magnolia.ro

5 trucuri pentru a stimula orhideea Phalaenopsis să înflorească

12 Octombrie 2017
5 trucuri pentru a stimula orhideea Phalaenopsis să înflorească

Se stie despre orhideele Phalaenopsis că florile lor durează 3-4 luni, însă ce faci cu plantele după ce florile se ofilesc? Este important să nu îți pierzi răbdarea și să acorzi atenție câtorva aspecte esențiale.

Cu puțin ajutor, poți stimula orhideele să înflorească din nou mult mai repede decât ar face-o în mod normal.  Iată 5 trucuri ce te vor ajuta să te bucuri de flori mai repede:

1.După ce florile se ofilesc, taie tija florală deasupra celui de-al doilea nod de la bază pentru a stimula creșterea tijelor noi . Dacă tai doar vârful tijei sau dacă lași tija intactă, există șanse să se formeze noi boboci sau ca tija să ramifice, însă înflorirea nu va fi abundentă.

2. Asigură plantei suficientă lumină după ce nu mai are flori. Așeaz-o aproape de un geam orientat înspre est sau vest, însă nu în bătaia directă a soarelui.

3. Udă planta regulat. În perioada caldă, se recomandă udarea o dată sau de două ori pe săptămână, iar iarna, o dată la zece zile sau chiar o dată la două săptămâni.

Iarna trebuie să acorzi atenție și umidității atmosferice. Este important să nu așezi orhideele aproape de o sursă de căldură pentru că aerul uscat va dăuna plantei. Dacă aerul din încăpere este, totuși, prea uscat, așează într-un vas apă și un strat de pietriș, urmând ca ghiveciul orhideei să fie așezat pe pietriș. În acest fel va beneficia de umiditate atmosferică mai ridicată.

4. Pentru a grăbi înflorirea, administrează orhideelor un îngrășământ special pentru orhidee, cu Azot, Fosfor și Potasiu în concentrație de 20:20:20. Acesta se administrează o dată la două săptămâni, având grijă, totuși, să existe perioade în care se renunță la fertilizant (cel mai indicat este iarna).

5. Asigură orhideei tale o diferență de temperatură între zi și noapte. Ceee ce stimulează cel mai mult înflorirea sunt diferențele de temperatură. Ideal ar fi ca noaptea plantele să aibă parte de o temperatură de 14-16 grade, iar ziua, de 22-25 de grade.

O altă metodă este să ții orhideele o perioadă de 2-3 săptămâni într-o cameră răcoroasă, cu mai puțină lumină, după care să le muți la temperaturi de 22-25 de grade și la lumină suficientă.

Urmând aceste sfaturi, vei vedea că orhideele tale vor reînflori mult mai repede și te vei putea bucura din nou de frumusețea lor.

Dacă vrei să îți îmbogățești colecția de orhidee sau vrei să dăruiști cuiva drag cea mai îndrăgită plantă cu flori, comandă orhidee online și ele vor ajunge la tine sau la persoana dragă în cel mai scurt timp.

5 trucuri pentru a stimula orhideea Phalaenopsis să înflorească5 trucuri pentru a stimula orhideea Phalaenopsis să înflorească