozităţi. Noaptea Sfântului Andrei, de exemplu, este considerată o noapte magică în care lumile se întrepătrund şi au loc fenomene ciudate dacă nu te păzeşti de strigoii care se spune că părăsesc mormintele în această noapte.

Protejează-te de spiritele rele

Pentru protejarea casei şi a familiei, se spune că trebuie să ungi geamurile şi uşile cu usturoi. De asemenea, seara toţi membri familiei trebuie să mănănce usturoi şi să se ungă cu acesta la încheieturile trupului. Astfel, strigoii vor fi alungaţi. Tot împotriva spiritelor rele, în noapte dintre 29 şi 30 noiembrie unele persoane obişnuiesc să întoarcă toate paharele din casă cu gura în jos.

Află-ţi ursitul

Noaptea Sfântului Andrei este perfectă pentru ritualurile de dragoste. Se crede că fetele nemăritate pot afla în această noapte cine le va fi soţul. Există mai multe tradiţii, însă două sunt cele mai răspândite. Dacă vrei să afli cu cine te vei căsători, pune-ţi sub pernă 41 de boabe de grâu. Cel pe care îl vei visa că vine să le ia, se spune că îţi va fi soţ.

O altă practică este coacerea unei turte foarte sărate pe care trebuie să o mânânci înainte de culcare. Dacă vei visa pe cineva care îţi aduce apă să îţi astâmpere setea, se spune că acela iţi este sortitul.

Dăruieşte

Un alt lucru pe care trebuie să îl faci de Sfântul Andrei este să dăruieşti. Gândeşte-te la cei ce poartă numele de Andrei sau Andreea şi transmite-le un gând frumos de ziua lor onomastică. Te vei umple şi tu de energie pozitivă şi le-o vei transmite şi lor!

Avem o soluţie simplă şi rapidă! Le poţi trimite un buchet de flori sau un aranjament floral msculin din categoria noastră de flori de Sfântul Andrei. Au fost special alese pentru a-i sărbători pe cei ce îşi aniversează numele şi vor ajunge la destinaţie mai repede decât ai crede!

Află ce trebuie să faci în ajunul zilei de Sfântul AndreiAflă ce trebuie să faci în ajunul zilei de Sfântul AndreiAflă ce trebuie să faci în ajunul zilei de Sfântul AndreiAflă ce trebuie să faci în ajunul zilei de Sfântul AndreiAflă ce trebuie să faci în ajunul zilei de Sfântul AndreiAflă ce trebuie să faci în ajunul zilei de Sfântul AndreiAflă ce trebuie să faci în ajunul zilei de Sfântul AndreiAflă ce trebuie să faci în ajunul zilei de Sfântul Andrei